Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 01, 2011 18:53 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dziękuję za pomoc ślepaczkom :-)HNY

Dostałam pod choinkę książkę, którą gorąco polecam opiekunom ślepaczków oraz tym wszystkim, którzy myślą o zaopiekowaniu się ślepaczkiem, ale się tego trochę boję.
Zaczęłam dziś czytać i nie mogę się oderwać.
Cudowna, ciepła opowieść.
Polecam!
http://merlin.pl/Odyseja-kota-imieniem- ... 3wod9G-goQ
Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie sty 02, 2011 0:54 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dziękuję za pomoc ślepaczkom :-)HNY

ewar pisze:A ja napiszę też coś optymistycznego.Zen już w domu.Przygarnęła go rodzina z Tarnobrzega, która ma takie niepełnosprawne koty, jakiegoś ślepaczka, jakiegoś bez nogi.Tyle wiem od p.Małgosi z TSPZ.Domek ponoć dobry, a wiec chyba trzeba się cieszyć, prawda?

:dance: :dance2: :flowerkitty: :dance2: :dance:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Nie sty 02, 2011 0:55 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dziękuję za pomoc ślepaczkom :-)HNY

anita5 pisze:Z dobrych wieści: Joachim z chorym okiem, kot po strasznych przejściach, znalazł swój dom i pojechał do niego w Sylwestra! :piwa:

:dance2: :dance2: :dance2: :flowerkitty: :dance2: :dance2: :dance2:

Dwie wspaniałe wiadomości i to już 1 stycznia :o
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Nie sty 02, 2011 22:50 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dziękuję za pomoc ślepaczkom :-)HNY

Spójrzcie jaką kicię znalazłam na alegratce: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/9791373 ... _rece.html

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Pon sty 03, 2011 12:06 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dziękuję za pomoc ślepaczkom :-)HNY

anita5 napisał(a):
Z dobrych wieści: Joachim z chorym okiem, kot po strasznych przejściach, znalazł swój dom i pojechał do niego w Sylwestra! :piwa:
ewar napisał(a):
A ja napiszę też coś optymistycznego.Zen już w domu.Przygarnęła go rodzina z Tarnobrzega, która ma takie niepełnosprawne koty, jakiegoś ślepaczka, jakiegoś bez nogi.Tyle wiem od p.Małgosi z TSPZ.Domek ponoć dobry, a wiec chyba trzeba się cieszyć, prawda?

Też sie bardzo cieszę i pozdrawiam Wszystkich Klubowiczów i Sympatyków w Nowym Roku.
Lepek, Nora, Kizia(białaczkowa),Lucky,Rumcajs(który oczka uratował,prosze zajrzec na jego wątek) maja się super.
Maszka cyklopka po wypadku ,kiedy trafiła do mnie biła mnie nawet łapa, warczała i syczała-teraz z rąk nie schodzi.Bardzo ładnie połaczyła sie ze stadem, można zobaczyć jej zdjęcia z towarzyszami.
Benia o która sie troche martwiłam juz sie rospanoszyła w domu.Chodzi wszedzie, korzysta z kazdej miski ,a jak któryś z towarzyszy przystawia sie do "mokrego"to wtedy burczy :lol: Bardzo śmiesznie to wyglada,bo pozostałe koty 8O 8O 8O robia i jej ustepuja jak sie naje.W kazdym badx razie bardzo ładnie odnajduje sie w domu.Pozwalam jej chodzic tylko na parterze, ale pełen luz.Otworzyła sie , biegnie na zawołanie,kładzie sie w salonie jak ogladamy tv i mruczy.To tyle z rewelacji.
Każdemu zdrowia życzę i sobie, bo bez niego ani rusz
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon sty 03, 2011 12:58 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dziękuję za pomoc ślepaczkom :-)HNY

Zen i Joachim w domach -to najlepsze wieści zamiast życzeń :ok:

