Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Potrzebujemy pomocy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 08, 2013 8:40 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy status OPP.

Miło mi donieść, że następny biały książe pojechał do domu. :D

Obrazek
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto gru 10, 2013 17:52 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy status OPP.

Matko, jaka przytulanka piękna :1luvu:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw gru 12, 2013 22:32 Re:

Cudak :1luvu: :love: :1luvu:
kicikicimiauhau

Post » Pon gru 16, 2013 1:30 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy status OPP.

Dwa dni temu zabrałam brata Emisia. Już nie mogłam patrzeć jak śpi na gołej ziemi.

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Pon gru 16, 2013 1:32 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy status OPP.

Dziś nasz stoczniowy Orzeszek pojechał do nowego domu. Nie, nie był z tego zadowolony. Bał się.

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Pon gru 16, 2013 1:36 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy status OPP.

Ta historia musi skończyć się szczęśliwie.

Gucio i Maja urodziły się w dziurze obok rury ciepłowniczej, nad kanałem. W tym miejscu ciepłym i wilgotnym, wirusy kociego kataru nie ginęły nigdy i zbierały bogate żniwo wśród rodzących się tam kociąt. U Gucia zaatakowały przede wszystkim oczy, mały tracił powoli wzrok, a nikt z codziennie przechodzących tam dziesiątek ludzi nie zrobił nic aby kociakowi pomóc. Maja miała smarki wiszące do ziemi i niedożywienie takie, że była o połowę mniejsza od Gucia.
Gdy dowiedziałam się o tych kociakach złapałam je i zabrałam do weterynarza na leczenie, gdzie spędziły prawie 3 tygodnie. Lekarze stwierdzili, że Gucio będzie ślepy, bo też oczy jego były w stanie tragicznym, ale szczęście uśmiechnęło się do naszego kotka i leczenie dało takie efekty, że kociak coś tam widzi, choć trudno stwierdzić ile, ale radzi sobie zupełnie jak widzący kociak, czasem tylko źle obliczy odległość i ciężko spada na podłogę, ale zderza się z moją nogą gdy biegnie w sobie tylko znanej sprawie.
Gucio przed adopcją zostanie wykastrowany, a chociaż jest zdrowy, jego oczka zawsze będą wymagały zakraplania, koszt tych kropelek to około 20 zł.
Z Maji wyrosła piękna, zupełnie czarna pantera ale chociaż jest zdrowa, to czasem katarek się odnawia. Gucio i Maja bardzo lubią przytulanie, głaskanie, a Gucio to niesamowity gaduła.
Obydwa kociaki dużo przeszły, dużo też ludzi dobrej woli, dało im szansę na leczenie i dojście do zdrowia wpłacając pieniążki na wszystkie koszty z tym związane.
Obecnie kociaki szukają stałych, kochających domów, gdzie znajdą azyl już na zawsze, do adopcji razem lub oddzielnie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Pon gru 16, 2013 1:42 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy status OPP.

Zostań kocim Mikołajem.

Zbliżają się święta, dla naszych kotów oczekujących na adopcje, nie będą zbyt bogate, dlatego prosimy o pomoc. Jeśli kupiłeś dla swojego kota karmę, lub inne akcesoria a on nie chce z nich korzystać, pamiętaj o nas. W naszej gromadzie nic się nie zmarnuje.
Potrzebujemy karmy, żwirku, najlepiej zdaje egzamin cats best ale zagospodarujemy każdy, zabawek oraz innych kocich akcesoriów. Bardzo przydadzą się używane kocyki, ręczniki, środki czystości. Pomóżcie nam zorganizować dla naszych podopiecznych wesołe święta. Można dostarczyć do naszego lokalu we Wrzeszczu, umawiając się najpierw telefonicznie ( tel. 508 077 702), lub w inny sposób.
Zostań kocim Mikołajem, niech te święta będą miłe też dla naszych futrzaków, które nie mają domu.
Dla tych, którzy chcieliby wpłacić choćby drobną kwotę dla naszych milusiński podaję DANE DO PRZELEWU :

