Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 04, 2011 21:12 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

O jakie śliczne wieści - całkiem jak Demi :)
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Pt lut 04, 2011 21:13 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Wspaniale :)

Zobaczcie, jak bardzo stres wpływa na zachowanie kotów. Są oczywiście takie, które stresują się mniej czy nawet wcale, ale dla Demi było to duże przeżycie. Pewnie brakuje jej też Kleksa, z którym była zaprzyjaźniona.

Cieszę się, że mała znalazła wreszcie swoje miejsce na ziemi :ok:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt lut 04, 2011 21:33 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Nowe wieści od P&P ;)

Presto jest bezczelniakiem :twisted: To że włazi na blat i zagląda każdemu w michę to nic! Dzisiaj TŻ robił kanapki - odwrócił się na sekundę, a Małe-Czarne-Diable-Wcielone podebrało wędlinę z bułki i, warcząc, zwiało z prędkością nadświetlną. Próby zabrania mu szynki zakończyły się moją klęską :( Uciekł mi z szynką w zębach, i jeszcze warczał na wszystko i wszystkich! :evil: Wszedł za łóżko i skonsumował zdobycz :roll:

Pigo rano przyszedł do łazienki. Z racji tego, że czas do wyjścia mi się kończył, głaski były krótkie, ale na mruczenie zasłużyłam :ok: Troszkę przestał się bawić :( Zanim się zastanowi czy warto biec za piórkiem, to Presto już dopadnie zabawkę i Pigo odpuszcza :?

Małe-Czarne-Diable-Wcielone:
Obrazek

Obrazek

Pigo na szafie:
Obrazek

Obrazek

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro lut 09, 2011 12:22 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Nowe zdjęcia Demi :D http://img822.imageshack.us/g/hpim5313.jpg/

Mam chętny domek na Presto. Wysłałam ankietę - czy czarnuszek może iść do DS?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Śro lut 09, 2011 14:38 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Cieszę się, że Demi się zaaklimatyzowała :D
Obrazek

Patti:)

Od: Wto lis 17, 2009 17:08

Post » Śro lut 09, 2011 16:06 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Tak szczerze mówiąc, to sytuacja z Presto i Pigo nie zmieniła się wiele. :roll: Jakieś dwa razy udało mi się Presto podnieść i, w miarę przytulić, ale tylko dlatego, że chłopak był zaspany. Zaraz i tak uciekł...
Wczoraj odwiedziła mnie znajoma - obaj zabunkrowali się głęboko w szafie, a Presto pokazał się dopiero jakieś 15 min. po wyjściu koleżanki. O dziwo, to Pigo wyszedł gdy znajoma była, ale siedział tuż przy szafie, żeby móc chmychnąć "jakbyco".
Nie mam doświadczenia w oswajaniu dziczków i ciężko mi podjąć decyzję, czy nadają się do adopcji czy nie. :( Dobrym (tak mi się wydaje) byłby domek, który zdaje sobie sprawę, że kociak nie wskoczy od razu na kolana i pozwoli się głaskać. I któremu to nie przeszkadza... Tylko jak zareagują na zmianę warunków... Oni obaj są tak jakby "obok". Do zabawy chętni (z piórkiem na patyku Presto tak szaleje, że to my musimy przerywać zabawę, bo sapie ze zmęczenia, ale nie odpuści. Potrafi wygrzebać z szuflady, spomiędzy ubrań, tą zabawkę żeby tylko pobiegać z nią w żebach i powarczeć), przy miskach pierwsi, z talerzy (tuż pod nosem człowieka) potrafią wyjeść, ale jak już próbuję któregoś pogłaskać to Presto ucieka, a Pigo patrzy z przestrachem/oburzeniem, jak na kosmitę (żeby nie napisać idiotę) i ucieka.
Owszem, w porównaniu do tego, co było miesiąc-półtora temu jest ogromna różnica (i nie chodzi tylko o zapachy z kuwety - czuć pełnojajecznych kocurów). Ale miziaków to chyba z Nich nie uda nam się zrobić (nad czym naprawdę ubolewam). :cry: Wsadzenie ich teraz do klatki wydaje mi się, delikatnie ujmując, świństwem w stosunku do nich. Tym bardziej, że Pigo nie miałby możliwości ucieczki przed bratem, który Go molestuje.

Niteczko, wyślę Ci jeszcze PW/maila odnośnie Orki - z Nią też mi się sytuacja pogmatwała. Tak jakby z chłopakami było z górki :roll:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro lut 09, 2011 16:50 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Jak miło!

Ta-od-Toji

Od: Wto gru 07, 2010 23:54

Post » Śro lut 09, 2011 16:52 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Miałam oczywiście na myśli pozytywną aklimatyzację Demi.

Ta-od-Toji

Od: Wto gru 07, 2010 23:54

Post » Śro lut 09, 2011 17:22 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Alyaa, żeby to szło szybciej, musisz ich zamknąć w mniejszym terenie. Łazienka, klatka wystawowa. Jak to wygląda tak, że mają cały dom do chowania się, to oswajanie będzie trwało wieki :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lut 10, 2011 12:45 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Pilnie szukamy właściciela albo nowego domku dla tego psa. Bardzo miły, maluśki staruszek. Nauczony sikać na zewnątrz.
Znaleziony po wypadku, przejechany przez samochód i rozflaczony :|
Jest już pozszywany i nie ma co z nim zrobić. Pilnie jakieś dt dla tego gnojka potrzebne :!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Nie lut 13, 2011 16:35 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Zapraszamy na wątek Kukiego :)
viewtopic.php?f=1&t=122115&start=135

Jest trochę dobrych wieści i nowe zdjęcia :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro lut 16, 2011 17:42 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Tweety napisała na innym wątku, że do domku poszedł Alan.

Z kocimi tymczasami na razie sytuacja jest opanowana. Część poszła do adopcji i do innych dt a pozostała resztę jakoś daje rade ogarnąć.
Tymczasują się mnie obecnie: Kuki, Paul i Pingu :)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro lut 16, 2011 20:00 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Szalony Kot pisze:A Willow i Śnieżek?

Cały czas w hoteliku, w lecznicy.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

[poprzednia][następna]