IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 20, 2011 20:32 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Jak Hrzpl ma gluta to ja mogę w czwartek rano zrobić dyżur przed zdjeciami na kwaramtannie w schronisku więc to bedzie ok godz 12 .Jeżeli pasuje ta godzinka to prosze mnie wpisać w grafik.

Umówiłam się z Emilką że będę co 2 tydz na kwarantannie psiej więc .Co drugi czwartek moge podjeżdżać do KP na fotki o ile Paweł nie bedzie pierwszy :mrgreen: i od razu zrobic dyżurek :ok:

ja na razie na bazarki sie nie piszę mam za dużo na głowie .Moze po nowym roku Marta wystawisz te fanty?Ja tez mam od Baski fanty ale nie mam kiedy je wystawić :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto gru 20, 2011 22:00 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

To ja dzisiaj już tak troszkę Świątecznie, później może się zdarzyć że zabraknie czasu...

Białe wąsy, biała broda
Tylko śniegu nie ma - szkoda
Iskry sypią się z pod sań
Po asfalcie pędzi drań
Spieszył się bo pusto w worku,
ale teraz stoi w korku

Gorące życzenia świąteczne
Składają aniołki niegrzeczne:
-Negra, zołza lat 2 i 11 miesięcy
-Kiara, grubcio lat 2 i 7 miesięcy
-Molly, księżniczka niezależna, lat ok 3,5
-Eddi, miziak i mruczydło ok 4 miesiące
-Ula & Tomasz lat w sumie 62 :))

Spełnienia marzeń, gwiazdki z nieba i Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich wolontariuszy oraz podopiecznych KP!!

Obrazek
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Wto gru 20, 2011 22:27 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

to ja może o mniej przyjemnych sprawach, ale bardziej rzeczywistych.

wróciłam z dyżuru i szczerze- nigdy nie widziałam tam takiego sajgonu...

jak nie znajdziemy dyżurantów, to nie wróże KP świetlanej przyszłości :roll:

czasami bywał sajgon (jak nie było jednego, dwóch dyżurów pod rząd), ale dziś to przeszło wszelkie granice- koty w boksach nie miały ANI JEDZENIA ANI WODY.

Maluchy w klacie to samo, ale u nich to norma. za to żwirek w ich kuwecie musiał być wymieniony cały, bo był błotna breją. na zewnątrz Nesca i Alfa też nie mialy jedzenia- ani chrupeczka..

w wolierze narzygane, kuwety zawalone. Koty bardzo głodne..

no i Emil... jest w lepszym stanie, aż dziw, bo zastałam go w takim brudzie, że mi by się żyć odechciało... leczenie jest bardzo ważne, ale karmienie, wymienianie mu zarzyganych i mokrych posłań też...

Wsparcie "wirtualne" jest bardzo fajne, ale niestety mało praktyczne w kociarnianej rzeczywistości.

Jeśli chcemy to utrzymać, musimy wymyśleć, co zrobić żeby zachęcić ludzi do dyżurów- szukać po znajomych, rodzinie- nawet jakby miałby być to ktoś kto zrobi dyżur raz na tydzień czy nawet dwa tygodnie, ale będzie na nim regularnie, byłoby ogromnym wsparciem..

Widać to zwłaszcza teraz- wszyscy mamy rodziny, obowiązki, większość pracuje, no, ale niestety kociaki tego nie rozumieją.. One potrzebują jeść :evil: w czasie urlopów/ świąt jest najgorzej, dlatego potrzebujemy tak wielu osób, jak się uda znaleźć, bo np teraz na dyżur zapisała się tylko Martyna, Mar_tika i ja, ale nie ma cudów- trzy osoby to za mało (zwłaszcza, że więcej nie da rady zrobić teraz więcej niż jednego dyżuru), a pozostałych dyżurantów nie mamy kim "zastąpić"...