Fundacja Kotikowo
80-180 Gdańsk

BANK PEKAO SA 22124054001111001041349925
Dopisek: Mikołaj

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Pon gru 16, 2013 8:02 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy OPP. Zostań kocim Mikoła

Znowu taka śnieżna kulka - ten brat Emisia. Ma imię, czy jest bratem po prostu? :D

Mikołaj to się chyba schował- wszyscy go śledzą. Albo stoi w kolejkach po prezenty by sie wyczerpały 8O
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon gru 16, 2013 19:43 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy OPP. Zostań kocim Mikoła

Widziałaś?
viewtopic.php?f=1&t=74795&p=10319920#p10319920
kota szukają. Białego. Ale daleko :?

Obrazek

morelowa

Post » Nie gru 22, 2013 10:32 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy OPP. Zostań kocim Mikoła

morelowa pisze:Widziałaś?
viewtopic.php?f=1&t=74795&p=10319920#p10319920
kota szukają. Białego. Ale daleko :?

Dzięki, ale daleko i mały jeszcze musi trochę się przyzwyczaić do domowych spraw.

Co do Mikołaja, to rzeczywiście chyba się ukrywa i nasze koty przestaną w niego wierzyć.

Cieszy mnie tylko to, że szylki pojechały razem do jednego domu i to że Nani pojechał do domu.
Obrazek

kotika

Post » Śro gru 25, 2013 15:32 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy OPP. Zostań kocim Mikoła

Życzę wszystkim kotom odpowiedzialnych i kochających opiekunów,
miseczki pełnej przysmaków, ciepłej, pełnej snów podusi, mnóstwo zabawy na drapaku do sufitu,
pluszowych myszek, które nie uciekają oraz dużo głasków a dla kotów, które żyją wolno,
życzę lata zimą, pełnych brzuszków i bezpiecznych kącików aby ich życie było
jak sen na jawie o szczęśliwych kotach.

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Pon gru 30, 2013 21:20 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy OPP. Zostań kocim Mikoła

Gdańsk - zaginął Duży Miziak - prosimy pomóżcie go odnaleźć:
viewtopic.php?f=46&t=150471
najnowsze wiadomości od str.61
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro sty 01, 2014 22:07 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy OPP. Zostań kocim Mikoła

Czas płynie tak szybko, a kociaki rosną tak bardzo, że stanęliśmy przed nie lada problemem. Nasze tymczasy są w takim wieku, ze większość z nich musi być w najbliższym czasie wykastrowana.
Mamy do sterylizacji 6 kotek : Trafika, Maja, Nutka, Czarka, Szarka, Pusia oraz 4 chłopaków : Gucio (już wykastrowany, ale na kredyt), Tango, Strzałek, brat Emisia jeszcze bez imienia.
Koszt sterylizacji kotki to 100 zł. chłopaka 80 zł. razem koszt to 920 zł. a już i tak jesteśmy zadłużeni u weta na prawie 2000 zł.
Prosimy o pomoc bo to nie lada wyzwanie. Każda, nawet najmniejsza wpłata się przyda.
Obrazek

kotika

Post » Czw sty 02, 2014 20:38 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy OPP. Potrzebujemy pomocy

Brat Emisia w jakim jest wieku?
Oto jeden z kotów wystraszony wielką liczbą cisnacych się do klatki widzów, wyrwał się z niej i skoczył na otwarte okno. Rozszalałe zwierzę udało się jednak niebawem ułaskawić i sprowadzić z powrotem do klatki, zanim pomyślało o dalszej ucieczce. (z wystawy kotów - Bruksela styczeń 1894 r.)

tomek_k

Od: Wto wrz 27, 2011 15:38

Post » Pt sty 03, 2014 21:41 Re: Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Mamy OPP. Potrzebujemy pomocy

Błagam o pomoc osoby z Gdańska

viewtopic.php?f=1&t=159498
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]