Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 10, 2012 19:54 Re: Cment Wolski. Dt. potrzebny.Wstąp do Klubu Wolszczaków.

Zacznę od dobrej wiadomości - jedno z małych kociąt z cmentarza znalazło dom :) Ciemna pręgowana kotka z dwoma kociętami: czarnym i szarym pręgowanym, została wypatrzona w sobotę przez moją siostrę; udało się jej złapać to szare maleństwo i znalazła mu miejsce w zaprzyjaźnionej stajni.

A teraz pytanie - gdzie właściwie mam karmić przy "siódemkach" po wycięciu tuji? We wtorek stały miseczki przy żelaznym ogrodzeniu pobliskiego grobu, dzisiaj zostawiłam pomiędzy grobami, ale może jest jakieś inne miejsce?

K&T

Od: Czw lis 12, 2009 22:35

Post » Pon gru 10, 2012 20:03 Re: Cment Wolski. Dt. potrzebny.Wstąp do Klubu Wolszczaków.

Super wiadomość :D
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon gru 10, 2012 21:29 Re: Cment Wolski. Dt. potrzebny.Wstąp do Klubu Wolszczaków.

K&T - jest, spotkamy się w piątek czy opisać na PW? :) jest jeszcze jedno nowe i dwie alternatywy niszczonych. tylko w ten piątek mogę tylko o 13:20...

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto gru 11, 2012 10:51 Re: Cment Wolski. Dt. potrzebny.Wstąp do Klubu Wolszczaków.

K&T pisze:Zacznę od dobrej wiadomości - jedno z małych kociąt z cmentarza znalazło dom :) Ciemna pręgowana kotka z dwoma kociętami: czarnym i szarym pręgowanym, została wypatrzona w sobotę przez moją siostrę; udało się jej złapać to szare maleństwo i znalazła mu miejsce w zaprzyjaźnionej stajni.

A teraz pytanie - gdzie właściwie mam karmić przy "siódemkach" po wycięciu tuji? We wtorek stały miseczki przy żelaznym ogrodzeniu pobliskiego grobu, dzisiaj zostawiłam pomiędzy grobami, ale może jest jakieś inne miejsce?

Jak miło, że się odezwałaś, napisałam pw. w sprawie zamówienia karmy dla Ciebie.
Czy ten maluszek nie za maly do tej stajni, boje się ,żeby maluch nie został przyduszony przez konia jak to ma często miejsce w oborach zaduszenie przez krowy.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro gru 12, 2012 13:46 Re: Cment Wolski. Dt. potrzebny.Wstąp do Klubu Wolszczaków.

Fleur - dam radę być o 13.20 w piątek na cmentarzu. Gdzie się spotkamy?
Meggi - kociak przez najbliższy miesiąc będzie "na pokojach", żeby przyzwyczaił się do miejsca, nic mu nie będzie :)

K&T

Od: Czw lis 12, 2009 22:35

Post » Śro gru 12, 2012 16:02 Re: Cment Wolski. Dt. potrzebny.Wstąp do Klubu Wolszczaków.

patkazal pisze:Dorzucę grosik dla biedaków :ok:

kotki na pewno będą wdzięczne :)
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro gru 12, 2012 20:45 Re: Cment Wolski. Dt. potrzebny.Wstąp do Klubu Wolszczaków.

K&T pisze:Fleur - dam radę być o 13.20 w piątek na cmentarzu. Gdzie się spotkamy?
Meggi - kociak przez najbliższy miesiąc będzie "na pokojach", żeby przyzwyczaił się do miejsca, nic mu nie będzie :)

poszło PW :)

czy są może jakieś zdjęcia tych kociaków?

Fleur

Post » Czw gru 13, 2012 14:10 Re: Cment Wolski. Dt. potrzebny.Wstąp do Klubu Wolszczaków.

