Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 17, 2013 9:38 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Grafik 20.05-26.05

PKP
pn. - kotastrofa
wt. -
śr. - kasia_5000 (stały dyżur)
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. -
wt. -
czw. -
pt. - kasia_5000 (stały dyżur)
sob. -
ndz. -

Ktoś jeszcze chętny? Szczególnie na Składową...
Zapraszamy!

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt maja 17, 2013 10:10 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Mnie niestety już nie ma w przyszłym tygodniu ...
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt maja 17, 2013 21:00 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Dziś na łączce tylko 2 stołowników - Języczka i drugi czarnuszek. Suchej karmy mnóstwo. W graciarni zostawiłam paczkę Winstona, proszę częstować koty.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Sob maja 18, 2013 18:59 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

kasia_5000 pisze:Grafik 20.05-26.05

PKP
pn. - kotastrofa
wt. -
czw. -
sob. - Hollis
ndz. -

Składowa
pn. -
wt. - Hollis
czw. -
sob. -
ndz. -

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Wto maja 21, 2013 9:10 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Chyba wyjaśniło się, kto wyjada karmę kotom na Składowej ;)
Wczoraj byłyśmy na łapance, ale ani ta nowa koteczka ani ta, która kiedyś uciekła z klatki nie pojawiły się.
Złapał się nam bury kocur (ale musiałyśmy Go wypuścić, bo nie mamy teraz kasy na kastracje kocurów) i... jeż - ten wcale nie chciał wyjść z klatki, jak się dorwał do karmy ;)
Wczoraj było co najmniej trzy jeże na Składowej. Wcinały też chrupki. Wcale się nie boją kotów, za to koty tak trochę obchodzą je z boku.

kasia_5000

Post » Wto maja 21, 2013 9:43 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Spóźniona relacja z moich dyżurów.

Sobota, przed 18 ... śpieszę się trochę bo mam gości. Podjeżdżam z TŻ na Składową, rozmawiamy sobie o tym i tamtym, zatrzymuję się i patrzę przed siebie (czyli na karmnik i budki) i mówię "o tu też tyle tych pyłków z drzew" w tym samym czasie pokazuję na daszek karmnika i na owe "pyłki". Kawałek dalej Pan z ochrony w samochodzie Skoda ucina sobie drzemkę, którą zaraz mu przerwę.
Jak zawsze wysiadam z samochodu, udaję się do bagażnika po wikt dla kotów i zmierzam nawołując koty "kici kici" w kierunku jadłodajni.
Mój TŻ siedzi w samochodzie i obserwuje nadchodzącego kota, w tym momencie ja staje jak wryta i z obrzydzeniem patrzę na daszek, pyłki okazały się spleśniałymi łazankami z kapustą i starą kiełbasą z dodatkiem ślimaków i much w ilości ok 3 kg, do tego na ziemi leżały dwie podstawki z pierogami (nie sprawdzałam nadzienia) i jedna z kluskami leniwymi, stan podobny jak łazankowe. Krzycząc do małżonka, że mnie zaraz krew zaleje i inne niecenzuralne słowa budzę pana ochroniarza, który udaje się na drzemkę w inne rejony naszego miasta.
Moje ciśnienie sięga zenitu gdy zaczynam to wszystko sprzątać ! Żałuję, że nie zrobiłam zdjęć.
Nie chcę wiedzieć jaką sra...ę mogły by mieć koty gdyby poczęstowały się ową kiełbaską z łazanek (reszty by pewnie nie ruszyły).

I tutaj mam propozycję abyśmy powiesiły nad karmnikiem prośbę o karmienie kotów karmą dla kotów lub świeżo przygotowanym jedzeniem dla nich, albo kartkę proszę nie karmić kotów odpadkami.
I tak karmimy tam co drugi dzień. Suchej karmy z tyłu też jest zawsze w zapasie.

Co o tym sądzicie :?: Ja wiem, że ktoś tam chce pomóc w karmieniu ale to nie pomoc tylko utrudnienie nam życia bo musimy to sprzątać i koty mogą się potruć.

Ja zastaję taką sytuację prawie co drugi raz jak jestem na Składowej.

