http://www.thomy.de/Produkte/LesSauces/ ... ion=detail To jest dla leniuchow.
A to jest przepis prawdziwy:
800 ml mleka
1 paczuszka serka topionego smietankowego (Nie wiem jakie duze w Polsce sa, tu tak okolo 200 g)
1 cebulka
troche rozpuszczalnego rosolku
1 zabek czosnku
troche zaklepki, jak kto lubi
1 serek topiony z ziolami (jak kto lubi)
Cebulke z czosnkiem pokroic i podpiec na troche oleju, dolac mleko i do tego serek topiony i rosolek. Powolutku rozpuszczac mieszajac. Na koncu zrobic troche zaklepki na maczce kartoflanej, jest troche lzejsza niz na mace normalnej.
Ten drugi serek tez moze byc smietankowy, po prostu jak kto lubi. Ja nie robie wcale zaklepki, tylko robie mniej mleka, to taki zawiesisty sos jest. Na koncu mozna dodac tez szynke pokrojona w kwadraciki i tym polac makaron. Super tez smakuje, jak sie tym sosem obleje suchy makaron (nie gotowany) i z wszystkim do piekarnika wsadzi i po paru minutach posypie serem tartym i do konca sie piecze az makaron jest miekki.