Bazyliszkowa, dzięki tej książce Layla znalazła dom w Kluczborku :ok: , zatem reklamowac,reklamować :wink:

Bożenko, przede wszytskim zdrowia, musi byc dobrze :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon sty 03, 2011 13:04 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dziękuję za pomoc ślepaczkom :-)HNY

alanisart pisze:Były pierwsze świeta a dziś pierwszy Sylwester spędzony z moim kochanym ślepaczkiem adoptowanym na Miau.pl:) Obrazek SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU dla wszystkich miłośników kociastych:)

alanisart a co Ty sie z kotem ukrywasz? :evil: :wink:

w poczet klubowiczów chcę Was zapisac , prosze poopowiadac o swoim ślepaczku, zdjecie jako wkupne jest, wiec pierwszy etap klubowicza za Tobą :ok:
jesli masz mozliwość, prosimy o mały fotoreportaz życia tego slicznego rudzielca i parę słów oraz imię oczywiście :D
i koniecznie bądź z nami :ok:

alessandra

Post » Pon sty 03, 2011 13:31 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dziękuję za pomoc ślepaczkom :-)HNY

ista grudniowa wyglada tak :

1.Tymon u Jerzykowej Obrazek viewtopic.php?f=1&t=121110

2.Wiktor u BudryskaObrazek viewtopic.php?f=13&t=121212

3. Dwa ślepczaki ze schronu - info Never

4. Zen - kontakt ewar
Obrazek

5.Pers Szymon (bez oczka) - koci-swiat
Obrazek viewtopic.php?f=1&t=121383

6. Laura - info Marea
Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=121720&start=0

seja zrezygnowała z dofinansowania(otrzymałam pw) -bardzo dziękujemy :1luvu:
dzięki temu gestowi będziemy mieli większa rezerwę :ok:
Ostatnio edytowano Pt sty 07, 2011 13:10 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Pon sty 03, 2011 22:03 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dziękuję za pomoc ślepaczkom :-)HNY

Witam, jestem nowa na forum próbuje znaleźć domek dla schroniskowych kotów z Trzcianki koło Piły, akurat mamy tam ślicznego kotka bez oka.. bardzo wystraszony i schorowany, tak naprawdę Jego psychika może nie pozwolić na to by wyzdrowiał będąc w schronisku. Kotek naprawdę potrzebuje kochającej rodziny.. ciepła i miłości.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mj_liberian_girl

Od: Wto gru 28, 2010 22:04

Post » Pon sty 03, 2011 22:06 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dziękuję za pomoc ślepaczkom :-)HNY

Straszny Bidulek :( Trzeba go wyciągnąć :!:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Wto sty 04, 2011 8:27 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dziękuję za pomoc ślepaczkom :-)HNY

mj_liberian_girl pisze:Witam, jestem nowa na forum próbuje znaleźć domek dla schroniskowych kotów z Trzcianki koło Piły, akurat mamy tam ślicznego kotka bez oka.. bardzo wystraszony i schorowany, tak naprawdę Jego psychika może nie pozwolić na to by wyzdrowiał będąc w schronisku. Kotek naprawdę potrzebuje kochającej rodziny.. ciepła i miłości.
Obrazek Obrazek Obrazek

A to link do wątku: viewtopic.php?f=1&t=122303

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto sty 04, 2011 12:27 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dziękuję za pomoc ślepaczkom :-)HNY

