Pomoc dla szczec. karmicielki - ponad 100 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 12, 2008 20:24

agiis-s pisze:wiesz Lemoniada - trudno się dzieciom dziwić...przecież one biorą przykład od swoich rodziców, skoro rodzice robią wszystko żeby kotów nie było - dzieci to przejmują...
trudna sprawa...

To prawda, ale zdarzają się wyjątki. Mnie miłości do zwierząt nikt nie uczył, samo mi się wzięło, nie wiedzieć skąd :wink: I zawsze ryczałam na widok "przykładów" dawanych mi przez moją mamę, choć one były lżejszego kalibru. Jak sie chce, to można :wink:

kotalizator pisze:Wspólnie z p. Izą wysterylizowaliśmy już sporo kotek w tym roku, ale można odnieść wrażenie, że to jest po prostu lista bez końca, co chwilę p. Iza odkrywa nowe miejsca pełne płodnych kotów. Na początku roku p. Iza wspominała o ok. 13 młodych kocicach, które trzeba będzie wysterylizować. 13 już dawno za nami, bo właśnie w międzyczasie p. Iza wielokrotnie "wpadała na trop" nowych płodnych kotów.
Bezdomność zwierząt jest po prostu ogromna, przytłaczająca. Sad

Też niekiedy mam takie wrażenie :( Przecież całe forum tnie ile sił, wystarczy poczytać wątki jopop - tyle pracy, tyle wysiłku, wysterylizowane kotki idą w setki... a co sezon dziesiątki nowych kociąt, niekończąca się lista miejsc, gdzie trzeba wpaść, coś złapać, zawieźć... Jakaś depresja majowa mnie dopadła
Ivanka boska, bardzo pozytywny akcent :D :roll:
Ostatnio edytowano Pon maja 12, 2008 21:38 przez Lemoniada, łącznie edytowano 1 raz

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon maja 12, 2008 21:08

Lemoniada ty może inteligentniejsze byłaś dziecko 8)
ten drugi cytat nie mój !
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon maja 12, 2008 21:37

Mnie też momentami to wszystko przytłacza :?
Miłości do zwierząt chyba też nikt mnie nie uczył, ale nie uczył też nienawiści...
Biedne te dzieci. Rodzice w wielu przypadkach lubią wypić, a najlepiej wychodzi im właśnie rozmnażanie się, a potem te kilkuletnie, umorusane dzieci snują się po podwórkach, starsze pilnują młodszych i takie poznęcanie się nad zwierzętami - podpowiedziane przez rodziców - to często jedyna rozrywka. Czują się ważne, że mają poparcie rodziców do napyskowania osobie, która koty karmi i dba o nie.

A teraz optymistyczniej - dzisiaj za pomocą klatki - pułapki pojmana została Malwinka i jutro rano TŻ zawiezie ją na sterylizację. Może jeszcze się uda skombinować dla niej jakąś towarzyszkę lub towarzysza, fajnie by było.

Makaron kupiony (52 paczki).
Ivany dzisiaj nie było, ale widziałam jak coś biało - czarnego wybiegło z krzaków (jakiś kumpel?).
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Pon maja 12, 2008 21:40

agiis-s pisze:Lemoniada ty może inteligentniejsze byłaś dziecko 8)
ten drugi cytat nie mój !

Faktycznie już zmieniłam :oops: Przekopiowałam sobie formułkę od cytowania i zapomniałam zmienić nicki, wybacz :oops:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Wto maja 13, 2008 9:04

mam pytanie, czy moze Pani Izie przyda sie nowe spanie dla kota? dosc duza budka,taka ze spokojnie zmiesci sie np. dorosly kot po zabiegu?mam taka w domu i nie wiem co z nia zrobic...przy okazji przywioze troche karmy

Gato

Od: Pon sie 13, 2007 12:01

Post » Wto maja 13, 2008 9:10

I wracamy na pierwszą :!:
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Wto maja 13, 2008 9:27

Gato pani Iza będzie zachwycona jak ją znam :)

agiis-s

Post » Wto maja 13, 2008 18:39

podrzucę

agiis-s

Post » Czw maja 15, 2008 8:24

słonecznie hopsamy :)
ObrazekObrazekObrazek

saranna

Od: Śro mar 19, 2008 15:35

Post » Czw maja 15, 2008 9:40

Śliczna ta Ivanka. A kociaki do góry.
Obrazek Obrazek

mestudio

Od: Pon gru 31, 2007 17:44

Post » Czw maja 15, 2008 9:53

Witam Was serdecznie :)

Oto najświeższe wiadomości:
we wtorek wysterylizowana została Malwinka i teraz wraca do sił w klatce wystawowej.
We wtorek TŻ przekazał p. Izie 52 paczki makaronu, co kończy naszą "Wiosenną zbiórkę"
Rozliczenie przedstawię potem.
Do p. Izy trafił też makaron (pokaźna ilość), który przekazała franelka i Jej TŻ.
Bardzo dziękuję. :)

Wtorek dla p. Izy był wyjątkowo radosny, bo dzięki fundacji Viva! i osobom, które za jej pośrednictwem zdecydowały się wesprzeć p. Izę, dostarczone zostały zakupy ze sklepu internetowego w postaci:
- 4 nowych transporterów
- kuwet, łopatek i małego zapasu żwirku (przydadzą się do klatek wystawowych i miejsc, gdzie koty mają kuwety)
- około miesięcznego zapasu suchej karmy

Naprawdę bardzo pokaźne zakupy :)
Tak więc problem braku transporterów został już definitywnie rozwiązany.

Z dobrych wiadomości: wczoraj TŻ na sterylizację zawiózł 2 kocice, które wcześniej złapał TŻ franelki, dzisiaj również już dwa koty (tym razem dwa kocury) zostały odwiezione do lecznicy.

Mam też nowe "materiały" od p. Izy, w wolnej chwili będę wstawiać.

A Ivanka wczoraj podpadła, bo na działce robiła to, co tak bardzo wkurza mnie u kotów w domu - wbiegała na świeżo umyte powierzchnie :twisted:

Gato, bardzo dziękuję :), a co rozumiesz przez "spanie, w którym spokojnie zmieści się kot po zabiegu"? Bo jeśli mówisz o czymś w rodzaju transportera to p. Iza właśnie dostała cztery transportery, więc może w tej sytuacji warto byłoby obdarować osobę bardziej potrzebującą w tym temacie?

ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Czw maja 15, 2008 10:37

Jakie miłe wieści :) To wspaniale, że pai Iza ma już komfortową sytuację, jeśli chodzi o transportery (jeśli w jej sytuacji można mówić o jakimkolwiek komforcie :roll: )
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Czw maja 15, 2008 12:24

No.... Komfort... Ja nie wiem jak jedna kobieta uniesie 4 transporterki...
Najważniejsze, że jest stała pomoc. To bardzo, bardzo ważne!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw maja 15, 2008 14:45

dobre wieści :)

agiis-s

Post » Pt maja 16, 2008 9:12

podrzucę