Brzusie - jednak zbieramy kandydatury. Do piątku!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 01, 2008 9:57

Może zrobić dogrywkę dla czterech osób, które nie głosowały na Budowlańców ani na Anię Rylską? :roll:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt lut 01, 2008 10:14

A może niech Galla zrobi losowanie komisyjne ???

Dwa losy , kto wygra to wygra....
Mam zaufanie do Ciebie ,że utworzysz komisję bezstronną..
W komisji może być nawet Twój TŻ albo sąsiadka-kociara.
Losowanie zrobić trzykrotnie i wtedy wyjdzie komu los bardziej sprzyja.
Najszybsza i najbardziej wiarygodna metoda... :D

Edit:
Losów jest razem 10 , pięć Budowlańcy , pięć Ania.
Trzykrotnie losujesz i masz 3 losy na końcu,
a więc minimum 2 muszą być na jedną stronę.
Ostatnio edytowano Pt lut 01, 2008 10:31 przez kristinbb, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt lut 01, 2008 10:21

Jana pisze:Może zrobić dogrywkę dla czterech osób, które nie głosowały na Budowlańców ani na Anię Rylską? :roll:

Masz rację ,że tak możnaby zrobić , gdyby nie to ,że to będzie trwało.
Jestem zwolenniczką koniec miesiąca i koniec głosowania,
a taka sytuacja,że będą remisy będzie się zdarzać jeszcze nie raz
i dobrze mieć na taki moment rozwiązanie.

Ale co zadecydujecie , to będzie dobre.
Zawsze się zgadzam z wolą forum Obrazek...:lol:

kristinbb

Post » Pt lut 01, 2008 12:15

Losowania wolałabym jednak nie robić :wink:
Wolałabym, żeby była to decyzja Klubu, a nie zdana na ślepy los :wink:

Aniu - ja zaproponowałam tydzień, bo i tak wcześniej nie dam rady tego przelać, wracam dopiero w sobotę wieczorem.
Poza tym wydaje mi się, że ten tydzień daje szansę wszystkim tym, którzy chcieliby zagłosować i zagłosowaliby, tyle że np. mieli awarię netu, wyjechali na weekend, mieli dużo pracy. A w ciągu tygodnia jest duża szansa na to, że znajdą chwilę żeby tu zajrzeć...

Jana - moim zdaniem powinien głosować cały Klub, od zera, tylko z dwiema kandydaturami. Zwłaszcza że są osoby, które w ogóle nie oddały głosu, a może teraz by oddały...

To, co napisałam powyżej to nie jest mówienie "definitywne nie dla Waszych propozycji", tylko moja z nimi dyskusja, pamiętajcie o tym :wink:
Bo przedyskutować to musimy, gdyż, jak napisała kristinbb, takie sytuacje mogą się powtarzać.

Dyskutujmy, dyskutujmy i wypracujmy jakiś jeden pomysł, który potem zawsze będziemy stosować w takich sytuacjach :D
Ostatnio edytowano Pt lut 01, 2008 16:58 przez galla, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pt lut 01, 2008 12:54

hmm, jesli mogę trzy grosze... :oops:
myślę, że dogrywka pomiędzy dwiema kandydaturami z udziałem całego klubu to optymalne rozwiązanie, mają możliwośc wypowiedzieć sie osoby, które głosowały na trzecią kandydaturę, a chcielibyśmy poznać ich przemyślenia, prawda?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lut 01, 2008 16:15

Głosuję więc na budowlańców. Szkoda czasu

Zmysł

Od: Czw lip 19, 2007 12:46

Post » Pt lut 01, 2008 17:10

alessandra pisze:hmm, jesli mogę trzy grosze... :oops:
myślę, że dogrywka pomiędzy dwiema kandydaturami z udziałem całego klubu to optymalne rozwiązanie, mają możliwośc wypowiedzieć sie osoby, które głosowały na trzecią kandydaturę, a chcielibyśmy poznać ich przemyślenia, prawda?