Byłam dziś z p. Wiesią zawiesć kolejne budki na cmentarz i nakarmić koty. Zmarzłam bardzo, szczególnie te moje mało ruchawe nogi , ślizgałam się i szłam jak żółw, cały czas w napięciu, żeby się nie poślizgnąć, ale i tak się nie udało. Cmentarz puściutki, cisza kociny czekały już na jedzonko bo przyzwyczajone, że dostają jak jeszcze jest ciemnawo. Dostały ciepłe mleczko z termosów, miałam dobre saszetki, a p. Wiesia suche. Dotleniłam się dziś bardzo przez te 1,5 godz. zanim obeszłyśmy wszystkie miejsca karmienia. Kociny zmarznięte sierść zwichrzona u niektórych i 1 kotka czarna na górce w ciąży.
Jak parkowałam samochód od ul. Sowińskiego , przechodząca kobieta zaczęła wykrzykiwać, że zaraz przyśle swoich kolegów (może miała na myśli pobliski komisariat), żeby mi wlepić mandat, wyzwała mnie od kulawych i życzyła połamania się do końca, totalna idiotka.
I oczywiscie za pare minut przyjechał duży samochód patrolu Straży Miejskiej nawet na sygnale, szkoda, że tak szybko nie przyjeżdzają do potrzebnych interwencji. Pani Wiesia bardzo się zdenerwowała .
Puszkowe jedznie bardzo szybko zamarza i trzeba kupić superowego suchego, te które mam na oku jest tylko w workach po 20kg i brakuje troche pieniązków, żeby kupić.

Może ktoś dorzuci grosik do zakupu dobrej suchej karmy , bo wolszczaki ją bardzo chętnie jedzą.

troche fotek z dzisiejszej wizyty.
ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Czw gru 13, 2012 17:07 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Wstąp do Klubu Wolszczakó

Aniu, a jaką karmę masz na oku? i za ile?
myślałam o tej karmie Farmina Matisse po cenie od Hani R., czyli 20 kg za 150 zł - nawet cat chow wychodzi drożej w internetowej hurtowni, a karma jest świetna i koty ją lubią.
problemem tylko byłby transport, bo nam gały wyszły jak targaliśmy wór do akademika, ale może ktoś by mógł pomóc w transporcie? w dźwiganiu worka do samochodu i z samochodu byśmy pomogli. karmy można odebrać przy Politechnice, myślę, że Hania by się cieszyła, że korzystamy.

Fleur

Post » Czw gru 13, 2012 17:13 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Wstąp do Klubu Wolszczakó

W dobrej cenie jest jeszcze karma KIS KIS, mało znana ale ponoć mało syfu (mniej niż w whiskasie) i tania (jakie 15 zł za kg).

np: http://allegro.pl/prof-pet-kis-kis-lamb ... 43284.html
Ostatnio edytowano Czw gru 13, 2012 17:16 przez Roulett, łącznie edytowano 1 raz
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Czw gru 13, 2012 17:14 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Wstąp do Klubu Wolszczakó

Roulett pisze:W dobrej cenie jest jeszcze karma KIS KIS, mało znana ale ponoć mało syfu (mniej niż w whiskasie) i tania (jakie 15 zł za kg).

to jest bardzo drogo jak na nasze możliwosci finansowe.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Czw gru 13, 2012 17:17 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Wstąp do Klubu Wolszczakó

No to taniej niż 15 zł w miarę dobrej karmy nigdzie się chyba nie kupi :(
(ta z linku wyżej to jakieś 8-9 zł za kg)
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Czw gru 13, 2012 17:21 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Wstąp do Klubu Wolszczakó

Fleur pisze:Aniu, a jaką karmę masz na oku? i za ile?
myślałam o tej karmie Farmina Matisse po cenie od Hani R., czyli 20 kg za 150 zł - nawet cat chow wychodzi drożej w internetowej hurtowni, a karma jest świetna i koty ją lubią.
problemem tylko byłby transport, bo nam gały wyszły jak targaliśmy wór do akademika, ale może ktoś by mógł pomóc w transporcie? w dźwiganiu worka do samochodu i z samochodu byśmy pomogli. karmy można odebrać przy Politechnice, myślę, że Hania by się cieszyła, że korzystamy.

ponownie zacytuję siebie ;) Matisse to jedna z najlepszych karm na rynku, a wychodzi 7,50 za kg dzięki inicjatywie Hani - ja nią karmię w piątki, wolszczaki lubią.

Fleur

Post » Czw gru 13, 2012 17:45 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Wstąp do Klubu Wolszczakó

... z innej beczki:
pamiętacie takie cmentarne paskudztwo z połamaną szczęką? :
Obrazek Obrazek

paskudztwo ojajczone wczoraj, aktualne zdjęcie:

Obrazek

Fleur

Post » Czw gru 13, 2012 20:04 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Wstąp do Klubu Wolszczakó

To ten Krzywuś, ten miziasty taki? :1luvu:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

[poprzednia][następna]