TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 14, 2011 20:59 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

FOZ "ULGA W CIERPIENIU" FUNDACJA OPIEKI NAD ZWIERZĘTAMI SKRZYWDZONYMI PRZEZ LUDZI
42-600 Tarnowskie Góry ul. Częstochowska 58
tel. kom 0604253456

e-mail: fundacja@ulgawcierpieniu.pl
dane z ich strony internetowej http://www.ulgawcierpieniu.pl/index.php ... &Itemid=13
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw kwi 14, 2011 21:06 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:
Gibutkowa pisze:...
hmm.. no to rzeczywiście "ulżyła w cierpieniu"... tylko chyba sobie :|

To ja sobie ulżę w jelicie....

Obleśny jesteś :mrgreen: prawie tak jak mój chłop :mrgreen: :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 14, 2011 21:27 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Gibutkowa pisze:
PearlRain pisze:wczoraj do Km pojechały prawdopodobnie 3 dniowe kocięta z Tarnowskich Gór - fundacja Ulżyć w Cierpieniu je oddała...

8O 8O 8O 8O 8O 8O żartujecie

Edit: nie mam nic wspólnego z kotami trzydniowymi :?
Fundacji robię tylko ogł, ale trzy dniowych kotów nie ogłaszałam :roll: takich się nie ogł.
Ogł 3koty a reszta to psy :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw kwi 14, 2011 21:36 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

guzik pisze:Nieopatrznie zajrzałam, co kryje się pod omawianym linkiem.

To jest obrzydliwe.

Autorka tych mundrości pojechała pomóc kotom. Może sobie darować uwagi o mieszkaniu, do którego weszła, co tam zobaczyła, jak jej było nie w smak i jak bardzo współczuje sąsiadom kobiety, która trafiła do domu opieki. Uwagi nabrzmiałe pogardą. Do tego są to uwagi ilustrowane - żeby każdy mógł sobie obejrzeć, w jakich to "uwłaczających człowiekowi" warunkach przyszło jej pracować. I to wyliczanie pomocy finansowej - Droga Paszkwilantko [mam nadzieję, że to czytasz], w tym mieście ludzie żyją za stówę i dwa tygodnie. Nie znam sytuacji materialnej brata tej pani. Ale za to wiem, że dla większości mieszkańców tego miasta 100 złotych to nie są małe pieniądze.

To jest obrzydliwe. Mam wrażenie, że wpadłam do jakiejś kloaki.

A fuj.

I nie poprawia wrażenia nawet ten prześmieszny passus: "W końcu żyjemy w państwie prawa i normy prawne obowiązują każdego, zaś fundację tym bardziej."

Obrzydliwość.

:ok:

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Czw kwi 14, 2011 21:58 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

guzik pisze:Nieopatrznie zajrzałam, co kryje się pod omawianym linkiem.

Którym omawianym?

Gibutkowa pisze:
PcimOlki pisze:
Gibutkowa pisze:...

To ja sobie ulżę w jelicie....

Obleśny jesteś :mrgreen: prawie tak jak mój chłop :mrgreen: :mrgreen:

No...jak przyciśnie, to nie ma rady. :-)
W przeciwnym wypadku cierpienie. :wink:

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Czw kwi 14, 2011 21:59 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Brak słów... Po prostu brak słów...
Śmiało Milińska, podrzucaj nowe informacje dla nas. Nas nie bawi gra w berka, nas przeraża los tych kotów...

Wstyd mi, że jestem z tego samego gatunku co oni
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Czw kwi 14, 2011 22:13 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Dajcie spokój - przecież ona tego nie robi z chęci szkodzenia zwierzakom. Głupia jest i nigdy nie skuma własnych błędów. Należy uniemożliwić dalszą działalność fundacji, ale bez zbędnego pastwienia się nad fundatorką. Myślę też, że istnieją żywe koty, którym w ostatecznym rozrachunku pomogła. Przyhamujcie więc ciut i dajcie Femce działać, bo robi to niespotykanie rzeczowo. Oby jej rzeczowość przełożyła się na skuteczność.

PcimOlki

Post » Czw kwi 14, 2011 22:17 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

dziewczyny proszę uważajcie na tę Joannę Mulawę z fb, pisałam z nią przed chwilą na czacie - właściwie ona do mnie napisała, nie chcę tutaj ujawniać treści ( kto bardzo ciekawy napiszę na priv) bo nie wiem kto czyta :wink: ale ona w coś pogrywa, niby nic strasznego ale dziwne ma wpisy - ale mnie już odp.... pogorszyło znaczy się :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw kwi 14, 2011 22:39 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Z prezentacji dostępnej na kociamama.pl
Podstawowym zadaniem fundacji jest :
ograniczanie populacji bezpańskich kotów, poprzez wyłapywanie bezpańskich kotów, poddawanie ich sterylizacji, oswajanie „dzikich” kociaków i oddawanie do adopcji,

