ALICJA, MAKSIU, ZUZIA - toczy się życie:):):):):):):):):):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 20, 2007 21:16

Coś w tym jest - na komputerze w pracy Twój banerek Pietrynki nie pokazywał się.
W domu, na lepszym sprzęcie - jest! Gratuluję.

I też czekam na odpowiedz: co u kociaków.

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Wto lis 20, 2007 22:20

U mnie jest odwrotnie, w pracy banerek jest, w domu nie ma........... :roll: :roll:
WITAM!!!!
Myślę, że związane to jest z programem do zdjęć imageshack, który nie otwiera mi się w domu, bo chyba sieć jest za wolna. Być może zdjęcie Pietrynki było przesyłane tym programem - ale to są tylko domysły laika, tzn. mnie.

Co u kociaków.........?
Z Alusią różnie: skończyła się biegunka, drapie się dalej. Ale za to śpi ciągle w objęciach jak małe dziecko. Bo Alusia jest chyba dzieckiem zamienionym w kota. Ochotę na mizianki ma zawsze i wszędzie i o każdej porze. :lol: :lol:
A Maksio?.....Maksio ostatnio przestał jeść. To znaczy - coś tam podziubie, ale jak ptaszek. Przed nim np. stoją 2 miski z mokrym i suchym, a on siedzi przed pełnymi michami i patrzy mi w oczy. A ja nie wiem, czy już mam zacząć się martwić jeszcze o niego. Ale poza tym bawi się i jest wesoły. To chyba nic groźnego......mam nadzieję.
Maksio pewnie zjadły więcej, gdybym mogła zostawić mu jedzenie, jak idę do pracy, bo tak był wcześniej przyzwyczajony. Ale nie mogę ze względu na Alusię. Trochę mu przemycam w różne miejsca, tylko takich miejsc, gdzie nie dotrze panna Alicja już w domu nie ma.......
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto lis 20, 2007 22:38

Witaj Zuziu !!!
Fajnie sie czyta Twoje opowieści o Alusi i Maksiu :D , trzymam nieustające kciuki żeby Alusia przestała sie drapać i wróciła do zdrowia .
Chciałbym żeby Kropcia miała Maksia podejście do miseczki :wink: , u nas niedługo po jej napełnieniu wszystko zostaje wymiecione :D .
Głaski dla Maksia i Alusi !!! :D :D :D

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto lis 20, 2007 22:54

bubor pisze:Witaj Zuziu !!!
Fajnie sie czyta Twoje opowieści o Alusi i Maksiu :D , trzymam nieustające kciuki żeby Alusia przestała sie drapać i wróciła do zdrowia .
Chciałbym żeby Kropcia miała Maksia podejście do miseczki :wink: , u nas niedługo po jej napełnieniu wszystko zostaje wymiecione :D .
Głaski dla Maksia i Alusi !!! :D :D :D

U mnie funkcję odkurzacza domowego pełni Alusia. Miseczki wymiecione też z prędkością światła. A jaka awantura jest, jak za długo grzebię się z przygotowaniem żarełka, że ho, ho Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro lis 21, 2007 23:07

Zuziu, Alusiu i Maksiu witajcie :lol:

Ale mam zaległości :oops: Najpierw nie miałam siły :( cokolwiek czytać, potem praca mnie "zawaliła". Trochę się z tym wszystkim uporałam i spieszę szukać wątku (bo już zaczęłam się o Was niepokoić), a to okazuje się, że powiadomienia nie dochodzą :evil: .

Zuziu spróbuj tej karmy, moje koty bardzo ją lubią. Może posmakuje Maksiowi. Co prawda to lihgt, ale możesz dodawać jakiejś treściwszej.
http://animalia.pl/produkt.php?id=7792 (tylko tu znalazłam małe opakowania)
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw lis 22, 2007 9:17

Witam!!!
Wczoraj też nie pisałam, bo......tyle było złych wiadomości w wątkach, które śledzę, że ......nie miałam już siły pisać o swoich futrach. Rastaman, Malwinka, Satynka..........a teraz bardzo bliskie są mi kociaki z Łodzi, a szczególnie te ze schroniska. Chciałabym, aby im wszystkim się udało i były przede wszystkim zdrowe. Ale chyba za wiele wymagam od Pana Boga????????
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw lis 22, 2007 18:48

zuzia96 pisze:Witam!!!
Wczoraj też nie pisałam, bo......tyle było złych wiadomości w wątkach, które śledzę, że ......nie miałam już siły pisać o swoich futrach. Rastaman, Malwinka, Satynka..........a teraz bardzo bliskie są mi kociaki z Łodzi, a szczególnie te ze schroniska. Chciałabym, aby im wszystkim się udało i były przede wszystkim zdrowe. Ale chyba za wiele wymagam od Pana Boga????????

