Śródborów - tymczasy do wyboru, do koloru

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 12, 2011 18:10 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

A ja zwracam się z uprzejmą prośbą :mrgreen: Proszę w trybie natychmiastowym zabrać z mojego domu Zuzię vel Zołzę :twisted:

Ta kota dokonuje totalnej destabilizacji w moim domu :roll: Ja mam jej dosyć :| Rezydenci i tymczasy zresztą też ........

Ile można kota głaskać :?: :?: :?: :?: Przepraszam, ale zakrawa to na molestowanie istoty ludzkiej przez natrętną kotkę :roll: Domaganie się głaskania i ciągle głaskania oraz wchodzenie na kolana w najmniej oczekiwanych sytuacjach - to jest ewidentne molestowanie :roll:

Bardzo proszę o pomoc :D :D :D :D :D

Zuzia chyba gotowa do adopcji :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon wrz 12, 2011 18:36 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

Ola, Ty jej dajesz jakies dopalacze czy wylacznie wdziekiem i bezpretensjonalnoscia zalatwilas Zuzlika?
Co Ty zrobilas temu kotu?!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon wrz 12, 2011 18:59 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

Agneska pisze:Ola, Ty jej dajesz jakies dopalacze czy wylacznie wdziekiem i bezpretensjonalnoscia zalatwilas Zuzlika?
Co Ty zrobilas temu kotu?!

We mnie wdzięku i bezpretensjalności raczej minimalistyczne ślady są :mrgreen: :lol: :lol:

Po prostu porzuciłam Zuzię :? , po kilku akcjach namolnego socjalizowania. Brutalnie olałam ją ..... Okazało się, że olanie Zuzi nie bardzo odpowiada. No i sama podjęła decyzję o konieczności zsocjalizowania się :wink: I namolna zrobiła się masakrycznie :kotek: Ale nadal gryzie :evil: Bo Zuzia to kotka charakterna - ona rządzi :ok: Muszę jakieś sensowne ogłoszenie napisać, ale teraz mam masakrę w pracy :oops: Jak zwykle od jakiegoś czasu :?

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon wrz 12, 2011 23:13 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

Przekopiuję do wydarzeń na FB narazie informacje z 12:57.... Które dalej i co konkretnie wkleić uzgodnimy jutro!
Wszystko mi się pomyliło - które kotki mają już wcześniej założone wydarzenia.... czy mamy więcej zdjęć Torfiaczków? Muszę dokładniej przeczytać opis żeby nie połączyć źle imienia ze zdjęciem, które dostałam
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw wrz 15, 2011 12:03 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

przepraszam za prywatę :oops: ale szukam kogoś do wizyty przed adopcyjnej na Żoliborzu...
edit:znalazłam :D

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pon wrz 19, 2011 11:02 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

Przyszły wieści z domu Kostusia - w nocy śpi w łóżku, w ciągu dnia albo śpi na nasłonecznionym parapecie albo biega za piłeczkami. :1luvu:
Nadrabia chłopak czas, gdy ze stresu chował się pod kanapą. :oops:

Nie aktualizowałam stanu domowego, ale zacytuję się z JoKotowego wątku:
Agneska pisze:Jopop wyjechana, Aleba wyjeżdża, ja właśnie wróciłam. 8)
No i sobie wróciłam na Mazowsze przez Garwolin. Bo tam trzeba było zgarnąć kotkę z kociętami, które nie miały ani schronienia ani karmienia i na dodatek zbyt blisko drogi się ulokowały.
I mamy młodą miłą whiskasową mamuśkę, 4 kocięta ok. 4-tygodniowe (dwie szylkretki i dwa rudzielce). Plus w gratisie bardzo miły ok. półroczny whiskasowy chłopak, z poprzedniego miotu się ostał. Mama z kociakami zajęła jedną klatkę, chłopak drugą. U mnie w domu. Chyba nie muszę dodawać, że przekroczyliśmy tym wszelkie dopuszczalne granice rozsądku - nie mam możliwości izolacji, kontrolowania czy mamusia dobrze się opiekuje małymi, nie dopieszczę i nie oswoję należycie - bywam w domu coraz rzadziej a kotów jest coraz więcej.
Może jakiś chętny DT? :)

