PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 05, 2012 20:26 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Szalony Kot pisze:Cały czas mam u siebie kilkanaście kilo gazet dla kotów...

Ktoś się chyba deklarował z odbiorem ?

HELLO !!!
Czy ktoś może przewieźć te gazety na Paluch ? Naprawdę są potrzebne , mnie szczególnie skoro zostałam nazwana "wolontariuszką od sprzątania kocich kup". Nie mam pojęcia jaki to stopień w hierarchii wolontariatu ,ale żadna praca nie hańbi.

Bardzo proszę o przegląd szaf (swoich , rodziny , sąsiadów) i.....szmatki , szmatki , szmatki .Od dłuższego czas absolutny brak powłoczek , prześcieradeł , większych kawałków tkanin . Nie ma w co powlekać , owijać kocyków itp. Kocyków też brak :? .

Pojemniczki po serkach ,deserkach sprawdzają się znakomicie. Są b.dobre do malutkich klatek , tak więc zbieramy a nie wyrzucamy. Order temu kto wpadł na taki pomysł :mrgreen: .

Prośba jak zwykle o podarowanie kilku godzin swojego czasu i pomoc choćby w weekendy w ogarnianiu i dotrzymywaniu towarzystwa kotkom w pokojach adopcyjnych . Mizianki zapewnione ( no nie ode mnie :wink: ).

Zbędne grosze jak zwykle przeznaczamy na zakup karmy dla potrzebujących i najwspanialszych pod słońcem Paluszków :twisted: . Sezon grilla mija , można wesprzeć biedne kicie.

W ten sposób obwieszczam koniec wakacji i wspólnie bierzmy się do pracy :ok: .

I przypominam o kocich cackach na tym bazarku :

viewtopic.php?f=20&t=145685&p=9179230&hilit=witra%C5%BCowe#p9179230
Mam takiego kotka i jest doprawdy śliczny :D
Ostatnio edytowano Śro wrz 05, 2012 21:34 przez MałgosiaZ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro wrz 05, 2012 21:15 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Ja też mam sporo gazet do oddania, ponadto ścinki z niszczarki i szmatki różnorakie. Tylko nie mam jak tego zawieźć na Paluch...więc jakby ktoś mógł odebrać :oops:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro wrz 05, 2012 21:41 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

A skąd trzeba odebrać te gazety? Ja będę w Wawie w sobotę, ale wolna będę dopiero koło 16, więc mogę wpaść dopiero na wieczorną zmianę i sprzątanie, jeśli mnie nie wyrzucą. Dzisiaj w sklepie z chińszczyzną widziałam malutkie stalowe miseczki (w góry średnica około 8 cm może mniej) po 1zł. Miseczki są malutkie ale zaoszczędziły by miejsce w najmniejszych klatkach, np. na mokrą karmę. Mogę kilka kupić na próbę.

lkm.itd

Od: Czw wrz 15, 2011 21:29

Post » Czw wrz 06, 2012 6:18 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

MałgosiaZ czy mogę tak jak ostatnio podrzucić Ci gazety i pojemniczki?

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Czw wrz 06, 2012 9:50 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

ale poczułam się doceniona! :mrgreen: :mrgreen: ;)

a bazarek jest śliczny - polecam wszystkim :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Czw wrz 06, 2012 19:25 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Szalony kocie - jednak to bedzie sobota prawdopodobnie po schronie - wczesniej dam znac ;)

Dzis bylam, ogarnelam troche towarzystwo - w środkowym pokoju powstała biegalnia dla młodocianych.
Gordon robił takei oczy 8O 8O 8O bo takiego zamieszania jeszcze nie widział.
Inny kocurek w pokoju Stefana dostał euforii bo chyba nigdy w swoim schroniskowym życiu nie miał tyle przestrzeni (dosyć długo już jest w schronisku);) Fajny widok.
Przeniosłam 4 nowe ozdrowieńce i pare ktoś dorzucił w tygodniu - tak więc znowu jest tłok.

Małgoniu - to ja Ciebie chyba tak nazwałam :oops: :oops: :oops: ale było to własnie w kontekscie, że robisz najcięższą robotę :oops: :oops: :oops: Przepraszam, jeśli to zrozumiałaś inaczej - nie taka była moja intencja...
(chodziło o to żeby Pani doktor wiedziała, że ma do czynienia z kimś, kto wie o co w tym wszystkim chodzi).
Przepraszam.

