SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 31, 2012 21:37 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

JaEwka pisze:Dziękujemy - nowy rok z jedynką fantastyczny hahahaha :mrgreen:

Mam nadzieję, że po nowym roku wieleee kotków znajdzie swoje domki - oby rok 2013 obfitował w dobre adopcje :kotek: :kotek: :kotek:

eee psze pani - u mnie Wrocław i Wawka (polsacik i dwójeczka), a w łapie talerz po dojedzonym kawałku pizzy, zaraz ruszam do szturmu na jakiś sok i ciastka :ryk:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto sty 01, 2013 10:15 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 01, 2013 11:03 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Wszystkiego co najlepsze, dużo szczęścia, miłości, sił, czasu
a dla potrzebujacych kotków najkrótszej drogi do najlepszych domków
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Śro sty 02, 2013 1:00 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Czy może ktoś kojarzy co z kotka, która błąkala się przy poczcie głównej na ul małachowskiego? Czytałam gdzieś o niej ale nie zaznaczyłam wątku i teraz nie mogę odszukać :(
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Śro sty 02, 2013 8:11 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Magdalena424 pisze:Czy może ktoś kojarzy co z kotka, która błąkala się przy poczcie głównej na ul małachowskiego? Czytałam gdzieś o niej ale nie zaznaczyłam wątku i teraz nie mogę odszukać :(

już znalazłam, czy ktoś coś wie na jej temat? czy ktoś tam był lub kontaktował sie z osobą, która zamieściła ogłoszenie?
VeganGirl85 pisze:http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-biedna-bialo-czarna-kotka-7-mcy-W0QQAdIdZ441735508 692922444

Nie każdemu jest dane mieć domek na święta i pełną miskę???
Tak to smutna prawda.
Do placówki poczty polskiej we wrocławiu przy ulicy Małachowskiego zawitała kotka biało - czarna, ma około 7mcy i widać,że ktoś wyrzucił to biedne zwierzę na święta.
Koteczka bardzo mruczna,biega za ludźmi wołając o pomoc i jedzenie,pracownicy ją dokarmiają, ale tam nie jest bezpieczna.
Może ktoś z Państwa mógłby pokochac kicię???
zdjęcie postaram się niebawem wykonać i wstawić
ja nie mogę jej zatrzymać bo mam 3 swoje koty
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Śro sty 02, 2013 10:25 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

viewtopic.php?f=13&t=149534
Ktoś chce przygarnąć młodego kocurka ( dot. Wrocławia ).
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro sty 02, 2013 11:26 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Magdalena424 pisze:
Magdalena424 pisze:Czy może ktoś kojarzy co z kotka, która błąkala się przy poczcie głównej na ul małachowskiego? Czytałam gdzieś o niej ale nie zaznaczyłam wątku i teraz nie mogę odszukać :(

już znalazłam, czy ktoś coś wie na jej temat? czy ktoś tam był lub kontaktował sie z osobą, która zamieściła ogłoszenie?
VeganGirl85 pisze:http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-biedna-bialo-czarna-kotka-7-mcy-W0QQAdIdZ441735508 692922444

Tak to smutna prawda.
Do placówki poczty polskiej we wrocławiu przy ulicy Małachowskiego zawitała kotka biało - czarna, ma około 7mcy i widać,że ktoś wyrzucił to biedne zwierzę na święta.
Koteczka bardzo mruczna,biega za ludźmi wołając o pomoc i jedzenie,pracownicy ją dokarmiają, ale tam nie jest bezpieczna.

hm niestety nie wiem co z kicią bo nawet nie wiedziałam, że taka jest :(
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro sty 02, 2013 11:31 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

JaEwka pisze:
Magdalena424 pisze:

Tak to smutna prawda.

hm niestety nie wiem co z kicią bo nawet nie wiedziałam, że taka jest :(

dowiedziałam się, że jakaś osoba z Gaju zabrała kocię do domku:)
więc już sprawa nieaktualna :)

Magdalena424

Post » Śro sty 02, 2013 13:07 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Cześć :)

Chcę przygarnąć ze schroniska kota i stąd moje pytanie - wiem, że wolontariusze są w weekendy, ale czy jeśli zjawię się w dzień roboczy, na miejscu będzie ktoś, kto zna zwierzęta, orientuje się w ich charakterze i potrafi doradzić? :)

Wiosenna

Od: Śro sty 02, 2013 13:03

Post » Śro sty 02, 2013 18:49 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Na miejscu są pracownicy, kwestia tego czy ktoś będzie mógł Ci poświęcić czas.

A ja tylko tak na chwilkę - prezentuję Pączusia (kiwaczka który czeka na dom u Kasiaufo). Była wczoraj sesja, jednak efekty pewnie dopiero jak wyzdrowieję - bo ledwie na oczy widzę.

Obrazek

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Śro sty 02, 2013 19:08 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Piękny Pączuś :1luvu: Taki majestatyczny!

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro sty 02, 2013 19:49 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Wiosenna pisze:Cześć :)

Chcę przygarnąć ze schroniska kota i stąd moje pytanie - wiem, że wolontariusze są w weekendy, ale czy jeśli zjawię się w dzień roboczy, na miejscu będzie ktoś, kto zna zwierzęta, orientuje się w ich charakterze i potrafi doradzić? :)

Tak jak Viris napisała w tygodniu są pracownicy. Ale jak powiesz mniej więcej jakiego kotka szukasz to pokażemy Ci kilka zdjęć :wink: może wtedy łatwiej będzie wybrać

Agata już widzę, że sesja będzie piękna :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Post » Śro sty 02, 2013 20:41 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Dziękuję :) Będę bardzo wdzięczna za jakąś poradę.
Kot - płeć w zasadzie obojętna, wiek od roku do czterech, pięciu lat. Wygląd nie ma znaczenia :) Kot ma być zupełnie domowy, niewychodzący (wraz z narzeczonym pracujemy w domu, więc służylibyśmy mu 24 godziny na dobę :))
MUSI za to lubić inne koty (w przyszłości cichutko planuję kolejnego...). Marzy mi się kot łagodny i spokojny, domagający się nieustannej uwagi. Spełnieniem marzeń byłoby, gdyby lubił siedzieć na kolanach.

Przeglądałam bloga przygarnijkota71.blogspot.com i urzekły mnie: 1043/12, 1270/12, 1263/12, 1249/12, 1278/12, ale oczywiście jestem otwarta na Wasze sugestie lub sugerowane typy.

Wiosenna

Od: Śro sty 02, 2013 13:03

Post » Śro sty 02, 2013 21:14 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Myślę że jeśli Basię nie adoptowała ta Pani co pisała na maila to byłaby to idealna kotka dla Ciebie (Ewelina podrzuć zdjęcia).
Najlepiej to jak wybierzesz już ze zdjęcia choćby jakiegoś kotka to trzeba znać jego numer chipa i ewidencyjny (Ewelina lub Leśna będą wiedziały). Możesz się z Leśną umówić kiedy ona będzie w pracy (bo pracuje w schronisku) - jest tutaj na forum :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sty 02, 2013 21:29 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Basia ma ok 6 lat (może mieć mniej bo w schronisku często zawyżają wiek) Bardzo lubi innego koty, lubi też pieszczoty. Ale właśnie wiem czy już nie jest w swoim domu :roll:

Na stronie przygarnikota jest i ma numer 196/11

Ablo trzeba sobie przysiąść na półeczce i czekać aż jakiś kot wskoczy na kolana :wink: i poobserwować jak zachowuje się w stosunku do kotów. Często jest tak, że to kot wybiera sobie swoich dużych a nie na odwrót :wink:
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]