Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2011 15:09 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Witam :D
Dopiero trafiłam tu na wątek. Po przeczytaniu pierwszego postu oczy miałam jak spodki... :cry: Podziwiam takie osoby i nie mogę zrozumieć jak można obrażać a nawet pobić kogoś, kto pomaga zwierzętom. KOTOM. Bo może gdyby to były psy... Ludzie mają czasem straszne podejście do kotów. Sama słyszałam, że są fałszywe, złośliwe i wiele innych... :( . Osobiście mam tylko jednego kota i nie wiem czy wogóle będę mieć więcej bo niedawno wróciłam do PL z Ryszardem i wciąż walczę z mamą, która nie lubi kotów. Ale to jest malutki problem w porównaniu z tymi tutaj. W każdym bądź razie Trzymajcie się :!: :ok: :ok: :ok: :ok:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pon paź 31, 2011 15:12 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Witaj Kochana. :1luvu: :D Tak.Problemów u nas dostatek. :|
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon paź 31, 2011 20:07 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Juana, Ryszard jest tak cudnej urody, że nie mogę sobie wyobrazić, by Mama się nie dała złamać.
A co do drugiego kota - może wirtualnie? Iza ma takie piękne futra niezaadoptowane jeszcze...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon paź 31, 2011 20:14 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Megana pisze:Juana, Ryszard jest tak cudnej urody, że nie mogę sobie wyobrazić, by Mama się nie dała złamać.
A co do drugiego kota - może wirtualnie? Iza ma takie piękne futra niezaadoptowane jeszcze...

Sama się zastanawiałam... Muszę z nią popisać, bo nie wiem na jakiej to zasadzie.

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Wto lis 01, 2011 10:53 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

I mamy 01-11

Dla wszystkich kotków które tu odeszły.

Obrazek
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Wto lis 01, 2011 10:59 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

tak naprawdę to nie rozumiem dlaczego media i inne źródła podają ,ze dzisiaj jest Dzień Wszystkich Świętych??? Jak dla mnie ( i chyba nie tylko) jest to Święto Zmarłych..... nie są Świętymi ,a mają swoje święto właśnie dzisiaj.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Wto lis 01, 2011 12:06 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

serum pisze:tak naprawdę to nie rozumiem dlaczego media i inne źródła podają ,ze dzisiaj jest Dzień Wszystkich Świętych??? Jak dla mnie ( i chyba nie tylko) jest to Święto Zmarłych..... nie są Świętymi ,a mają swoje święto właśnie dzisiaj.

Zdaje się, że tak się to nazywa w kościele katolickim, jako efekt "odpoganizowania" dnia poświęconego przez Celtów zmarłym.
A tak w ogóle, dawni chrześcijanie nazywali się nawzajem "świętymi", to byl synonim słowa "wierzący" (tak się zaczynają wszystkie prawie listy apostolskie. Oficjalne uznawanie niektórych za swiętych przyszlo później
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lis 01, 2011 13:22 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Piszę z pytankiem: czy ktoś z Was zna czarnego kota, który kręci się w okolicach Pizzerii w Szczecinie ( ul. Swarożyca i Mątwiłła) ? Zostałam poproszona o pomoc w znalezieniu mu domu, ale jestem aż z Darłowa, a może ktoś już działa w jego sprawie :) Czekam na odpowiedź ;)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto lis 01, 2011 13:48 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

No cóż Kochani.Wczoraj niestety choć stawałam na głowie, nie dałam rady pojechać na cmentarz. :| Ale dzisiaj wszystko zrobiłam i......obiecywałam sobie ze wieczorkiem po karmieniu pójde raz jeszcze.Tyle ze...teraz nie wiem czy to bedzie mozliwe. :roll:

Pamietam ze miałam to samo zrobić w tamtym roku. :roll: Tymczasem w tamtym roku akurat w ten dzien w czasie mojego karmienia, na drzewie ugrzęzła kotka i trzeba jej było szukać DT na cito. :| Szczeście ze sie udało od reki.

Dzisiaj niestety znowu problem!!!! :| Podczas mojej nieobecności.Nie było mnie około 2 godzin, ktoś podrzucił kociaka.Nie zrobił tego bezposrednio na moim podwórku ,bo by sąsiedzi coos widzieli.Wszystkich przepytałam.W poblizu znam wszystkie kotki i nie ma żadnej rodzącej.Wszystko wysterylizowane od wielu lat.Kotka nadeszła od strony ogródków na naszym podwórku i schowała sie pod samochodem.Niestety mimo moich najszczerszych checi i schronienia w postaci budki oraz wejscia do mojej komórki, na podwórku zostać nie moze.Raz ze jest oswojona.Dwa wchodzi pod niski spojler samochodu mojego sąsiada a to sie moze skonczyc dla niej tylko zle. :|

