^^ KocI SzczEciN~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 31, 2009 22:34

Przedstawiam przesłodkie kociaki zanim jeszcze stały się słodkimi:

Tuż po odłowieniu:
Obrazek

Prawie jak koala
Obrazek

Amzi vel David Copperfield
Obrazek

I w komplecie

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt lip 31, 2009 22:52

A ja wstawie naszego Urwiska. Ma DT, ale na razie na kilka dni. Moze jednak ktos sie w nim szybko zakocha :D

Imię: Urwis
Rasa: europejski
Wielkość: mały
Umaszczenie: biało - rudy
Stan Zdrowia: bardzo dobry
Kastracja / Sterylizacja: po osiągnięciu dojrzałości płciowej na koszt TOZ
Upodobania i nawyki: Pewnego dnia opiekun Urwisa stwierdził, że kotek mu się znudził. Zapakował go w karton i przyniósł do parku w Podjuchach, gdzie „wysypał” go z tego kartonu. Młody i nadal ufny wobec ludzi, a jednocześnie nie bojący się psów kocurek nie zdawał sobie zupełnie sprawy z niebezpieczeństw, które na niego czyhają. Pewnego dnia wieczorem grupa nastolatków postanowiła zabawić się nim jak piłkę. Na szczęście w tym czasie po parku spacerowała nasza wolontariuszka z psem. Na jej zdecydowaną reakcję młodzież szybko rzuciła kotka na trawę i oddaliła się z tego miejsca. Już następnego dnia kotek trafił do domu tymczasowego, gdzie mimo dotychczasowych przejść okazał się być wielkim miziakiem lubiącym zabawy i urwisującym (stąd jego imię). Pięknie mruczy i uwielbia pieszczoty, a jednocześnie jest bardzo sprytny i rezolutny, potrafi sobie podporządkować psy. W obecnym domu tymczasowym nie może jednak zbyt długo pozostać. W trybie pilnym szukamy mu nowego dobrego domu, który pokocha go już na zawsze.
W przyszłości kotek zostanie wykastrowany na koszt TOZ. Czy dasz Urwisowi nowy kochający dom?
Uwagi: Oferta TOZ, dodano 01.08.2009 r.
Kontakt: Opiekunka Dorota: 502 46 19 88
Dom tymczasowy Beata: 792 877 937

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto sie 04, 2009 10:06 przez rudolfrudy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Sob sie 01, 2009 1:08

A ja chcę podziękować Cypiskowi za dzisiejszą pomoc w wyadoptowaniu 4-tygodniowej szylkretki.
Jakby ktoś zazdrościł ślicznego nabytku nowemu DS to służę kolejnymi berbeciami.
Kociaki są bez mamy.
Same jedzą!
Oczywiście jak zazwyczaj w takich przypadkach mają kk.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Sob sie 01, 2009 1:22

dominikanna1 pisze:Obrazek
Dominik
Kolo normalnie ozdrowiał. Nie ma biegunki i przestał się drapać. Wcina suche Trovet i mokre bozita. Kochane kocisko wkońcu się pozbierał.

Jaka to cudna wiadomość !!!
Jest to kocio, którego nie da się nie lubieć.
Uściski dla Dominika.

NOT

Post » Sob sie 01, 2009 7:10

Urwisa przesłałam wszystkim znajomym, niestety na razie cisza :(

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Sob sie 01, 2009 7:41

szarotkakot pisze:To jest straszne co się dzieje w tym tygodniu. Bardzo mi przykro.
['] dla Koteczka i wyrazy współczucia dla Ciebie Moniko.

A teraz może nie powinnam, ale podzielę się radością- Koteczka jest. Cała i zdrowa. Wyszła około 17 :D Ufff... kamień z serca mi spadł. Dziękuję Wam za wsparcie!

super wieści :lol: (bardzo martwiłam sie o tą kicie)
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Sob sie 01, 2009 8:11

Az sie balam dzisiaj tu zajrzec ale widze ,ze niepotrzebnie . Gratuluje nowych domkow :) Moze gdyby te nasze ( moje i agiis) maluchy byly ladniejsze to tez domki by znalazly .Najwyrazniej natura nie byla dla nich laskawa :lol:
Dominika co wlasciwie pomoglo Dominikowi,zmiana karmy?
Obejrzalam sobie foteczki ,sliczne te śląskie kluski u e-dity:)

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Sob sie 01, 2009 8:27

Witam, witam z rana. Ależ mi się dziś nic nie chce. Faceta posłałam nad morze, a sama się byczę do wieczora :D

Jeszcze tylko Avę muszę wyprowadzić, bo zołza jęczy, że chce na balkon, a my w trakcie siatkowania.

Jakiego ja mam ostatnio lenia to się we łbie nie mieści...

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Sob sie 01, 2009 8:54

kya pisze:Obejrzalam sobie foteczki ,sliczne te śląskie kluski u e-dity:)

:ryk: na to nie wpadłam, że to śląskie kluski :ryk:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Sob sie 01, 2009 11:51

Rudolf, zaraz zrobię Urwisowi ogłoszenia. Czy na stronie Kociej Doliny też go dać? Napiszę oczywiście, że to kot pod opieką TOZ.

Edit: uświadomiłam sobie, że jeśli dam go na stronę KD, to się na adopcje.org zdubluje ogłoszenie, bo ogłoszenia z TOZ też tam się przecież automatycznie wyświetlają. W każdym razie ma już ogłoszenie na alegratce http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2064215 ... urwis.html

Mogę go oczywiście ogłosić na KD, ale jeśli jest na adopcje.org, to chyba nie jest to aż tak konieczne, prawda? Daj znać, ja się dostosuję :)

Acha, chyba już działa konto fundacji na allegro - wrzucę tam wszystkie koty z Kociego Szczecina, jak tylko zrobię stronę "o mnie" w profilu użytkownika. Czy może którys zwierzak jest już na allegro? Pytam, żeby nie dublować.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Sob sie 01, 2009 13:29

Dzieki reddie, jak mozesz to go wrzuc tez na KD. Zdjecia dostalem wczoraj wieczorem, wiec na nasza poczekalnie pewnie bedzie wstawiony dopiero w poniedzialek. Wtedy co najwyzej sie zdubluje. A ja tak po cichu licze na to, ze moze juz przez weekend cos sie znajdzie, bo DT jest nie na dlugo.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Sob sie 01, 2009 13:37

Ok, wrzucę :)

Edit: Zrobione http://www.kociadolina.schronisko.net/a ... 899-0.html (za jakiś czas pojawi sie na adopcje.org)

reddie

Post » Sob sie 01, 2009 14:07

Nasze malpki byly ale juz termin minal .Bylabym wdzieczna za wrzucenie ich

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Sob sie 01, 2009 14:18

Podobno jeszcze jednak goopie konto nie działa :? W panelu jest jak byk "Aktywne - wysłany na adres: [...]", ale podobno jeszcze korespondencja nie dotarła. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Na pewno małpki zostaną wrzucone, jak konto będzie używalne.

reddie

Post » Sob sie 01, 2009 17:33

Jakby ktoś poszukiwał rudzielca to zgłaszam, że u mnie obrodziło na kolorowo, czyli są 3 kocurki w wieku: 4, 8 i 10-tygodni.
Jest też szylkrecia czarno-ruda 8-tyg. i 2 koteczki szare w odcieniu Whiskas.
Resztę kociaków jestem gotowa przemalować zgodnie z życzeniami.
Proszę o kciuki. Dzisiaj ma pójść do DS jakaś koteczka.

NOT

[poprzednia][następna]