Agneska pisze:Gdyby nie to, że kotów jest przeraźliwie dużo, to mogłabym powiedzieć, że wczorajsze łupy są wygranym losem na loterii. :ok:
Mamusia karmi dzieciaki, a jak ma dosyć, to mnie woła i każe się głaskać, przytulać, miziać, barankuje i mruczy. O rany, co to za kotka. :1luvu: A jak zobaczyłam jak się układa, żeby dzieciaki mogły się najeść, to aż się popłakałam ze wzruszenia. Jest również śliczna, w świetle dziennym dostrzegłam, że jest whiskaską "pomazaną" rudymi pasemkami. Czy to się nazywa srebrny szylkret? Dzieciaki jeszcze same nie jedzą, podejrzewam, że te 4 tygodnie to może i na wyrost?
I młodziak... cudny, przytula się, wręcz wtula, bawi piłeczką w swojej klatce. Kolejny śliczny i miły kot do adopcji.

Może jednak ktoś zdecydowałby się na mamcię z dziećmi - u mnie szóstka kociąt zaczyna kichać i psują im się oczy. :( Oby tylko maleństwa nie zaraziły się.

Dzięki matkom chrzestnym Apsie i Zofii - mam w domu Gawrę z przychówkiem (Gąska, Gżegżółka, Gil i Grzywacz) oraz młodziaka Gawrona. :D
Obrazek

Agneska

Post » Pon wrz 19, 2011 11:06 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

Ptasi Gościniec :wink:

Kostusiu :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 20, 2011 10:16 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

Gawron dowodzi, że jest kotem rewelacyjnym. 8)
W ramach kontroli nad nowymi w stadzie spędziłam noc na kanapie, zamiast po bożemu w sypialni. :wink:
I gdzie spał Gawron? Oczywiste jest, że ze mną na kanapie, przytulony i rozmruczany.
Jak to typowy bezdomny kociak z lasu. :evil:
Obrazek

Agneska

Post » Wto wrz 20, 2011 10:38 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

nie masz pojęcia jak się cieszę, że to whiskasy, rude i szylki :twisted: za 6 burych byś mnie chyba zamordowała, tak mam szansę przeżycia :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto wrz 20, 2011 10:41 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

szanse masz, ale marne :mrgreen:
nie zamorduję Cię tylko dlatego, że nie mielibyśmy co zrobić z Twoimi kotami 8)
Obrazek

Agneska

Post » Śro wrz 21, 2011 9:29 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

za Ptaszarnię :ok: :ok: :ok: i rozgęszczenie

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Śro wrz 21, 2011 19:16 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

Za dużo, za dużo, za dużo kotów... :evil: To opinia weterynarza, z którą nie sposób się nie zgodzić. :(

Moja Ziuta znowu biegunkuje (na zmianę z Baśką sobie zawody w podsrywaniu robią, jak jednej przejdzie, to druga zaczyna), Torfiaki i Wyjce na antybiotyku, Lilka ma świeże strupy, więc znowu ogolona i smarowana. Nie sposób się nudzić. :roll:
Obrazek

Agneska

Post » Pt wrz 23, 2011 13:15 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

Agnieszka jak aktualnie wygląda sytuacja? Czy coś uzupełniamy w wydarzeniach na FB? Czy będziesz jutro w "Kafce" - jeśli tak to o jakiej porze?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt wrz 23, 2011 14:07 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

Od 2 tygodni nic "nie ubyło", za to przyjechały Garwoliniaki. :?
Niestety, jutro wyjeżdżam (wracam w przyszłym tygodniu), nie będę w Kafce. :(
Obrazek

Agneska

Post » Pt wrz 23, 2011 14:18 Re: Śródborów - Jokot zalany kotami, rozgęszczenie konieczne :-(

Trudno spotkamy się kiedyś następnym razem :wink:
Czy coś uzupełnić albo dodać w wydarzeniach, może utworzyć jakieś nowe.... co wiemy o garwoliniakach?
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]