Zuziu, Pan Bóg nie nadąża naprawiać tego, co niszczą ludzie :evil:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt lis 23, 2007 16:45

Hej. Dobry wieczór.
Dzisiaj juz trochę lepsze wieści u niektórych - życie kołem się toczy, raz lepiej, raz gorzej - oby jak najwięcej było tych lepszych dni.

Ot filozof dzisiaj ze mnie.

YBenni

Post » Pt lis 23, 2007 20:32

Witamy, witamy!!! :lol:
Alusia jak zwykle zaleguje na moich kolanach, tak że nad nią muszę pisać na klawiaturze....i jeszcze uważać, żeby damie nie przeszkadzać. Obrazek
Alusiowe zdrówko narazie bez zmian, póki ma kubraczek, ranka powolutku zaczyna się goić. Maksiu śpi na moim wyjściowym szalu (kto nie ma białego kota, to nie wie, co to znaczy!!!!) zwinięty w kłębuszek, a wyjściowy szalik został najpierw pougniatany.
Tak że u nas senna atmosfera.........Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt lis 23, 2007 20:41

Ja mam rudego i tri (między innymi) i żadnego ubrania w rudym kolorze. Więc wiem co to znaczy ... :evil:

YBenni

Post » Sob lis 24, 2007 10:31

zuzia96 pisze:Tak że u nas senna atmosfera.........Obrazek

Co u Was z rana słychać. Chyba towarzystwo jeszcze się nie wyspało Obrazek
Obrazek

Amika6

Post » Sob lis 24, 2007 15:11

Amika6 pisze:
zuzia96 pisze:Tak że u nas senna atmosfera.........Obrazek

Co u Was z rana słychać. Chyba towarzystwo jeszcze się nie wyspało Obrazek

Witaj Amiko!!!
Brakowało mi Ciebie w wątku, już miałam pisać pw. :lol: U nas dzisiaj też senny dzień, bo tak jest za oknem Obrazek Ale wczoraj porobiłam trochę fotek futrzakom, to może potem wstawię (bo już posługuję się fotosikiem, to mogę to robić w domu)
Co u Jusi i Dyzia??????
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Sob lis 24, 2007 18:14

zuzia96 pisze:[quote="
Witaj Amiko!!!
Brakowało mi Ciebie w wątku, już miałam pisać pw. :lol: U nas dzisiaj też senny dzień, bo tak jest za oknem Obrazek Ale wczoraj porobiłam trochę fotek futrzakom, to może potem wstawię (bo już posługuję się fotosikiem, to mogę to robić w domu)
Co u Jusi i Dyzia??????

Zaglądałam do Was w środę, ale Pani Domkowa coś się nie pokazywała we własnym wątku :wink:

Jusia i Dyzio trochę się nudzą i chyba tęsknią, bo ja ostatnio dłużej pracuję :evil:. Jutro odrobimy, wymęczę je za ostatni tydzień ile dadzą radę wytrzymać :lol:
Obrazek

Amika6

Post » Sob lis 24, 2007 18:42

Alusia na sali gimnastycznej...

Obrazek Obrazek

i codzienne zajęcie Maksia...
Obrazek Obrazek

no i ....black and white odpoczywa po ciężkim dniu....
Obrazek Obrazek
Alusia przeprasza Cioteczki i Wujka Bubora, że tak tyłem się prezentuje, ale właśnie te dwa zdjęcia dedykujemy Cioteczce Femce, żeby zobaczyła jaki z Alusi pulpecik!!! Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Sob lis 24, 2007 18:53

Witaj Zuziu !!! :D
Alusia podobnie jak Maksiu jest śliczna w każdej pozycji :wink:
Fajnie jest widzieć że gdzieś jednak futerka potrafią sie dogadać .
Głaski dla Alusi i Maksia :D :D :D

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]