Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
paula__ pisze:MOja kicia będzie wychodziła na działkę. Szczepić ją w takim razie na białaczkę? Słyszałam, ze należy przedtem zrobiś jakieś testy? i jaki jest orientacyjny koszt takie szczepienia, co ile się je przeprowadza? W jaki sposob kotek może sie zarazić?
PS.Byś może te pytania już padły, ale cięzko mi przejrzeć ponad 60 stron, mam nadzieje, że nie zaśmiecam forum
bozka pisze:Poradzcie czy dawac kotu jedzenie na sile strzykawka czy czekac az mu apetyt wroci?
W nocy nic nie zjadl wczoraj skubnal troche a dzisiaj zjadl troszke mieska. Jedynie co to sosik wylizuje z apetytem. Nie wiem czy to chwilowe czy kupic cos na pobudzenie apetytu.
A jeszcze sie ludzilam, ze wyniki testu wyszly bledne....
kasia86 pisze:paula__ pisze:MOja kicia będzie wychodziła na działkę. Szczepić ją w takim razie na białaczkę? Słyszałam, ze należy przedtem zrobiś jakieś testy? i jaki jest orientacyjny koszt takie szczepienia, co ile się je przeprowadza? W jaki sposob kotek może sie zarazić?
PS.Byś może te pytania już padły, ale cięzko mi przejrzeć ponad 60 stron, mam nadzieje, że nie zaśmiecam forum
Powinnaś zdecydowanie zaszczepić!
Najpierw musisz zrobić test(koszt oko 50 zł, nie radze robić testu paskowego, bo czasem wychodzą mylnie)
Następnie jeżeli test wyjdzie ujemny możesz zaszczepić, najlepiej szczepionką PUREVAX FeLV (koszt około 70 zł).
Kot może się zarazić białaczką przez długotrwały kontakt z nosicielem. Przez jedzenie i picie ze wspólnej miski, przez wzajemne się mycie, jak i przez krew.
koteczek555 pisze:Z Betką dziś jest gorzej, jak wczoraj była troszkę lepsza, to dziś jest słabiutka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 106 gości