Prosze o Tymczas.Kotka chwilowo przebywa w pokojach z rezydentami i kotkami z Tęczy .Nie moge jej wpuścić do maluszkow.Jest przyjaznie nastawiona do kotów.Łagodna.Zjadła z apetytem. Tłuściutka albo zarobaczona nie wiem.Pełna wigoru maści whiskasowej z rudymi drobnymi dodatkami i ruda koncóweczką ogonka.Potwornie brudna.Uszka wewnątrz w smarze.Wiek około 3 miesiecy.

iza71koty

Post » Wto lis 01, 2011 13:48 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

kinia098 pisze:Piszę z pytankiem: czy ktoś z Was zna czarnego kota, który kręci się w okolicach Pizzerii w Szczecinie ( ul. Swarożyca i Mątwiłła) ? Zostałam poproszona o pomoc w znalezieniu mu domu, ale jestem aż z Darłowa, a może ktoś już działa w jego sprawie :) Czekam na odpowiedź ;)

Nie jestem z centrum.Pisz na kocim szczecinie.

iza71koty

Post » Wto lis 01, 2011 13:49 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

serum pisze:I mamy 01-11

Dla wszystkich kotków które tu odeszły.

Obrazek

Dziękujemy Kochana

iza71koty

Post » Wto lis 01, 2011 13:59 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kochani.Bardzo prosze Osoby czytające mój wątek bedace mieszkańcami Szczecina o POMOC.

Moje mozliwosci lokalowe są wyczerpane od dawna. :| Ilosć kotow która mam w mieszkaniu jest zdecydowanie za wysoka.Wszystko to za sprawa nieadopcyjnych kotów które ratowałam z Tęczy.Te koty w innych okolicznościach juz dawno zginęłyby w brutalny sposób. :|
W tej chwili mam problem z jedna z kotek na Tęczy.Tych kotów juz tam prawie nie ma.Ale czarna kotka która była z inną kicia, ta która niedawno odeszła na FIV :| prawdopodobnie ma depresję. :| Jest przesladowana przez Maćka.Bardzo prawdopodobne ze będe musiała ja stamtad zabrać. :|

Bardzo prosze o zrozumienie.Mam pod opieką łącznie blisko 160 kotów.Kotów które codziennie musze obsłuzyć.W tych okolicznościach nie moge byc ani DT ani zajmować się Adopcjami.Wyjątek stanowia 2 koteczki uratowane ostatnio, maleńkie miesięczne.Prawie stracily wzrok od kk. :|

Na wiecej nie moge sobie pozwolić.Kto wykaże odrobinę zainteresowania i Dobrej woli oraz Serca i mnie odciaży???Prosze.Tylko jeden mały kotek.Kotka.

iza71koty

Post » Wto lis 01, 2011 14:33 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Iza, nawet we Wszystkich Świętych nie możesz mieć odrobiny spokoju...
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Wto lis 01, 2011 15:08 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Tak. :| No widzisz.Nawet nie wiesz jak sie wkurzyłam.Odpoczęłam sobie 2 godzinki z Rodzicami.Potem chciałam iść jeszcze raz, jak bedzie juz zmrok.Zawsze chodziłam jak byłam dzieckiem.Uwielbiałam wtedy widok i zapach Cmentarza.Tak cieplutko i miło na nim było ten raz w roku.Sama jestem jak palec. :| Mąż w pracy. :| Szłam z torbami i plecakiem żeby znicze i kwiaty zanieść Rodzicom.

Normalnie ręce opadają. :|

iza71koty

Post » Wto lis 01, 2011 15:18 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Wracam z Cmentarza w nastroju zadumy i powagi.Słoneczko u nas, dzisiaj, pogoda dopisała :wink: i juz planuje jak dzień dalej ma wyglądać a tu mi dziecko sasiadki wybiega z klatki i krzyczy ze pod samochodem jest mały kotek. :| Nie ma to jak miłe powitanie! :|

Pytam ją co takiego??? 8O 8O 8O A ona leci i mi pokazuje.No faktycznie.

Powiedziałam Mężowi bo dzwonił.Mówiłam ze będę prosić Forum o Pomoc.U nas już nie ma miejsca.Nie ma.....Tym bardziej na jakieś maluchy co musza iść do adopcji.Jedyną kotką która ewentualnie moge zabrać to czarna kicia z Teczy.Została sama jak palec.Wpada w depresje.Jej zycie jest zagrozone.Nie moge blokować miejsca.Nie ma czasu.Czekałam z kicią Arlekin i co??Nie ma śladu po kici, bo w tym czasie wyszła sprawa z kotką z FIVem.Zawsze cos pokrzyżuje moje plany a potem inne koty nie maja szans i giną.To dla mnie okropne uczucie kiedy tak sie dzieje. :|

iza71koty

[poprzednia][następna]