Kończy sie karma dla kociąt - mokrej chyba nie ma wogule. Marlena jest na chorobowym ;(

LKM
Moim zdaniem potrzebne sa jednorazowe miseczki - po to by sie nie przenosily zarazki.
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Czw wrz 06, 2012 20:02 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

turkusowa - szmatki od Ciebie od razu poszły pod kocie tyłeczki :mrgreen: :mrgreen:

Maykaw już u mnie zostawiła małe pojemniczki , gazety , kilka powłoczek . Co uzbierała - przyniosła natychmiast . Bardzo dziękuję :D .

Przygarnę każdą ilość szmatek :roll: , gazet :roll:, małych maskotek :roll: .

Czy ktoś ma nadwyżkę karmy dla kociąt ? Przyjmę :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw wrz 06, 2012 21:33 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

zoyabea pisze:Moim zdaniem potrzebne sa jednorazowe miseczki - po to by sie nie przenosily zarazki.

Jasne, ale jeśli te są z nierdzewki to można je zostawić na noc zalane płynem odkażającym. Pewnie że to nie to co autoklaw, ale i tak klatki nie są sterylne. Myślałam o najmniejszych klateczkach w których nawet 3 jednorazówki zajmują blisko 1/4 powierzchni.
Czy jest sens żebym przyjeżdzała tak późno? :roll: Czy już wszystko będzie właśnie zamykane?

lkm.itd

Od: Czw wrz 15, 2011 21:29

Post » Czw wrz 06, 2012 22:05 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

lkm.itd pisze:
zoyabea pisze:Moim zdaniem potrzebne sa jednorazowe miseczki - po to by sie nie przenosily zarazki.

Jasne, ale jeśli te są z nierdzewki to można je zostawić na noc zalane płynem odkażającym. Pewnie że to nie to co autoklaw, ale i tak klatki nie są sterylne. Myślałam o najmniejszych klateczkach w których nawet 3 jednorazówki zajmują blisko 1/4 powierzchni.
Czy jest sens żebym przyjeżdzała tak późno? :roll: Czy już wszystko będzie właśnie zamykane?

Wybacz za dobitność, ale kto je zostawi na noc zamoczone? Nas nie ma codziennie - pracownicy nie beda chcieli sie w to bawic - maja i tak mnostwo roboty ;(

Tak wogule, to może warto zrobić zbiórkę na kocyki elektryczne.
Coś mało zostało z tych poduszek z zeszłego roku ;(
Dziś podlączyłam jednemu maluszkowi....wtulił się i zasnoł w sekunde....
Idzie zimno...dziś jest 10 stopni w nocy...
http://allegro.pl/poduszka-elektryczna- ... 59625.html
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pt wrz 07, 2012 8:31 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Szukałaś Ania tych z zeszłego roku czy było pozamykane? Wg. moich rachunków powinno być przynajmniej pięć :| Tak czy inaczej nowe się bardzo przydadzą bo oprócz kociąt, które są w zasadzie do początku grudnia przydają się także dla chorych starszych, może ktoś chciałby podarować albo zasponsorować jakąś sztukę? i kocyki i poduszki bardzo się przydadzą :)

zoyabea pisze:Inny kocurek w pokoju Stefana dostał euforii bo chyba nigdy w swoim schroniskowym życiu nie miał tyle przestrzeni (dosyć długo już jest w schronisku);) Fajny widok.
A co to za kot? Pampuch może?? :) Nie mogłam go znaleźć w niedzielę :(
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt wrz 07, 2012 8:59 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Dzisiaj po pracy przeleję na konto Mrau 45 zł na poduszkę elektryczną- tak na dobry początek :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt wrz 07, 2012 9:04 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Revontulet pisze:Dzisiaj po pracy przeleję na konto Mrau 45 zł na poduszkę elektryczną- tak na dobry początek :mrgreen:

Dziękujemy w imieniu zziębniętych ogonków :1luvu: Tylko wpisz w tytule przelewu swój nick oraz "poduszka elektryczna".

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Pt wrz 07, 2012 9:38 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Ozymandias pisze:
Revontulet pisze:Dzisiaj po pracy przeleję na konto Mrau 45 zł na poduszkę elektryczną- tak na dobry początek :mrgreen:

Dziękujemy w imieniu zziębniętych ogonków :1luvu: Tylko wpisz w tytule przelewu swój nick oraz "poduszka elektryczna".

Już przelane :wink: Zapomniałam, że nie muszę wpisywać kodu więc mogę to zrobić z pracy. Specjalnie tak sobie ustawiłam, żeby w każdej chwili móc coś przelać Paluszkom kochanym :kotek:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

[poprzednia][następna]