Betelgeuse pisze:Hej, możecie mi doradzić jakąś skuteczną karmę odkłaczającą?
Generalnie moja kota dostaje na zmianę Bosch Sanabelle Sensitive i Best Choice - też Sensitive.
Do tego dla urozmaicenia - żołądki kurczakowe (serca są niejadalne), wołowina, ryba, czasem puszki Sheba i Gourmet i czasem tuńczyk z puszki, ale nie za często, bo to jednak słone.
Taką odkłaczającą karmę dawałabym jako dodatek do zwykłej.
Dostaje pastę Malt Soft Gimpeta, ale może te inne są skuteczniejsze, jak np. Bazo Pet?
Zdarzają się jednak zwroty jedzeniowe - nieprzetrawione chrupki. Wet powiedział, że to kwestia zakłaczenia.
Ostatnio faktycznie mi się dziewczyna zakłaczyła, ale już wszystko dobrze, jednak nie chcę żeby to się powtórzyło, wymęczyła się bidula i schudła przez te braki apetytu.
A może posiejesz kotce trawę? Ja bym najpierw próbowała naturalnego sposobu. Bazo Pet jest chyba lepsza, jakąś bardzo dobrą polecała mi tamiska, może znajdę nazwę to zeedytuję. A jak nie to może ona pomoże

A Sheba i Gourmet to słabe mokre, a bardzo drogie jak na taki skład (mówię o tych spotykanych w zoologicznych i marketach, nie spotkałam innych, ale może się mylę- chyba Gourmet ma serię lepszych). W tej samej cenie znajdziesz super mokrą karmę, a nawet tańszą.
Pozdrawiam