Na PKP wszystko w sobotę i niedzielę OK. 4 czarnuszki, białasek i burasek. Koło graciarni jedna gracja, która ochoczo jadła mokre.
Obrazek

itaka

Post » Wto maja 21, 2013 22:04 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Pomysł dobry, ale ciekawe, czy lud posłucha...Dzisiaj na szczęście żadnych tego typu żywieniowych atrakcji nie bylo. Niespotykanie dużo suchej karmy w obu miejscach, ledwie tknięta. Ale miseczki wylizane. W starym miejscu kotów brak, w nowym 5 - 4 krówki i jeden czarnuszek. Zostawiłam otwartą karmę po raz drugi, bo kolejny raz myślałam, że będzie większy ubytek karmy, więc można korzystać :)

Hollis

Post » Śro maja 22, 2013 9:13 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

W pn wieczorem (ok 23-ciej) nasypałam suchej karmy do kilku misek, więc pewnie nie zdążyły zjeść ;)

Co do "karmy", to z tego co wiemy przynosi ją bufetowy z BudomMarketu.
Ja nie spotykam tak często takich specjałów. Może w tygodniu nie karmi, bo widzi, że i my karmimy i Pani ze Składowej coś tam podrzuca kotom i jeszcze Pan Roman też, a w weekendy rzadko ktoś jest i pewnie żal Mu kotów i dlatego coś wystawia...
Ja bym nie zostawiała żadnej kartki, można ewentualnie porozmawiać z tym Panem, ale tak na spokojnie spróbować Mu wytłumaczyć, że takie jedzenie kotom nie służy...

kasia_5000

Post » Śro maja 22, 2013 16:22 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Aa, Kasia, jakoś ominęłam przed karmieniem Twój post o jeżach. Pewnie dlatego w starym miejscu karmienia wszystkie miski były postawione na górze? I od tej pory lepiej tak je kłaść? Bo ja je z powrotem zniosłam - stwierdziłam, że sypie się z drzew, więc lepiej, żeby były pod budką.

Hollis

Post » Śro maja 22, 2013 16:25 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Tak, zostawiłam na budce, bo jeże nie mogły się oderwać od mokrej karmy ;)
Myślę, że możemy zostawiać je u góry, bo koty i tak od razu wcinają, więc nie powinny im przeszkadzać liście.

kasia_5000

Post » Czw maja 23, 2013 9:06 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Wczoraj i na Składowej i na PKP dużo suchej karmy, natomiast miseczki po mokrej puste.
Na Składowej jak zwykle kilka kotów w wysokiej trawie, a na PKP Języczka, czarny Kocurek, Białaska i Krówka.
Jak wracałam z PKP ul. Dworcową, spotkałam czarnego kota (na środku ulicy). Próbowałam do Niego podejść, ale zwiał na tory i poszedł w kierunku Składowej - zastanawiam się, czy to któryś z tych wykastrowanych kocurków... Wyglądał bardzo dobrze :)
Ten czarny kocurek na PKP tez wyglądał na zdrowego, a Języczka zjadła karmę z jednej miseczki, a później zabrała się za następną :)
Chyba po zimie dochodzą do siebie :)

I jeszcze mam prośbę odnośnie suchej karmy - nie zostawiajmy na łączce więcej niż dwie miski suchej karmy.
Wczoraj było cztery pełne i pół piątej, niestety w jednej była zalana wodą i spleśniała, a w drugiej - tej największej - jakoś tak dziwnie śmierdziała, jakby stęchlizną, ale nie była spleśniała. Wywaliłam z tych dwóch misek i miski zabrałam do umycia. Przestawiłam też karmnik, bo pod spodem było sporo spleśniałej karmy.

kasia_5000

Post » Pt maja 24, 2013 8:51 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Grafik 27.05-02.06

PKP
pn. - kotastrofa
wt. -
czw. -
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. -
wt. -
czw. -
sob. -
ndz. -

Ktoś jeszcze chętny? Szczególnie na Składową...
Zapraszamy!

kasia_5000

Post » Pt maja 24, 2013 9:04 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Grafik 27.05-02.06

PKP
pn. - kotastrofa
wt. -
czw. -
sob. -
ndz. - itaka

Składowa
pn. -
wt. -
czw. -
sob. -
ndz. - itaka
Obrazek

itaka

Post » Nie maja 26, 2013 16:07 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Spóźniona relacja z wczorajszego PKP: karmy suchej pełno, miseczki wszędzie wylizane. W graciarni nie spotkalam żadnego kota, natomiast na łączce były 3: 2 czarne i biało-bury. Jeden z czarnych ma trochę zaropiałe oczy i widoczne trzecie powieki. Biało-bury bardzo chudziutki jest po zimie.

Hollis

Post » Nie maja 26, 2013 17:59 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Biało-bury też była jak ja byłam tydzień temu. On jedyny jest tam nie ciachnięty bo dołączył do stada dużo później i bardzo rzadko się pojawia.
Obrazek

itaka

[poprzednia][następna]