jesli whiskas i kitekat zawierają tylko 4% mięsa i kosztuje około 3 zł za puszeczke to już słuze wyliczeniami ile byś musiała zapłacić za puszkę, która powiedzmy, ze zawiera 100% mięsa, np. almo nature
whiskas 4% mięsa, 3 zł
almo nature 100% mięsa, 5 zł
whiskas -> 4x25=100%
25x3 zł=75 zł ---> tyle powinien kosztowac jeden badziewny whiskasek, by kot miał 100% mięsa
nadal uwazasz, ze nie stac cie na drozsze jedzenie?
analogicznie, ile musiałabys zjesc kiełbasy, ktora zawiera rzeczone 4% by sie najesc?
nie tworzmy ideologii z braku kasy - my tez nie mamy pieniedzy, jest naprawde zle i dlatego karmie koty Acaną, która za kilogram wychodzi około 13 zł
koty się nasycają (zawiera około 60% mięsa, dostają tez mokre puszki z 60% mięsa rowniez i dostają wołowinę, kurczaka oraz serduszka drobiowe - caaałe 5 zł za kilogram)
gdzies tu wyczytałam - lepiej wydac na kucharza, niz na lekarza
oraz, juz moje

- nie stac nas na najtansze rzeczy (bo co sie teraz zaoszczedzi, to sie wyda pozniej, szkoda zdrowia kota)
jesli kot kocha to g... bo jest uzalezniony - trudno, to jakby mowic ze dziecko jest narkomanem i skoro juz jest uzalezniony to sie go nie bedzie leczyc
powoli - detoks, czyli odstawiac, mieszac i ZMNIEJSZAC...
popros o probke w sklepie lub niech ci ktos na forum zrobi i sama zobaczysz, ze kot (który nie jest łakomy

) sie nasyci lepszą karmą szybciej niz owym badziewiem
co do frieskiesa to jest to taki sam szajs jak powyzsze dwie karmy - to, co zawiera do 30% miesa moim zdaniem to jest g..., tez bym wolała karmic lepszą karmą swoje ale jakos im to rownowaze a owe 60% mięsa to już jest OK
bywa, ze firma promuje kilka marek i "podmarek", zawsze patrz na skład i cene
jesli piszą, że jest 100% mięsa a puszeczka kosztuje 2 zł to mozna sie tylko domyslac co to za mięso
kalkulacja i bedzie w porzadku
edit - Myszka bardzo ładnie to opisała, ja sie podparłam bardziej matematyką, mysle ze połaczenie tego jest juz bardzo wyraziste