KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 23, 2012 13:31 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Odbiegając od tematu :)
W Realu jest sucha karma Butcher (niekolorowa) 2kg za 12.99 :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lip 23, 2012 13:56 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dorota Wojciechowska pisze:Marlenka chcialabym żebys na fb wrzuciła też zdjęcia maluchów do adopcji od znajomej . Podaj maila to wyślemy zdjęcia :)

cookie1706@gmail.com
Tylko Dorotko pamiętaj, że mam remont więc może być to z małym poślizgiem, bo teraz zabieramy się za pokój w którym mam połączonego laptopa (niestety nie posiadam bezprzewodowego neta) ale w tym tygodniu zdjęcia napewno trafia na nasze Fb.
Co do Pysiola to obawiam się, że go pominęłam :oops: przepraszam :(
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon lip 23, 2012 14:10 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mamy dla Chatki trochę karmy Arion dla sterylizowanych- kupiliśmy naszym na spróbowanie, ale... delikatnie mówiąc nie smakowała im. Postanowiliśmy ją zmieszać z Royalem, no i wyjadły tylko te drugie. Dokupię więcej tego Ariona, bo jest go mało i jak przyjedziemy z następną "dostawą" :D to weźmiemy :) w sklepie powiedziała mi że to karma między Royalem a Puriną, ale między tymi karmami jest chyba duża przepaść... no nic, chociaż niekolorowa :)
Ciekawe czy kolejna zbiórka w szkole wypali... jak nie, to myślę, że to nie ma sensu i będziemy po prostu coś sami kupować czasem. Zobaczymy :)
W ogóle nasza Inka dziś wpadła do muszli klozetowej :ryk: była pewna, że jest zamknięta, a że pańcia zabierała się za jej czyszczenie i ją otwarła to kicia zrobiła HOP i w środku- była do połowy mokra :lol: fuj :ryk:

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pon lip 23, 2012 14:46 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Karme Arion jest mi znana z tej dobrej strony, no ale koty jak to koty (jeszcze takie dopieszczone jak Wasze) nie muszą podzielać mojego zdania :wink:
Zabieram dzisiaj Bajkę do domku :1luvu:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon lip 23, 2012 14:50 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Cookie1706 pisze:eram dzisiaj Bajkę do domku
:ok: :ok: :ok: super wieści Bajeczko bajeczna powodzenia :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lip 23, 2012 15:18 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kur... mać. Wyszłam ze smieciami a tu auto MZUK i goście z transporterem na kota. Okazał się, że mieli rano w klatce obok zgłoszone agresywne koty w piwnicy (gówno prawda). Weszłam z nimi do piwnicy a tam dwa trupy - jeszcze nawet nie sztywne :cry: :cry: :cry: :cry:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lip 23, 2012 15:19 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

:cry: :cry: :cry:
Złapać tego co to zrobił :evil: :evil: iśc do tego co zgłoszenie dał :evil: sku$%^#%yn :evil:

CatAngel

Post » Pon lip 23, 2012 16:31 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Byłam tam jeszcze raz z karmicielką i na szczęście był tylko 1 trup :? (widać pracownikowi schronu się przewidziało - no cóż nie mieli nawet latarki:/ a o rękawicach spawalniczych nie marząc). Niestety poza tym widziałam kotkę z co najmniej jednym maluszkiem (to pewnie ona jest tym agresywnym kotem), jednakże szanse na złapanie ich bez klatki-łapki oceniam na 0.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lip 23, 2012 17:25 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mara S pisze:Byłam tam jeszcze raz z karmicielką i na szczęście był tylko 1 trup :? (widać pracownikowi schronu się przewidziało - no cóż nie mieli nawet latarki:/ a o rękawicach spawalniczych nie marząc). Niestety poza tym widziałam kotkę z co najmniej jednym maluszkiem (to pewnie ona jest tym agresywnym kotem), jednakże szanse na złapanie ich bez klatki-łapki oceniam na 0.

W razie czego jest nasza-Marcin ją złożył :)

CatAngel

Post » Pon lip 23, 2012 17:33 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Paragon za zakup Calma
Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lip 23, 2012 19:32 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 23.07.-29.07.2012 r.
23.07. pon. rano Marta wie. Ewa
24.07.wt. rano Kasia wie. Beatka
25.07. śr. rano Marta wie brak
26.07. czw.rano brak wie. Mara
27.07. piat rano Beatka wie. Iwonka
28.07. sob. brak wie. brak
29.07. niedz. rano Dorotka wie. Marlenka

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lip 23, 2012 19:42 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Dorota Wojciechowska pisze:Paragon za zakup Calma
Obrazek

Dorotko,deklarowane pieniążki zostawię ci jutro w KCH

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon lip 23, 2012 20:37 Forum

:piwa: mamy mamuske i 2 czarne maluchy :D Teraz pytanie czy dalby ktos jutro do 12 dowiezc ja do Lupusa a malym wstawic jedzenie do boksu? JESzcze pewnie wieczorem trzeba ja bedzie odebrać :|
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lip 23, 2012 20:51 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Po objeździe po wetach:

SKARPETEK
Skarpetek 2xdziennie 1/4 tabletki antybiotyku, tabletki przypięte do jego boksu i rozpiska także.
Kupa Skarpetka bardzo ładna, ale kicha nosek do czyszczenia.

ELENKA I DZIECIAKI
Kociaki i mama mają założone ksiązeczki zdrowia w witrynce w folii, wszystkie dziś zostały odrobaczne, mamy 3 chłopaków i dziewczynkę - dziewczynka to ta szara reszta chłopaki, dziewczynce trzeba zakrapiać uszy orydermylem i czyscić bo ma świerzba, jeden z maluszków czarny - zdziwioy troszkę zasmarkany obserwować.

Cycki Elenki są ok Pani Doktor nic niepokojącego nie zauważyła - po prostu mogą to być gruczoły mleczne.

BERT I ERNI
bardzo duża poprawa - nie ma żadnych zmian grzybicznych łyse placki zarastają - można podawać witaminy i jakieś odporosciowe sprawy.
Erni troszkę zasmarkany, ale nie ma temperatury, osłuchowo ok, nie ma co dawać antybiotyku, żeby grzyb znów nie zaczął działać w zasadzie chłopaki mogą iść na luz, należy im się to po chyba ponad dwóch miesiącach siedzenia w boksie.

terenia1

Post » Pon lip 23, 2012 20:56 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

NO I NA POWAŻNIE TRZEBA SIĘ ZAJĄĆ ADOPCJAMI I OGŁOSZENIAMI DLA KOCIĄT NA TĄ CHWILĘ MAMY 15 KOCIĄT W KOCIARNI dziś doszły dwa następne.

NA STRONIE WYSTAWIŁAM ŁAZIENKOWCE I SKARPETKA - CZY KTOŚ IM DALSZE OGŁOSZENIA ZROBIŁ :?: :?: :?:

Jak będę miała zdjęcia wystawię na stronę resztę kociaków, ale potrzeba im więcej ogłoszeń :!: :!: :!:

Czy ktoś się pisze na rozmowy adopcyjne w sprawie kociąt, bo sama nie wyrobię :?: :?: :?:
Czyj numer telefonu mogę jeszcze w ogłoszeniach adoppcyjnych podawać :!: :!:
Ostatnio edytowano Pon lip 23, 2012 22:13 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

[poprzednia][następna]