Filuniu, jesteś szóstym Fredkiem, a to zobowiązuje!
Trzymaj się dzielny koteczku, my tu wszyscy o Tobie myślimy! Pozwól Fredziolinie napisać bardziej optymistyczny post na który tak czekamy!
Wczoraj wieczorem Fil ledwo połknął 20 ml miksu Ma dziwnie powięszkony brzuszek, jak na moje oko coś może sie w nim dziać Wczorajsza kroplówka nie wiem ile sie wchłonęła, bo on siedzi w szafie, prawie bezkontaktowy Zaraz jade z nim do lecznicy.
Jadziu, z moich doswiadczen w okolicach 2 tygodnia po zabiegu/narkozie pojawia sie kryzys...zwlaszcza u choryh kotow...bo normalnie organizm tez powinien zwolnic i sie regenerowac a gdy cos sie dzieje to achwianiu ulegaja wszystkie mechanizmy homeoostatyczne.
Postarajcie sie nie stresowac go dodatkowo i nie meczyc, ja zwykle przeczekuje, starajac sie zapewnic jakas wzgledna stabilizacje i komfort. A wiec karmienie, nawadnianie jesli trzeba (rownie dobrze mozna podac 100 ml doustnie...to jest wykonalne...) i zapewnienie cichego i cieplego kata do spania.
Sa dwie Mamy i jedno Slonce/chociaz kazda inaczej kocha/Marta ma podrapane od "zabawy" rece, Ania- mruczacego na kolanach kota.
JADZIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Blagam melduj co z Filusiem!!!!!!!!!!!!!!?????????????Zwariuję z niepewnosci!!!!!!!!!!!JA ostatnio nie mialam czasu wchodzić na neta i dzisiaj dopiero poczytalam co i jak i siedzę jak na szpilkach.JAdziu pisz pisz pisz !!!!!!!!!Co sie dzieje??Ja Filuś???MAm zaciśnięte kciuki, pisze na kompie malymi palcami!!!!!!!!!No Filek bierz sie w garść!!!!!!!!!Kurcze no....
Fil w bardzo cieżkim stanie WBC 22,4
HCT 9,2 % RCB 1,67 HGB 2,4 MCV 55,1
MCH 14,4
MCHC 26,1
PLT 29 Dostał leki, nawodnienie.
Jest bardzo słaby leży jak szmatka Moja wet rece załamuje, ona nie wie co dalej Sugeruje mu pomóc ....
Czy Filowi moge podac kwas foliowy? ferrum metalicum ? China rubra ? (dwa to homeopatyki)
czy moge mu jeszce pomóc? jakie leki na anemię?
rady prosze na cito