Kita czeka, Asta kocha Fugę, a Azor całuje Lunę NAJ wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 05, 2012 23:47 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

najszczesliwsza pisze:Coś się dziej z Kitką, dla Was to jest zabawa, ale myśmy czegoś takiego NIGDY nie widzieli!

http://www.youtube.com/watch?v=nNKlISoEw7c

przez najbliższą godzinę nie będzie nic tam widać, jak umiałam rozjaśniłam narzędziem jutubowym, ale nie wiem na ile to wyjdzie z sensem.

Jak na kotkę z takimi schorzeniami to ładnie się bawi i nie wiem czemu to dziwne :roll: Czy to źle że próbuje się bawić i reaguje na wołanie?
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt sty 06, 2012 0:02 Re: ...

...
Ostatnio edytowano Wto sty 10, 2012 0:53 przez najszczesliwsza, łącznie edytowano 1 raz
najszczesliwsza

Post » Pt sty 06, 2012 0:11 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

najszczesliwsza pisze:...
A umieszczam filmik szczęśliwego kota, który się bawi i reaguje na wołanie, bo... skoro nigdy tak się nie zachowywała, to taką sytuację uznaję za patologiczną i byś może objaw?

Albo wszystko co złe przeszło, od jutra będę miała kota jakich wiele i przestanę się martwić?

...

wybacz, że się wtrącę, ale podkreślone wyklucza cytat:
najszczesliwsza pisze:Coś się dziej z Kitką, dla Was to jest zabawa, ale myśmy czegoś takiego NIGDY nie widzieli!

...

Rezultat: najpierw sugestia, że z kotem coś nie w porządku ("...dla Was to jest zabawa..."), a potem informacja, że "przecież wiem, że to zabawa, więc o co chodzi?".

To o co chodzi?
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt sty 06, 2012 0:15 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

Najszczęśliwsza.
A spróbuj zmierzyć jej tętno. Jak jest powyżej 140 uderzeń na minutę, to stanowi to zagrożenie dla życia kotki. Pędź do weta!
Kolejny skuteczny flame najszczesliwszej
Krzysiekbolo

Post » Pt sty 06, 2012 0:21 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

najszczęśliwsza to nie objaw jak kot reaguje i się bawi.Ciesz się i nas to nie śmieszy co napisałaś.Kot z padaczką może też być w miarę normalnym kotem.Dlaczego nie diagnozujesz dalej tylko innych zmuszasz?Były propozycje by dalej do weta jechać,a Ty obłożnie chora nie jesteś i nie skorzystałaś :( z pomocy.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt sty 06, 2012 0:27 Re: ...

...
Ostatnio edytowano Wto sty 10, 2012 0:53 przez najszczesliwsza, łącznie edytowano 1 raz
najszczesliwsza

Post » Pt sty 06, 2012 0:32 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

najszczesliwsza pisze:
vailet pisze:

http://www.youtube.com/watch?v=nNKlISoEw7c

przez najbliższą godzinę nie będzie nic tam widać, jak umiałam rozjaśniłam narzędziem jutubowym, ale nie wiem na ile to wyjdzie z sensem.

Jak na kotkę z takimi schorzeniami to ładnie się bawi i nie wiem czemu to dziwne :roll: Czy to źle że próbuje się bawić i reaguje na wołanie?

Vailet z jakimi schorzeniami?
Gdzie te schorzenia?

Podejrzenie padaczki jest w zasadzie moim wymysłem, póki diagnozy nie ma.

A umieszczam filmik szczęśliwego kota, który się bawi i reaguje na wołanie, bo... skoro nigdy tak się nie zachowywała, to taką sytuację uznaję za patologiczną i byś może objaw?

Albo wszystko co złe przeszło, od jutra będę miała kota jakich wiele i przestanę się martwić?

Z nowości, to rozłożyłam łóżko polowe w pokoju, pod nim ma schronienie, no i dywan jest. Innych zmian nie zaobserwowałam.

A co sądzicie o takim wynalazku?

http://allegro.pl/fus-test-wykryj-infek ... 09582.html

Oczywiście nie zastąpi to badania moczu, ma jak rozumiem wykryć zmienione PH? Jak to działa?

Testu nie używałam więc nie wypowiadam się.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt sty 06, 2012 0:49 Re: ...

...
najszczesliwsza

Post » Pt sty 06, 2012 0:58 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

najszczesliwsza pisze:

To rozumiem do vailet?

Nie, to autorefleksja :wink:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt sty 06, 2012 1:00 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

Najszczesliwsza
To do Ciebie.
Daj se siana. :mrgreen: Uspokój się. Wycisz się.
Przeczytaj (ponownie) i postaraj się zrozumieć ostatnie posty Any, Casicy, PcimOlki.
Ostatnio edytowano Pt sty 06, 2012 1:12 przez Krzysiekbolo, łącznie edytowano 1 raz
Krzysiekbolo

Post » Pt sty 06, 2012 1:11 Re: ...

...
najszczesliwsza

Post » Pt sty 06, 2012 1:20 Re: ...

...
Ostatnio edytowano Wto sty 10, 2012 0:54 przez najszczesliwsza, łącznie edytowano 1 raz
najszczesliwsza

Post » Pt sty 06, 2012 1:22 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

najszczesliwsza pisze:

To rozumiem do vailet?

Gdyby było do mnie to Krzysiek by u mnie myślę to wpisał.TY mi wymyśliłaś chorobę więc może sama ją Masz?
Obrazek ,

vailet

Post » Pt sty 06, 2012 1:24 Re: Kitka i padaczka (?) brak leczenia, brak weta WYNIKI str. 70

najszczesliwsza pisze:Skoro nigdy w życiu Kitka się nie bawiła i w zasadzie nie reagowała na wołanie, to skoro nagle reaguje, bawi się, to nagrywam i pokazuję, tak?

samo w sobie nagranie nie jest niczym niezwykłym. co innego, gdy zostaje opatrzone sugestywnym opisem. tak? 8)
najszczesliwsza pisze: I owszem jak dla NAS to coś się dzieje, w jakimś mam nadzieję dobrym kierunku.

Szkoda, że tego nie dopisałaś. bez uzupełnienia (zwłaszcza w kontekście dramatycznego tytułu wątku) - to sugestia w odwrotną stronę.
najszczesliwsza pisze:No i tak, dla Was to jest normalna zabawa, dla mnie to jest normalna zabawa normalnego kota,

no więc o co chodzi?
najszczesliwsza pisze:ale Kitka nigdy tak nie robiła.

no i? To znaczy, ze jeśli nie robiła, nie może zrobić? o ile wiem, wiek nie wyklucza zabawy.

resztę postu pomijam.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

[poprzednia][następna]