Umowa adopcyjna ma na celu:
ochronę kota,
zapewnienie mu leczenia, szczepienia, sterylizacji ( w przypadku kociąt oddanych do adopcji przed sterylizacją) i godziwej opieki,
zapewnie dla opiekuna, że można oddać kota z powrotem opiekunowi w przypadku, kiedy okaże się, że domownicy mają alergię na sierść, bądź kot zupełnie nie potrafi się odnaleźć w nowym otoczeniu.
do adopcji wydajemy koty zdrowe, z książeczkami zdrowia,
jeśli koty cierpią na jakieś szczególne przypadki chorobowe - uprzedzamy o tym nowych opiekunów,
osoby adoptujące koty będące pod opieką Fundacji nigdy nie pozostawiane są w potrzebie, zawsze staramy się pomóc, wesprzeć i doradzić.

Po nocach mi się Tika śni, a jeszcze teraz w związku z tymi adopcjami w zoologicznym - płakać się chce i nic więcej :(
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Czw kwi 14, 2011 22:57 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

ewan pisze:... ale ona w coś pogrywa, niby nic strasznego ale dziwne ma wpisy - ale mnie już odp.... pogorszyło znaczy się :lol:

Ale ona została zweryfikowana pozytywnie kilka stron wcześniej.

Ag_konin pisze:...
Po nocach mi się Tika śni, a jeszcze teraz w związku z tymi adopcjami w zoologicznym - płakać się chce i nic więcej :(

Wiem, ale więcej zdziałasz knując niż płacząc.

PcimOlki

Post » Czw kwi 14, 2011 22:59 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

na koty.pl najbardziej rozsierdziła mnie odpowiedź Kolekcjonerki , a szczególnie fragment

Osoby chcące się dowiedzieć o kotach,bez problemu mogą napisać na adres FKM
bądź uzyskać odpowiednie informacje u osób
odpowiedzialnych za kontakt ze społeczeństwem.

:evil: :evil: :evil:

Łódź przeprasza za KM!

szatan_lucyferia

Od: Śro gru 08, 2010 13:40

Post » Czw kwi 14, 2011 23:05 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Pisać każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej, ale nie o to chodzi, jak co komu wychodzi...

guzik

Od: Wto sie 12, 2008 23:37

Post » Pt kwi 15, 2011 8:13 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

PcimOlki pisze:Dajcie spokój - przecież ona tego nie robi z chęci szkodzenia zwierzakom. Głupia jest i nigdy nie skuma własnych błędów. Należy uniemożliwić dalszą działalność fundacji, ale bez zbędnego pastwienia się nad fundatorką. Myślę też, że istnieją żywe koty, którym w ostatecznym rozrachunku pomogła. Przyhamujcie więc ciut i dajcie Femce działać, bo robi to niespotykanie rzeczowo. Oby jej rzeczowość przełożyła się na skuteczność.

podpiszę się pod tym jeśli pozwolisz :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt kwi 15, 2011 10:02 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

W kwestii skuteczności: czekam na kontakt do pani mecenas, która poprowadzi mnie, do kogo i co złożyć, żeby było raz a skutecznie i bez odrzucenia (umorzenia) z przyczyn formalnych.

Jeśli jeszcze ktoś się zgłosi z jakimś konkretnym oświadczeniem, opisem sytuacji, wszystko chętnie przyjmę. Ta historia będzie miała swój finał nie tylko w organach ścigania, ale też na specjalnym blogu.
I od razu uprzedzam Milińską vel Izunię Kotunię: nie znajdzie się tam ani jeden epitet, ani jedna zmyślona historia. Więc nie będzie miała baba okazji do poskarżenia się o zniesławienie.

Obiecuję (jak dotąd dotrzymałam słowa), że nie ujawnię niczego, czego się dowiem bez zgody na publikację, nie ujawnię nicków oraz nazwisk informatorów, a to, co będę mogła opublikować przeredaguję tak, aby nie wskazywać na konkretną osobę. Natomiast każda informacja jest dla mnie istotna, bo może przypadkowo przyczynić się do wyjaśniania wątpliwości w wątkach innych, którymi się zajmuję.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt kwi 15, 2011 10:12 Re: TG-PROSIMY O KONTAKT!!! MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA ŚMIERĆ.

Co do kolekcjonerstwa Milińskiej:
Zarzut jest niepotwierdzony i niezasadny. Mechanizm jest taki: na stronie KM jest stosunkowo niewiele kotów do adopcji. Domów tymczasowych nie za dużo. "Fundacja" KM odbiera kocięta (kilkumiesięczne, zdrowe, po sterylkach) od karmicieli, robi to nawet wbrew ich woli.
I informuje karmicieli o adopcjach ich kotów natychmiast po sterylce, niemal prosto ze stołu operacyjnego.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

[poprzednia][następna]