Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 16, 2013 17:11 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Analizy wewnętrzne są głęboko pożądane :mrgreen:

Jestem wyjątkowo dumna, że tak się to udało rozkręcić - zdaję sobie sprawę, że wiele tych kotów znalazło domki z polecenia, czy po znajomości, ale jednak fajnie jest mieć świadomość, że wisimy tam sobie w sieci i ludzie czytają o naszych kotach ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 16, 2013 20:20 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

A nie macie jakichś lokalnych gazet, które zgodziłyby się na kącik adopcyjny? Nie znam niestety Warszawy.

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob lut 16, 2013 20:26 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Z Metrem mamy raczej kiepskie doświadczenia :evil:

Naszym "problemem" jest to, że zawsze piszemy, że szukamy domów niewychodzących, z zabezpieczonymi oknami, że jest wizyta, umowa...
Ogłoszenia w gazetach zazwyczaj muszą być ekstremalnie krótkie, te powyższe rzeczy, dla nas ważne, w gazetach wylatują. I potem dzwonią oszołomy, które jak do tej pory głównie zajmują się obrażaniem i wyzwiskami, jak tylko słyszą o formalnościach.

Szalony Kot

Post » Sob lut 16, 2013 20:30 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Albo śpiewaniem do słuchawki :twisted:

Z gazetami jest jak już Sz. Kot powiedziała - ogłoszenia muszą być maksymalnie krótkie, redakcja robi z nimi co chce, a w dodatku służą za zapchajdziury, więc nigdy nie wiadomo, co kiedy pójdzie do druku. W efekcie dostajesz tabun idiotycznych telefonów w najmniej odpowiednim momencie :twisted:
Ja na wszelki pożarnyj skreśliłam już całkiem Cafe Animal z mojej listy ogłoszeniowej :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob lut 16, 2013 20:46 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Hmmm...
U nas psiaki ze schroniska mają przed treścią charakterowo - opisową wstępniak o warunkach adopcji itp. Ale fakt - to zależy od gazety.

_ogonek_

Post » Sob lut 16, 2013 22:14 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

To ja mam widać całkiem niezłe doświadczenia z "Metrem" - na cztery ogłoszenia psów ze schronu, dwa znalazły domy, z jednego praktycznie nikt nie zadzwonił i tylko na czwarte odpowiedziała banda oszołomów :twisted:

W kąciku adopcyjnym w wyborczej można dać ogłoszenie przekierowujące na stronę fundacji - tak robili w innej fundacji. W skrócie wyglądało mniej więcej tak: "Pieski do adopcji czekają na domy, więcej na www.adresfundacji.pl"

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Sob lut 16, 2013 22:28 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Apsa pisze:To ja mam widać całkiem niezłe doświadczenia z "Metrem" - na cztery ogłoszenia psów ze schronu, dwa znalazły domy, z jednego praktycznie nikt nie zadzwonił i tylko na czwarte odpowiedziała banda oszołomów :twisted:

W kąciku adopcyjnym w wyborczej można dać ogłoszenie przekierowujące na stronę fundacji - tak robili w innej fundacji. W skrócie wyglądało mniej więcej tak: "Pieski do adopcji czekają na domy, więcej na http://www.adresfundacji.pl"

No ja miałam fuksa z Metrem (albo raczej Asia, nasza wolontariuszka) dwa razy.
Raz wytypowali starszą jamniczkę i się udało, ale nie pamiętam czy z Metra akurat znalazła DS, a drugi raz trafiło na bernardyna no i był szał ;) Lud dzwonił nawet z Gdańska, czyli tych ponad 400 km od nas :P

_ogonek_

Post » Sob lut 16, 2013 23:08 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

