Agłaja^..^ pisze:kicikicimiauhau pisze:Chiaro, mam pytanieMam takie stadko od niedawna, 8 kotów, wszystkie do ciachnięcia; na pewno są 4 kotki i 2 kocurki, podrostek Pingwinek to chyba kotka i 5-tyg. Błękitek póki co dziki i nie znam płci. Czy mogłabym liczyć choć na dwie-trzy sterylki dla kotek w ramach Powszechnej Sterylizacji? Bielusia dałaby się pierwsza złapać już niedługo, bo podchodzi tak na odległość 10cm, więc niedługo nie będzie problemu, Pingwinek też chyba kotka - też się oswaja, bo dopiero od tygodnia się pojawia, pozostałe 3 kotki niedotykalskie, ale jedna karmi malucha, więc sterylka poki co odpada, a druga bardzo dzika w ciąży, ale z nią nie dam rady
Milka ma tak ok.roku - ona też powinna niedługo podejść. Kłopoty mam z ludźmi tam, miski mi wyrzucają z jedzeniem... Czy mogłabym liczyć na pomoc, bo na gminę nie można liczyć, nawet nie wiem,czy w marcu będą finansować sterylki...?
Musisz miec pułapkę na dzikusy.Nie masz gdzie pozyczyć?Toz, schron, gdzieś na miau? Ciężarna najważniejsza...dla ciezarnej dobrze jest wypachnić pułapkę walerianą.Pomaga
ja takie dzikusy co podchodziły i prawie dawały się dotknąć łapałam na jedzenie w transporterku - udało mi się złapać wszystkie