ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 30, 2010 0:37 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

Całkowicie się z Lidką zgadzam.
Maluszkom potrzebna jest pilnie pomoc!
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Nie maja 30, 2010 8:31 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

Lidka pisze:Bez szybkiej pomocy straca oczka.
Ten, który ma jedno oczko otwarte ma w tym srugim rope. Najlepiej rozmoczyc herbta albo świertlikiem i dokladnie ale delikatnie wymyć. Sporo wacików pójdzie, bo powinno sie raz tylko wacikiem zbierać tę ropę. Nie wiem czy gentamycyna wystarczy ale mozna od niej zaczać i do 5 rzy o ile pamiętam kropić. To szybko przechodzi ale nieleczone moze doprowadzić do owrzodzenia rogówki.
Pozostale kocięta tez powinny mieć otwarte oczy. Napewno pod tymi sklejonymi powiekami jest ropa.
Trzeba sie bardzo spieszyć:(

Lidka, dziękuję bardzo za informację. Ja w ogóle nie znam się na takich maluszkach...
Dzisiaj tam jadę i spróbuję złapać ich mamę i zabiorę je.
Tylko czy mogę je wziąć jeśli ich mamka się nie złapie ?

I potrzebna będzie pomoc finansowa, ja nie dam rady utrzymać całej rodzinki :( :oops:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Nie maja 30, 2010 10:51 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

alessandra pisze:dzięki Kluseczce ślepaczki wzbogaca się o niezły grosik , dziękujemy za extra szybki bazarek :ok:
AgaPap z pewnoscią uaktualni fundusze pod koniec miesiaca (bo obecnie gdiześ nad morzem jest, ja zaś w Beskidzie Śląskim i tak z doskoku w necie), ale myślę,że po podziale na kandydatów majowych, jakiś niezły grosik odłozymy na rezerwę, nie każdy bowiem miesiac jest tak bogaty, zgadzamy sie?

:ok:
cieszę się, że znalazł się kupiec przede wszystkim, bo ileż to fantów zamiast przynosić grosze pozostaje bez nabywcy :roll:
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Nie maja 30, 2010 17:20 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

AgaPap pisze:Jak stare konto to pewnie do marcajnnykape poszło. Gdyby miała zamkniete konto to by się wróciło do Ciebie.
Napisze do niej na gg, zeby sprawdziła to konto.

Faktycznie, Lidka, Twoja składka wylądowała u mnie. Ale już ja przelałam na konto ślepaczków.

Znalazłam tez u siebie 2 składki od Paulana83. Też już poszły do AgaPap.

Postaram się teraz na bieżąco zaglądać na polskie konto, i nawet jak ktoś się pomyli, to spoko, pieniążki nie zginą - przekieruję je.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pon maja 31, 2010 15:53 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

Chciałam się znowu pochwalić Srebrnym. Słabo widzi, ale jak kocha! Obrazek Jeszcze parę miesięcy temu taka poza byłaby nie do pomyślenia. Krople Bacha skomponowane przez Ryśkę, której jestem ogromnie wdzięczna, pomogły. A było bardzo źle. Oczka są raz lepsze, raz gorsze. Ale raczej lepsze.
Taki to Sreberko kochany jest...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon maja 31, 2010 16:45 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

Rudella w lecznicy, jest piękna, ma długie futerko jak królik. w srode mamy wizyte u okulisty.
3 kotki z Palucha nie zyją... dostałam info o dt dla nich na pw, a nie smsem, nie wiedzialam ze mogę je zabrać... w ciągu tygodnia nie znalazł się nikt, kto by je chcial wyciągnąć, ostatni odszedł w czwarek, przyjechałam po niego 2 dni za poźno... straszne to jest... po porstu straszne... :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto cze 01, 2010 7:57 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

NASZE AKTUALNE FINANSE:

Razem: składki + bazarki = 863,20 ( 31 maja 2010r.)
składki + bazarki + rezerwa = 1 087,69

ze składek - 302,00 zł

karolinas,
anita5,
bazyliszkowa
cynamon i wanilia
alessandra
MagdaMagda
Biedronkas
Petka-P1
Lutencja
Iweta
puss
Salps
Ptok
Lidka
AgaPap
Paula83 - zaległe (z konta marcjannykape)
Lidka - zaległe(z konta marcjannykape)
AprilRain

2. z bazarków - 561,20
Rezerwa - 224,49 zł

i przypominam, że na koncie mam 987,69 bo było wypłacone już dla Toli u Kalinuwki dofiansowanie wcześniej.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto cze 01, 2010 11:38 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

Maj -podsumowanie kandydatów, AgaPap zapewne powiadomi, czy poszły przelewy; ja zaraz dam znac opiekunom na pw , aby podali Adze dane do przelewu.