U nas dochodzi problem, że nie mam wielkiego wpływu na ogłaszających - jak ktoś zaklepuje kota, to robi mu ogłoszenia nie zawsze tego samego dnia, czasem np. po tygodniu - ale robi.
Tylko przez tydzień to ten kot może iść do domu, pochorować się, znaleźć ew. chętnych - przez maile i sensowne portale jakoś łatwiej to ludziom wyjaśnić, że "ten kot w tej chwili nie jest dostępny, ale mamy inne". Ludzie wierzą, że jak gazeta, to ma aktualne treści, a u nas się wszystko zmienia jak w kalejdoskopie :oops:
Tym bardziej, że nigdy nie wybierają do ogłoszeń tych takich "półdzikich/ nieufnych/ starszych", tylko te adopcyjne, rude, młode i przytulaste, a z nimi akurat nie mamy problemu i przez zwykłe portale :roll: oni też robią selekcję, która niestety nie pomaga, gdy ma się do wydania stado lękliwych burasków i chorowitych czarnuszków :roll:

Szalony Kot

Post » Sob lut 16, 2013 23:09 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Wiem, że macie aż za dużo własnych kotów do adpocji, ale jako że niedobór rudych, to może coś się uda znaleźć...
Zadzwoniła do mnie koleżanka, ma własnego kota, ale zupełnie niezwiązana z forum czy adopcjami, więc nie ma utartych własnych ścieżek. Do jej znajomej przybłąkała się kilkumiesięczna kotka (one oceniają na ok. 4 mies., choć mi ze zdjęcia wydaje się trochę starsza). Na szczęście pręgowana ruda z białym gorsem (ale podobno kotka). Kobieta nie może jej zatrzymać, bo już ma wystarczającą liczbę kotów. Gdybyście usłyszały o jakimś fajnym domu, to dajcie znać. Teraz kotka jest pod Gdańskiem, ale może zostać przywieziona do Warszawy, bo często jeżdżą.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob lut 16, 2013 23:40 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

To ja wiem. Chodzi o to - jaki... A że ruda, to ma szansę trafić na różnych poj...ów.
A ci ludzie nie mają doświadczenia w adopcjach.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie lut 17, 2013 0:44 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

no to możesz podać w ogłoszeniach chociażby mój mail (a-jasin@o2.pl), tylko daj mi na pw dane do osoby u której jest kicia. Będę sprawdzać, a jak już coś sensownego się trafi, to dopiero odeślę do źródła ;) Może być? :mrgreen:

Ach, tylko najwygodniej podeprzeć się umową adopcyjną, najlepiej jakiejś formalnej organizacji...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie lut 17, 2013 14:54 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

koteczekanusi pisze:Wiem, że macie aż za dużo własnych kotów do adpocji, ale jako że niedobór rudych, to może coś się uda znaleźć...
Zadzwoniła do mnie koleżanka, ma własnego kota, ale zupełnie niezwiązana z forum czy adopcjami, więc nie ma utartych własnych ścieżek. Do jej znajomej przybłąkała się kilkumiesięczna kotka (one oceniają na ok. 4 mies., choć mi ze zdjęcia wydaje się trochę starsza). Na szczęście pręgowana ruda z białym gorsem (ale podobno kotka). Kobieta nie może jej zatrzymać, bo już ma wystarczającą liczbę kotów. Gdybyście usłyszały o jakimś fajnym domu, to dajcie znać. Teraz kotka jest pod Gdańskiem, ale może zostać przywieziona do Warszawy, bo często jeżdżą.

Tu zerknij, zareklamowałam Ci kota ;)

viewtopic.php?f=13&t=150900&p=9637885#p9637885

Jakby dało się zorganizować kastrację przed adopcją (co i tak polecam - bo rudą kotkę chętniej się rozmnaża niż czarne, bure :roll: tzn. po prostu lepiej przed adopcją gdziekolwiek i tak wykastrować), to by było fajnie. Trzeba tylko sprawdzić kwestię zabezpieczenia okien i balkonu w domu nowego właściciela. To jest najważniejsze.

Kotki można kastrować już w wieku 4 miesięcy (tylko, oczywiście, u dobrego weterynarza).
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie lut 17, 2013 15:05 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Witam
A czy ta kotka dobrze by się czuła w domu niewychodzącym z 2 dzieci, 5,5 i 3,5 roku? Okolice Gryfic, zachodnipomorskie

alinkak

Od: Wto lut 12, 2013 11:58

[poprzednia][następna]