Słuchajta Ziomale,wykopałam wreszcie te koce i tam jeszcze pare szmatek
Tylko te koce były w piwnicy i z letka moga byc zakurzone
Przeprać je czy wystarczy jak je porządnie wytrzepię z tego kurzu?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
selya pisze:Dziewczyny jest problem..
Właśnie napisała do mnie koleżanka:
kotka wyglądająca na domowa przyszła nie wiadomo skąd i pod daszkiem na jednej działce się okociła
sąsiadki wszystkie jej dawały jeść a teraz każda praktycznie wyjeżdża
kotki nie były szczepione a ni nic
CoolCaty pisze:selya pisze:Dziewczyny jest problem..
kotka wyglądająca na domowa przyszła nie wiadomo skąd i pod daszkiem na jednej działce się okociła
Szlag mnie trafia na takie coś, naprawdę. Znowu zaczyna się zwożenie do schroniska kociąt przez sezonowych działkowiczów. Jak się kotka okoci, to się karmi, kotki ładnie się bawią, rosną i są pocieszne. Potem wyjeżdżamy i koty sru do schroniska. Gdzie odpowiedzialność tych ludzi? W tej sytuacji to oni powinni kotkę wysterylizować, znaleźć jej dom, a kocięta po porodzie dać do uśpienia ( już o sterylce aborcyjnej nie wspomnę), a jak chcą je odchowywać to zabrać ze sobą i szukać nowego domu. Ostatnio w ten sposób po działkowiczach w jednym dniu do schroniska przyjechało 11 kociąt. I jeszcze będą gadać, że się nimi zaopiekowali, bo oddali do schroniska![]()
![]()
EDIT: dziś do nowego domu poszedł jeden mały kociak.
Afra666 pisze:Jeśli wszystko pójdzie u mnie zgodnie z planem to chciałabym pod koniec września porwać jakiegoś kociaka na DT, ale to dopiero za miesiąc gdzieś
Poszukam w domu, czy nie mam jakiś koców, zabawek i może podjechałabym kiedyś do schroniska..
CoolCaty pisze:selya pisze:Dziewczyny jest problem..
Szlag mnie trafia na takie coś, naprawdę. Znowu zaczyna się zwożenie do schroniska kociąt przez sezonowych działkowiczów. Jak się kotka okoci, to się karmi, kotki ładnie się bawią, rosną i są pocieszne. Potem wyjeżdżamy i koty sru do schroniska. Gdzie odpowiedzialność tych ludzi? W tej sytuacji to oni powinni kotkę wysterylizować, znaleźć jej dom, a kocięta po porodzie dać do uśpienia ( już o sterylce aborcyjnej nie wspomnę), a jak chcą je odchowywać to zabrać ze sobą i szukać nowego domu. Ostatnio w ten sposób po działkowiczach w jednym dniu do schroniska przyjechało 11 kociąt. I jeszcze będą gadać, że się nimi zaopiekowali, bo oddali do schroniska![]()
![]()
EDIT: dziś do nowego domu poszedł jeden mały kociak.
selya pisze:ja właśnie mojego przekonuję na DT dla jakiegoś jednego, ale cały czas spokoju mi nie daje Olaf i Azja
selya pisze:ja właśnie mojego przekonuję na DT dla jakiegoś jednego, ale cały czas spokoju mi nie daje Olaf i Azja
Użytkownicy przeglądający ten dział: raiya i 71 gości