Hmm.. każdy właśnie dlatego tak zagłosował,
bo już miał własne przemyślenia na ten temat......

Czyli osoby, ktore głosowały na p.Izę teraz głosowałyby powtórnie?
Galla, co Ty na to? :D

No chyba ,ze ktoś coś jeszcze wymyśli...

kristinbb

Post » Pt lut 01, 2008 17:59

Popieram propozycję Galli - głosuje cały Klub na dwie kandydatury :D
I już głosuję na budowlańców :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt lut 01, 2008 22:00

Rozumiem,
że Zmysł i Aleksandra59 wystawili budowlańców na luty po raz drugi??? 8O :lol: :wink:

Najpierw muszą być jasne reguły głosowania,
bo głosowanie po raz drugi tym razem na żywioł nic nie da.... :roll:

Czas głosowania na styczeń był w styczniu i skończył się o godz. 24:00.
Wątpię,że inni tyle czasu siedzą, co my na miau . Prawda Aleksandro59?
Wątpię,że będą głosowali po raz drugi ... :?

kristinbb

Post » Sob lut 02, 2008 1:41

Kristin, tak, czas głosowania skończył się wczoraj, o godzinie 24tej, ale zakończenie głosowania nie przyniosło jednoznacznego wyniku :wink: I jakoś to rozstrzygnąć musimy, a jak dla mnie jedynym rozwiązaniem fair jest dogrywka - trwająca krócej i odbywająca się tylko między Budowlańcami i Anią. A z racji tego, że pula składkowa to pieniążki Klubowiczów, Klubowicze muszą wybrać, czy chcą, by ta pula przypadła Budowlańcom czy Ani.
A głosowanie na luty, to głosowanie osobne, na luty :wink:
A czy będą głosowali po raz drugi? Już głosują :mrgreen:

Moja propozycja jest taka, żeby głosować tylko na dwie kandydatury, a osoby, które już oddały głos na Budowlańców i Anię chyba już nie muszą głosować. Wtedy doliczymy głosy uzyskane w dogrywce do głosów z głosowania "terminowego".
Chyba że licznik ustawiamy na zero i w dogrywce głosują wszyscy, również ci, którzy już oddali głos na Anię albo Budowlańców, a teraz go potwierdzą.

Czas, który zaproponowałam wynika z tego, że najprawdopodobniej i tak nie będę mogła zrobić przelewu wcześniej, niż w sobotę-niedzielę za tydzień, bo wybywam.
I do tego znowu lecę samolotem :strach:
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Sob lut 02, 2008 9:49

galla pisze:Kristin, tak, czas głosowania skończył się wczoraj, o godzinie 24tej, ale zakończenie głosowania nie przyniosło jednoznacznego wyniku :wink: I jakoś to rozstrzygnąć musimy, a jak dla mnie jedynym rozwiązaniem fair jest dogrywka - trwająca krócej i odbywająca się tylko między Budowlańcami i Anią. A z racji tego, że pula składkowa to pieniążki Klubowiczów, Klubowicze muszą wybrać, czy chcą, by ta pula przypadła Budowlańcom czy Ani.
A głosowanie na luty, to głosowanie osobne, na luty :wink:
A czy będą głosowali po raz drugi? Już głosują :mrgreen:

Moja propozycja jest taka, żeby głosować tylko na dwie kandydatury, a osoby, które już oddały głos na Budowlańców i Anię chyba już nie muszą głosować. Wtedy doliczymy głosy uzyskane w dogrywce do głosów z głosowania "terminowego".
Chyba że licznik ustawiamy na zero i w dogrywce głosują wszyscy, również ci, którzy już oddali głos na Anię albo Budowlańców, a teraz go potwierdzą.

Czas, który zaproponowałam wynika z tego, że najprawdopodobniej i tak nie będę mogła zrobić przelewu wcześniej, niż w sobotę-niedzielę za tydzień, bo wybywam.
I do tego znowu lecę samolotem :strach:

Budowlańcy moga być zgłoszeni i w lutym ,
na pewno będę na nich głosować. :mrgreen:
Jeżeli oczywiście Zmysł i Aleksandra59 potwierdzą,
że zgłosili ich na luty.

