Ta kota dokonuje totalnej destabilizacji w moim domu

Ile można kota głaskać

Bardzo proszę o pomoc

Zuzia chyba gotowa do adopcji

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agneska pisze:Ola, Ty jej dajesz jakies dopalacze czy wylacznie wdziekiem i bezpretensjonalnoscia zalatwilas Zuzlika?
Co Ty zrobilas temu kotu?!
Agneska pisze:Jopop wyjechana, Aleba wyjeżdża, ja właśnie wróciłam.![]()
No i sobie wróciłam na Mazowsze przez Garwolin. Bo tam trzeba było zgarnąć kotkę z kociętami, które nie miały ani schronienia ani karmienia i na dodatek zbyt blisko drogi się ulokowały.
I mamy młodą miłą whiskasową mamuśkę, 4 kocięta ok. 4-tygodniowe (dwie szylkretki i dwa rudzielce). Plus w gratisie bardzo miły ok. półroczny whiskasowy chłopak, z poprzedniego miotu się ostał. Mama z kociakami zajęła jedną klatkę, chłopak drugą. U mnie w domu. Chyba nie muszę dodawać, że przekroczyliśmy tym wszelkie dopuszczalne granice rozsądku - nie mam możliwości izolacji, kontrolowania czy mamusia dobrze się opiekuje małymi, nie dopieszczę i nie oswoję należycie - bywam w domu coraz rzadziej a kotów jest coraz więcej.
Może jakiś chętny DT?![]()
Agneska pisze:Gdyby nie to, że kotów jest przeraźliwie dużo, to mogłabym powiedzieć, że wczorajsze łupy są wygranym losem na loterii.![]()
Mamusia karmi dzieciaki, a jak ma dosyć, to mnie woła i każe się głaskać, przytulać, miziać, barankuje i mruczy. O rany, co to za kotka.A jak zobaczyłam jak się układa, żeby dzieciaki mogły się najeść, to aż się popłakałam ze wzruszenia. Jest również śliczna, w świetle dziennym dostrzegłam, że jest whiskaską "pomazaną" rudymi pasemkami. Czy to się nazywa srebrny szylkret? Dzieciaki jeszcze same nie jedzą, podejrzewam, że te 4 tygodnie to może i na wyrost?
I młodziak... cudny, przytula się, wręcz wtula, bawi piłeczką w swojej klatce. Kolejny śliczny i miły kot do adopcji.
Może jednak ktoś zdecydowałby się na mamcię z dziećmi - u mnie szóstka kociąt zaczyna kichać i psują im się oczy.Oby tylko maleństwa nie zaraziły się.
Użytkownicy przeglądający ten dział: mictrz i 139 gości