postanowiłam przeniesc sympatyczny list , który otrzymałam na pw, aby wszyscy mogli pozachwycac sie naszym nowym klubowiczem, zywiąc nadizeje ,ze nikt mi głowy za to nie zmyje :wink:
alanisart pisze:Witaj. Nie ukrywam sie:) Jestem na forum, chociaz czesciej czytam niz pisze... Zawsze kochalam koty. Jako pierwszego przygarnełam Rudego, pozniej była Vesna. Pewnego dnia weszłam na forum i zobaczyłam ogłoszenie viewtopic.php?f=1&t=105275&start=1335 . Serducho zabiło :1luvu: Po kilku dniach Charlie pojawił się u mnie przejezdzając pół Polski. Trafił do mnie jako 3 miesieczny kociak, z zamglonymi gałkami ocznymi, czego nie było widac na zdjeciu. Kotek wg kilku weterynarzy jest niewidomy od urodzenia. Niestety w miedzy czasie organizm odrzucił jedną gałke oczną i była potrzeba usunięcia. Charlie jest kochanym i energicznym kotkiem. Lubi rządzić:) Uwielbia rozdawać buziaki i spać w łózeczku:) No a teraz kilka zdjęc:)
W dniu przyjazdu: Obrazek
Po zabiegu: Obrazek
Z kociastymi: Obrazek
A teraz jest juz cięższy i wiekszy od reszty starszego rodzeństwa:) Charlie w niebieskiej obrozy:Obrazek Obrazek
A na duzo czułosci moich kociastych zapraszam serdecznie tutaj:) : http://www.garnek.pl/kotki
Pozdrawiam:) alanisart

alessandra

Post » Wto sty 04, 2011 13:59 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -b.pilny dt dla małej bidy, schron,ok.Piły

Pieknie wyrosl kocio naszej kochanej Alanisart ktora to tez maczala raczki w znalezieniu domku naszej niewidomej Layli, zreszta mieszkaja z Gosia niedaleko siebie w Kluczborku :)

Ostatnio Gosia podeslala mi kilka fotek Layli, ktora ma sie swietnie :kotek:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto sty 04, 2011 17:05 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -dziękuję za pomoc ślepaczkom :-)HNY

Bazyliszkowa pisze:
mj_liberian_girl pisze:Witam, jestem nowa na forum próbuje znaleźć domek dla schroniskowych kotów z Trzcianki koło Piły, akurat mamy tam ślicznego kotka bez oka.. bardzo wystraszony i schorowany, tak naprawdę Jego psychika może nie pozwolić na to by wyzdrowiał będąc w schronisku. Kotek naprawdę potrzebuje kochającej rodziny.. ciepła i miłości.
Obrazek Obrazek Obrazek

A to link do wątku: viewtopic.php?f=1&t=122303

o ile zrozumiałam kotek niestety odszedł za TM :( :( :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sty 04, 2011 17:30 Re: pokochaj małego Zena i podaruj mu dom

alessandra pisze:
Bardzo Bardzo pilne!
Pixia pisze:Witam przychodzę z czwórką na zdjęciach mam tylko trójkę z całego czteromiesięcznego miotu.
Ponoć bo nie wiem na ile to jest prawda nie zabrałam pod pachę i do weterynarza dwa są całkowicie niewidome w tym jeden nie ma oczka.
Dwa niedowidzą, żyją na bardzo małej powierzchni. Jeżeli teraz nie uda się wyciągnąć od zbieraczki to już nigdy stamtąd nie wyjdą. "Koci Anioł" ma około 70 kotów w domu (mieszkanie plus przybudówka plus ogródek). Na pierwszy rzut oka maluchy oczywiście mają do leczenia również oczka. Zostały doprowadzone do takiego stanu z powodu nieleczenia. Jedyne czego nie mogę zarzucić to żyją w miarę czystych warunkach. Bardzo proszę o dt, ze wszelkich sił postaram się o transport jeżeli to będzie inne miasto, w ogłoszeniach również. Wklejam fotki sierotek:

ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Proszę o ściągnięcie kociaków z pilnych. Miot liczył 4 kociaki: dwie dziewczynki trafiły do wspaniałych domów w tym jeden prawie forumowy, jeden kocurek niestety został uśpiony z powodu białaczki i pogarszającego się stanu zdrowia i jeden najzdrowszy kociak został w dotychczasowym miejscu.

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

[poprzednia][następna]