Dogrywka nie będzie fair,Obrazek bo ludzie myślą już o lutym.
Zaglądają tutaj raz na jakiś czas i nie będa zorientowani , co się dzieje.

Głosowanie było do 31.01.08 godz. 24:00.

Dogrywka winna być między tymi co chcieli, mieli czas i zajrzeli,
bo oni przynajmniej wiedzą o co chodzi.
Czyli osoby ktore głosowały na p.Izę .
Tak też proponowała Jana.
Tak też proponuję i ja.

Miłego fruwania samolotem życzę!!! Obrazek

kristinbb

Post » Sob lut 02, 2008 10:22

Nie zgłaszałem budowlańców na luty, ale wyprzedziłem już ewentualne powtórne głosowanie styczniowe. Jakakolwiek będzie decyzja(losowanie, głosują jeszcze raz wszyscy, głosują tylko ci, którzy nie głosowali na dwie wygrane kandydatury) mój głos jest na budowlańców. Zrobiłem to, gdyż wydaje mi się, że chyba należy to jak najszybciej rozstrzygnąć, kasa potrzebna jest wszędzie. Oczywiście, możemy jeszcze sobie podywagować, ale to chyba nie o to chodzi. Galla - wydaje mi się, że Ty powinnaś podjąć decyzję.

Zmysł

Post » Sob lut 02, 2008 10:34

Mhmm, to podejmijcie jakas decyzje, bo nie wiem, czy mam glosowac, czy nie..W pierwszym podejsciu nie bralam udzialu.
Czy mamy juz jakies kandydatury na luty?
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Sob lut 02, 2008 11:12

Zmysł pisze:Nie zgłaszałem budowlańców na luty, ale wyprzedziłem już ewentualne powtórne głosowanie styczniowe. Jakakolwiek będzie decyzja(losowanie, głosują jeszcze raz wszyscy, głosują tylko ci, którzy nie głosowali na dwie wygrane kandydatury) mój głos jest na budowlańców. Zrobiłem to, gdyż wydaje mi się, że chyba należy to jak najszybciej rozstrzygnąć, kasa potrzebna jest wszędzie. Oczywiście, możemy jeszcze sobie podywagować, ale to chyba nie o to chodzi. Galla - wydaje mi się, że Ty powinnaś podjąć decyzję.

Już w styczniu nie głosowali wszyscy, bo mieli własne powody.

Chcesz stworzyć precedens ,
że głosowanie można w każdej chwili powtórzyć
albo ciagnąć w nieskończoność??

kristinbb

Post » Sob lut 02, 2008 11:24

kristinbb pisze:
Zmysł pisze:Nie zgłaszałem budowlańców na luty, ale wyprzedziłem już ewentualne powtórne głosowanie styczniowe. Jakakolwiek będzie decyzja(losowanie, głosują jeszcze raz wszyscy, głosują tylko ci, którzy nie głosowali na dwie wygrane kandydatury) mój głos jest na budowlańców. Zrobiłem to, gdyż wydaje mi się, że chyba należy to jak najszybciej rozstrzygnąć, kasa potrzebna jest wszędzie. Oczywiście, możemy jeszcze sobie podywagować, ale to chyba nie o to chodzi. Galla - wydaje mi się, że Ty powinnaś podjąć decyzję.

Już w styczniu nie głosowali wszyscy, bo mieli własne powody.

Chcesz stworzyć precedens ,
że głosowanie można w każdej chwili powtórzyć
albo ciagnąć w nieskończoność??

Chyba nie rozumiesz. Precedens sam się stworzył poprzez remisowe głosowanie. Myślałem, że jedną z propozycji jest powtórne głosowanie i dlatego jeszcze raz zagłosowałem.

Zmysł

[poprzednia][następna]