Już się boję jak to będzie przez same święta, skoro teraz jest już ŹLE.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto gru 20, 2011 23:03 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

no dokładnie tak. Ja też już jestem załaman tym co się dzieje, jeżeli chodzi o dyżury. KOMPLETNA PORAŻKA.
Jak tak dalej będzie to nie będzie dobrze, tym bardziej że w takich chwilach jak trzeba ratować jakieś kocie życie, to Ja nie bardzo daję radę robić dyżur. Sama obsłyga Emila zajmuje ok 30-40 minut i więcej. Tak jak była na kociarni Dorotka to tak samo ok 40 minut i więcej schodziło. Zapewniając opiekę medyczną nie jestem już w stanie czasowo ani fizycznie zrobić dodatkowo dyżuru. Choć i tak staram się równie często uczestniczyć w dyżurach kociarni :roll:
MIKUŚ

Post » Wto gru 20, 2011 23:11 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Grafik PILNA SPRAWA - PROSZĘ O OBSADZANIE!!!!!!!!!!!

19.12. /pon/ mar_tika .....
20. 12. /wt/ ....... Hidi
21.12 /śr/ ........ Sylwia
22.12 /czw/ Mar_tika Kinga
23.12 /pt/ .......... Arabella
24.12 /sb/ Mar_tika Mikuś
25.12 /ndz/ Martyna Arabella

26.12 /pon/ Martyna ......

27.12 /wt/ .......... ..........
28.12 /śr/ .......... Sylwia
29.12 /czw/ ......... ..........
30.12 /pt/ .......... .............
31.12 /sob/ ........... ...........
01.01.2012 /ndz/ ......... Mikuś
MIKUŚ

Post » Wto gru 20, 2011 23:21 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:Grafik PILNA SPRAWA - PROSZĘ O OBSADZANIE!!!!!!!!!!!

23.12 /pt/ .......... Arabella

29.12 /czw/ ......... ..........
30.12 /pt/ .......... .............

wpisywałam się na piątek rano. a w następnym tyg mogę zrobić 29 i 30 rano

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto gru 20, 2011 23:26 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

hidi pisze:Wpisywałam się na piątek rano. a w następnym tyg mogę zrobić 29 i 30 rano

Wielkie dzięki Marta :wink:
MIKUŚ

Post » Wto gru 20, 2011 23:27 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

23.12 /pt/ Hidi Arabella

29.12 /czw/ Hidi ..........
30.12 /pt/ Hidi .............
MIKUŚ

Post » Śro gru 21, 2011 8:06 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Jeżeli chodzi o dyżury... Jeśli są jakieś luki to wystarczy jeden (najlepiej) sms do mnie na pewno podskoczę chociaż na chwilę. Może nie zrobię super dyżuru ale chociaż jeść dosype i chociaż trochę boksy ogarnę :roll:
Noi Emi w tej chwili najważniejszy.
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Śro gru 21, 2011 10:04 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Na facebooku ktoś deklarował chęć dyżurowania, co z nim?
Ja bym chętnie pomogła, ale 80 km to nie jestem w stanie dojeżdżać :?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro gru 21, 2011 10:35 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Pani Ewa dostała klucze i będzie śmigać i ratować z Nami Emila 8)
Rewelacja - Arabelko na pewno zapamiętam, tylko sms :lol:
MIKUŚ

Post » Śro gru 21, 2011 11:30 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Jak dostanę klucze :P to po Świętach jestem do dyspozycji!
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Śro gru 21, 2011 12:49 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

Obrazek
najlepszym prezentem pod choinke dla podopiecznych KP beda domki.... :ok: :ok: :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro gru 21, 2011 13:06 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

MIKUŚ pisze:Rewelacja - Arabelko na pewno zapamiętam, tylko sms :lol:

Bo czasem to mi się nawet nie chce patrzeć kto dzwoni :oops: szczególnie że zazwyczaj robi to mama albo babcia nawet po kilkadziesiąt razy na dzień :evil: i o głupoty zazwyczaj
najlepszym prezentem pod choinke dla podopiecznych KP beda domki.... :ok: :ok: :ok: :ok:[/quote]
:roll: To byłby najwspanialszy prezent pod słońcem :roll:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Śro gru 21, 2011 14:17 Re: IV etap życia Kociej Przystani w Sosnowcu:) Zapraszamy.

u tego oprocz zdrowia oczywiscie zycze wszystkim bezdomniaczkom najbardziej, nie tylko od swieta

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]