Bazyliszkowa pisze:Nasi kandydaci do wsparcia finansowego

MAJ:

1/ Tola - info Mimisia, Kalinuwka
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=109474
2/ Pucio - info sebriel
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=111442
3/ Iskierka - info pixia
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=111238&p=5957285#p5957285
4/ 3 maluchy - info annskr
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=99668&start=840
5/ RudElla - info alareipan
Obrazek
viewtopic.php?uid=7550&f=13&t=111574&start=0

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto cze 01, 2010 12:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

"W drodze" jest jeszcze 50 zł z bazarków majowych.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto cze 01, 2010 12:21 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

Bazyliszkowa pisze:"W drodze" jest jeszcze 50 zł z bazarków majowych.

Ode mnie z bazarku też będzie 40 zł ale na razie moje pw po bazarkowe jeszcze "wisi" :roll:

Edit: Już mam potwiedzenie, w przyszłym tygodniu powinny byc pieniążki :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto cze 01, 2010 12:45 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

Bardzo, bardzo dziękuję - w imieniu chorych kocich oczek - za wsparcie na czarnuszki :1luvu:
Nie mam ich aktualnych zdjeć, ciągle są w lecznicy (z grzybkiem, niestety), nadrobię to - jutro polecę pofocić.

Czy czarne szczęśliwce mogą trochę wspomóc kropelki dla kociaków z Limanki - na zdjęciu najgorsze oczko, ale i do pozostalych potrzebne nadal leki - do trzech difadiol, do dwóch floksal, do czterech cornergel :?: Tylko dwa oczka z calej szóstki są zdrowe...

Obrazek

Bardzo się wzruszyłam :oops:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto cze 01, 2010 13:03 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

alessandra pisze:Maj -podsumowanie kandydatów, AgaPap zapewne powiadomi, czy poszły przelewy; ja zaraz dam znac opiekunom na pw , aby podali Adze dane do przelewu.

Bazyliszkowa pisze:Nasi kandydaci do wsparcia finansowego

MAJ:

3/ Iskierka - info pixia
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=111238&p=5957285#p5957285

Dziewczyny ja już wcześniej zgłaszałam, że ta kandydatka jest nieaktualna. Karmicielka nie chce jej wydać, nie oznacza to że nadal nie będę się o nią starać. Nieuczciwe by było gdybym przelew na nią poszedł a jej nie ma jeszcze pod naszą opieką. Sytuacja bardzo się skomplikowała. Proszę rozdzielcie to na potrzebujące kociaki. Jak tylko Iskierka będzie pod naszymi skrzydłami to się odezwę. Dziękuję ogromnie za pamięć. Jesteście kochane.

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Wto cze 01, 2010 14:00 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

Pozdrowienia od stalowej lady Peli. Pela miala masakryczny atak padaczkowy, kilka dni w spiaczce
Ledwo zyje, zato Pela w coraz lepszej formie. Umierala 100 razy a ja 10000000Obrazeksama juz nie pamietam ile razy ja umieralam :?:
Musze wszystko doczytac bo jak zwykle mam tyly :(
Ostatnio edytowano Wto cze 01, 2010 14:05 przez ptok, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

ptok

Od: Nie paź 21, 2007 19:20

Post » Wto cze 01, 2010 14:01 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

annskr pisze:B
Czy czarne szczęśliwce mogą trochę wspomóc kropelki dla kociaków z Limanki - na zdjęciu najgorsze oczko, ale i do pozostalych potrzebne nadal leki - do trzech difadiol, do dwóch floksal, do czterech cornergel :?: Tylko dwa oczka z calej szóstki są zdrowe...

Obrazek

Bardzo się wzruszyłam :oops:

a moze taki pomysł- prosze o szybkie wypowiedzi, co o sadzicie :

Pixia przekazauje na potrzebujące koteczki z racji , co bardzo mnie smuci, faktu,ze karmicielka jednak nie chce koteczki wydać, choc stan oczek jest fatalny :( i moze ta właśnie pula pieniązków poszłaby na kociaki, o których mówi annskr? nie wszytskie potrzebujące biedy jetseśmy w stanie wraz z Bazyliszkowa znaleźć po wątkach, dobrze,że takze szukacie potrzebujących- taki wszak jest cel naszego klubu :wink:
Pixia, jesli tylko zajdzie potrzeba i uda sie zabrac kocie, daj znać, proszę

alessandra

Post » Wto cze 01, 2010 14:04 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

ptok pisze:Pozdrowienia od stalowej lady Peli. Pela miala masakryczny atak padaczkowy, kilka dni w spiaczce
Ledwo zyje, zato Pela w coraz lepszej formie. Umierala 100 razy a ja 10000000Obrazeksama juz nie pamietam ile razy ja umieralam :?:

biedna Pelasia, jakby te oczka to było mało :( Ptok, dzieki za wieści; powiedz mi, wobec tej sprawy zpadaczką, Pela raczej nie jest adopcyjna?.....tak dopytuję i sugeruję sobie no wiesz....... :wink:

alessandra

[poprzednia][następna]