Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 24, 2011 19:59 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

gosiakot pisze:
Filomen pisze:Nie wiem czy niektórzy z Was pamietają Gucia - ślepego koteczka z bialaczką, który trafił do domu Pani Marty, tej samej która zaadoptowała póżniej Tanię. Szukaliśmy domku dla Gucia w całej Polsce, przez jakiś czas mieszkał w biurze, w końcu trafił do kochającego domu za Warszawą.

Wczoraj odszedł. Strasznie nam wszystkim przykro, płaczemy po nim :cry: :cry: :cry:
Był bardzo dzielny. Długo się trzymał mimo tego, że choroba go oślepiła i zniszczyła mięśnie.
[*]

Ale za to do końca był kochany, do adopcji poszedł już przecież bardzo chory.

biedactwo :(
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon sty 24, 2011 20:58 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Najsmutniejsze sa takie wiadomosci jak te o Guciu :(

A teraz wiesci po wizycie u weta z Belmondo i Efi
A wiec Efi prawie calkiem dobrze, odstawione smarowanie oczek Neomecyna tylko pozostalo 1/2 tabl.flegaminy 1 x dziennie /jest zapisane na karcie pacjenta i w ksiazce leczenia/ we wtorek 1 lutego/ do kontr.i zostanie na plukanie kanalikow. Osluchowo ok.
Belmondo znacznie lepiej oczko super odstawiona neomecyna tylko jeszcze przez tydzien ten cornelozel kilka razy dziennie.
Na skorze pojawily sie takie chropate placki w czterech miejscach takie jak mial na grzbiecie, dostal taki leczniczy szampon ktory rozrabia sie w malej ilosci wody i wsmorowuje 1 x dziennie, moze to pomoze, zeskrobiny wraz z posiewem kosztuja 120 zl wiec na razie sie wstrzymalalam, zobaczymy co da to leczenie tym szamponem.
Rowniez we wtorek do kontroli, bedzie mial zrobione badania krwi mocznik i kreatynina, jest caly czas na diecie nerkowej i ipakitinie dzis odebralam duze op.
Chlopak sie ma ogolnie dobrze
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon sty 24, 2011 21:49 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Dziś zapłaciłam fakturę za czynsz ponad 500zł, jutro będę wyjaśniała fakturę z rozliczeniem za prąd i wodę, Wiesiu odczytał liczniki za wodę - wody chyba nam policzyli troszkę za dużo, natomiast prądu nam policzyli mniej.
Niemniej jednak fakturę niebawem trzeba zapłacić - i pomyśleć o pieniądzach - ktoś wspominał o bazarkach, jak coś macie dajcie znać trzeba zarabiać pienądze niestety :(
Niebawem będzie do zapłacenia także następna fakura z lecznicy.
Dziś odrobaczyłam Puchatkę schroniskową.
Reszta w normie, Królisia już się troszkę uspokoiła, ale to małe TORNADO 8O biega z prędkością światła :D
Dziś można też powiedzieć zaczęliśmy powolutku akcję sterylkową pierwsza kotka pojechała do sterylki i już wróciła do sibie na włości. :)
Mara jak tam rozmowy z karmicielką ze Stalowej da radę złapać na niedzielę koty?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sty 24, 2011 22:07 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

z prędkością światła do biega Psotka vel Mania - papierowe kulki łapie w locie ze szpagatem po drodze :) Proszę o której w czwartek rano jest dyżur???

toycia

Od: Pon gru 27, 2010 23:39

Post » Pon sty 24, 2011 22:36 Re: Kocia Chatka

toycia pisze:z prędkością światła do biega Psotka vel Mania - papierowe kulki łapie w locie ze szpagatem po drodze :) Proszę o której w czwartek rano jest dyżur???

8O Psocia tornado 8O toz to nasza kociochatkowa dostojnośc mraukoleniem upominajaca sie o glaski :lol: Naprawde domy stale cuda czynia z kocim charakterem :ok: Psocia jest :1luvu: :1luvu: i czuje to. Dziekujemy :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sty 24, 2011 22:39 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

straszliwie gadatliwy kot tzn. skrzeczący, oj tam nie ma za co dziękować - cała przyjemność po mojej stronie....a to ja dziękuję że jesteście bo dzięki Wam ja mam Ją :) :ryk:

toycia

Post » Pon sty 24, 2011 22:54 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

toycia pisze:z prędkością światła do biega Psotka vel Mania - papierowe kulki łapie w locie ze szpagatem po drodze :) Proszę o której w czwartek rano jest dyżur???

