pinokio_

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 26, 2014 16:39 Re: pinokio_

cytuję z FB
Dwa około 2 miesięczne maluszki z kocim katarem zostały wyłapane w pod białostockiej wsi. Takich małych kocich bied zostało jeszcze kilka.

Maluchy nie miały szansy na życie, gdyby nie to, że zostały złapane przez Pipi . Wiadomo jakby skończyły, wiadomo jak kończy się koci katar.

Trafiły do nas na dt, teraz priorytetem jest ich wyleczenie. Następnie będziemy szukać im wspaniałego domu.

Maluszki to najprawdopodobniej 2 dziewczynki. Mają nie więcej niż 2 miesiące. Póki co są w opłakanym stanie, ale "wyjdą na ludzi".

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro gru 17, 2014 10:15 Re: pinokio_

Dziewczyny,
potrzebuję kogoś zaufanego do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej w Łodzi dla małego czarnuszka, który siedzi w lecznicy.
Łódź
Dzielnica polesie-retkinia

Kogoś polecacie?

Mageda

Od: Pon sty 04, 2010 19:52

Post » Śro gru 17, 2014 18:27 Re: pinokio_

wpisz na wątku łódzkich kotków, najszybciej tam sie ktoś zgłosi
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pon sie 10, 2020 16:42 Re: pinokio_

Nie wiem czy tu jeszcze ktoś zagląda. Czy ktoś zobaczy ten post ?

Irena tydzień temu trafiła nagle do szpitala, zabrała ją karetka. Gdyby pomoc przyjechałaby 10 minut później nie byłoby już Ireny .... Stan zdrowia jest jej bardzo, bardzo poważny. Nie będę o tym pisała, o bardzo złych rokowaniach, małych szansach, tygodniach, miesiącach ?... Nie chcę i nie potrafię....
Irena nie może mieszkać tam gdzie żyła. Nie da rady opiekować się żadnym psem, kotem..... Wróci tam, tam gdzie jest jej dom i jej miejsce, gdy nie będzie zwierząt. Nie może przebywać wśród nich. Wiem, że piszę bardzo ogólnikowo, ale nie chcę pisać tego na forum.

Postanowiłam napisać ten post i prosić o pomoc. O pomoc dla psów i kotów, które były pod jej opieką jeszcze tydzień temu. Ze swojej strony jeśli tylko znalazłoby się miejsce dla nich deklarujemy karmę i weta jeśli będzie potrzeba.

U Ireny jest kilkanaście kotów - te adopcyjne niewychodzące, wychodzące oraz białaczkowe.
W pierwszej kolejności domów potrzebują koty domowe, niewychodzące.

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=jednoserceniedarady&set=a.2675259899386771 kotka Mizia po wypadku.
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=jednoserceniedarady&set=a.2487860961460000 Maciej, przecudowny olbrzym o wadze z 6 kg.
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=jednoserceniedarady&set=a.2593239524255476 Filemon złapany na psią łapkę zamiast psa.
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=jednoserceniedarady&set=a.2334012040178227 Bzik, cudny kot, ma zatkany kanalik łzowy.

Może jakimś cudem ktoś zechce pomóc Irenie ? Tej Irenie, która przez całe swoje życie pomagała zwierzętom ponad swoje siły i zdrowie. Tej Irenie, która była zawsze na zawołanie i nie odmawiała pomocy...Irena teraz PROSI o pomoc, teraz ona potrzebuje pomocy ...
POMÓŻCIE.

Kontakt: 600 115 377
Magdalena Smosarska

Mageda

Post » Pon sie 10, 2020 19:01 Re: pinokio_

Może napisz do moderatorów z prośbą o zmianę tytułu wątku, dodanie prośby o pomoc. Ewentualnie może to zrobić autorka wątku.

Z adopcjami na forum jest bardzo trudno, wszyscy mają koty. Tym domowym trzeba porobić ogłoszenia, założyć watek na fb. Forumowicze pomogą, tylko musi być wyraźny sygnał w tytule, bo tak to mało kto wejdzie.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sie 11, 2020 4:36 Re: pinokio_

Szalony Kot pisze:O matko. Jestem. Koszmar :(
Porobic ogloszenia?

Będę bardzo wdzięczna za ogłoszenia. Mają olx, jednak nikt nie dzwoni o dorosłe koty.
Szukam również choćby dt, za karmę i weta.

Mageda

[poprzednia]