No faktycznie dziwne bo na kociarni to była dostojna kicia, Psotka przeważnie rezydowała na drapaku :D ale widać domek jej służy.
Niestety, ale ranny dyżur czwartkowy jeszcze nie obsadzony i może być tak że nie będzie nikogo :(

terenia1

Post » Pon sty 24, 2011 22:58 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

hmmm a popołudniowy? żeby mi puszki nie zamarzły ;) a żywcem nie mam gdzie tego schować i jeździ w bagażniku przykryte kocami hehe

toycia

Post » Pon sty 24, 2011 23:03 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

toycia pisze:hmmm a popołudniowy? żeby mi puszki nie zamarzły ;) a żywcem nie mam gdzie tego schować i jeździ w bagażniku przykryte kocami hehe

Po południu w okolicach godz. 17 może troszkę później będę w okolicach Kociej Chatki bo będę zawozić kociaki na sterylki więc możemy się zdzwonić :D

terenia1

Post » Pon sty 24, 2011 23:05 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

dobrze :) będę dzwonić.... a jakby się coś z ranem wyjaśniło proszę tutaj napisać - będę zaglądać... do zobaczenia :)

toycia

Post » Pon sty 24, 2011 23:15 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

toycia pisze:dobrze :) będę dzwonić.... a jakby się coś z ranem wyjaśniło proszę tutaj napisać - będę zaglądać... do zobaczenia :)

ok :D
A i jeszcze wszystkim dyżurantom przypominam, że kociarnię pierwszą czyli kwarantannę zamykamy tylko i wyłacznie na dolny zamek, klucze już wszyscy odebrali.

terenia1

Post » Pon sty 24, 2011 23:33 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:
toycia pisze:dobrze :) będę dzwonić.... a jakby się coś z ranem wyjaśniło proszę tutaj napisać - będę zaglądać... do zobaczenia :)

ok :D
A i jeszcze wszystkim dyżurantom przypominam, że kociarnię pierwszą czyli kwarantannę zamykamy tylko i wyłacznie na dolny zamek, klucze już wszyscy odebrali.

dobrze wiedziec ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto sty 25, 2011 0:58 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Założyłam wątek dla naszej akcji sterylizacyjno-kastracyjnej tak że proszę o pilnowanie i podrzucanie.
viewtopic.php?f=1&t=123236&p=6985171#p6985171

terenia1

Post » Wto sty 25, 2011 8:42 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

terenia1 pisze:

No faktycznie dziwne bo na kociarni to była dostojna kicia, Psotka przeważnie rezydowała na drapaku :D ale widać domek jej służy.
Niestety, ale ranny dyżur czwartkowy jeszcze nie obsadzony i może być tak że nie będzie nikogo :(

Tereniu , udało mi się wyjaśnić moją sytuację z pracą i ja w czwartek rano przyjdę na dyżur , będę chyba przed 9-tą :).

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto sty 25, 2011 8:55 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

PROŚBA O WYSILENIE PAMIĘCI :)
W związku z apelem Tereni o bazarki na rzecz KC - mam uprzejmą prośbę do wszystkich , którzy uczestniczyli w urządzaniu pomieszczeń nowej siedziby kc w pażdzierniku - zostawiłam tam wtedy biżuterię na bazarek , którą Marta sfotografowała i bazarek się odbył.
Oprócz tego były jeszcze (chyba w osobnej reklamówce) filmy na dvd: "czasem słońce , czasem deszcz", "slumdog - milioner z ulicy" oraz "pachnidło " film w komplecie z książką. Było wtedy spore zamieszanie i część rzeczy leżało "na kupie" - czy ktoś nie natknął się może na reklamówkę z tymi rzeczami ? bardzo proszę o odpowiedź , rzeczy były też na bazarek, mam tego więcej ale przy okazji nie zaszkodzi zapytać czy ktoś z bywalców kc nie wie gdzie te rzeczy wylądowały ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

[poprzednia][następna]