K-ów, walki popowodziowej ciąg dalszy :-[[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 11:15 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

moja starozakonna natura podpowiada: przeciąć na cztery, wykończyć sprzedać drożej i większą kupić, jak nie będzie starczała, zrobić to samo aż do skutku.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro cze 09, 2010 11:36 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

Przykro mi z powodu obu nieszczęść, nie miałam siły nic sensownego napisać:(
Za to mam taką propozycję, żeby w wolnej chwili zrobić listę rzeczy i usług potrzebnych, bo finansowo nie bardzo mogę, biorąc pod uwagę, że moja kociarnia rozrosła się do 10 sztuk, ale może inaczej da się pomóc?

nighthawk

Od: Pon maja 24, 2010 10:42

Post » Śro cze 09, 2010 11:59 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

nighthawk pisze:Przykro mi z powodu obu nieszczęść, nie miałam siły nic sensownego napisać:(
Za to mam taką propozycję, żeby w wolnej chwili zrobić listę rzeczy i usług potrzebnych, bo finansowo nie bardzo mogę, biorąc pod uwagę, że moja kociarnia rozrosła się do 10 sztuk, ale może inaczej da się pomóc?

No to ja zainicjuję, a może bardziej kompetentni dopiszą?

Środki czystości (mopy, miotełki, szmatki, gąbki).
Środki do dezynfekcji (bakterio i wirusobójcze).
Środki odgrzybiające.
Szmaty, koce, materiały do wyścielania kotom klatek + jedna zasłona.
Drapaki, budki, legowiska, zabawki dla kotów.
Biała farba + pędzle, wałki ?
Wypożyczenie myjki ciśnieniowej (np. karcher).
Wypożyczenie osuszacza.

Usługi to chyba w późniejszym etapie.

Marina poszła do domu, mam nadzieję, że nie wróci.
Teściowa opieprzyła mnie, że oddałam Marinę, a moja mama wczoraj, że chcę wydać Matyldę.
Ostatnio edytowano Śro cze 09, 2010 12:02 przez _namida_, łącznie edytowano 2 razy

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Śro cze 09, 2010 12:00 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:
Dzieki za wiecej czszegolow, wczoraj nie mialam pojecia o co ci chodzi.
Chodzi o ta wypowiedz? :
Jestem z Wolbromia tylko problem z transportem...mogę zabrać kotke/kota do dt - jeżeli to będzie kotka po sterylizacji kot po kastracji to zwiększą się szanse aby kot został u mnie na stałe. Oczywiście może to być też jakieś maleństwo, nie mam wymagań co do wieku, wyglądu itd itd. Jedyne moje wymaganie : musi akceptować inne koty..
Rozmawiałam też wczoraj z ciocią mojego Pawła, szuka ona kocura dla swojego teścia<--- straszy Pan, mieszkający samotnie na wsi, daleko od ulicy i innych sąsiadów. Ja mam młodego kocurka, ale niestety musiałam odmówić ponieważ był bardzo długo leczony, każdego dnia walczyliśmy o niego i teraz gdy już wygraliśmy... kota nikomu nie oddamy Zostanie z nami więc obiecałam, że poszukam i dla niego kota.

Wieczorem sie zarejestruje na dogomanii i napisze!

Z kittenem, to jak uwazacie, moze przyjdzie z tych "roznych stron" akurat maluchowe jedzenie.
Ja jestem zdania, ze kittena nie bedzie a tak tanio to jeszcze nie bylo
.

a kasiorę złociutka masz? :wink: na ten moment będą na innej karmie maluchowej, kołderka ciągle za mała mimo, że naciągam ją w prawo i lewo :(

jak juz kiedys pisalam. moznaby zalozyc watek ze zrzutka, albo z cegielkami ze zdjeciami Cinciana.
zaczelam sprzedawac w pracy, wsrod kolezanek. Troche kasy juz mam. Kartki sie podobaja i pewnie zamowimy nowe - dlatego pieniazki za kilka pierwszych zdjec pojda na nowe zamowienie.
Reszta oczywiscie na AFN na konto, albo wlasnie na takiego kittena.
Ale Tweety zdecydujesz :)
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro cze 09, 2010 12:03 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

Ja mam troszkę farby, ale nie białej tylko cappuccino i żółtą. Nie wiem czy jeszcze się nada do malowania :roll:
Mogę też pożyczyć grzejnik a'la kaloryfer na prąd.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Śro cze 09, 2010 12:14 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

aassiiaa pisze:Ja mam troszkę farby, ale nie białej tylko cappuccino i żółtą. Nie wiem czy jeszcze się nada do malowania :roll:
Mogę też pożyczyć grzejnik a'la kaloryfer na prąd.

Grzejnik ala kaloryfer mamy, ale raczej niewiele daje poza tym że wybija korki :twisted: .
Chodzi o takie osuszacze budowlane z wentylatorem, które powodują przepływ powietrza
i skraplają zawartą w nim wilgoć.
http://www.ewpa-majster.pl/product.php?id=232

Tylko niech się ktoś kompetentny wypowie, bo ja właściwie nie wiem, jakie są najbliższe plany odnośnie reaktywacji Kocimskiej :)

_namida_

Post » Śro cze 09, 2010 12:16 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

Przed osuszeniem należałoby pomieszczenie dokładnie oczyścić
(w tym celu karcher) i może odgrzybić.

_namida_

Post » Śro cze 09, 2010 12:20 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

_namida_ pisze:Środki czystości (mopy, miotełki, szmatki, gąbki).

Jak towarzystwo nie pozapomina, to trochę takich rzeczy będzie zebranych jutro ew. pojutrze u mnie w pracy, na Walerego Sławka (koło Castoramy) - czy ktoś może bywa albo mieszka w pobliżu? W przyszłym tygodniu jestem na urlopie (egzaminy...) i najchętniej bym oddała te rzeczy w tym (nie bardzo mają gdzie leżeć u mnie w pracy). Ewentualnie jeśli dam radę mogę je zabrać do siebie do Huty i tam byłyby do odbioru.
W przyszłym tygodniu jedna koleżanka obiecała przejrzeć swoje rzeczy i dać trochę karmy i mogłaby te rzeczy gdzieś zawieźć, ale to chyba najlepiej będzie dogadać w przyszłym tygodniu.

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Śro cze 09, 2010 12:22 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

Czegoś takiego nie posiadam :roll:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Śro cze 09, 2010 12:24 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

katikot pisze:

Jak towarzystwo nie pozapomina, to trochę takich rzeczy będzie zebranych jutro ew. pojutrze u mnie w pracy, na Walerego Sławka (koło Castoramy) - czy ktoś może bywa albo mieszka w pobliżu? W przyszłym tygodniu jestem na urlopie (egzaminy...) i najchętniej bym oddała te rzeczy w tym (nie bardzo mają gdzie leżeć u mnie w pracy). Ewentualnie jeśli dam radę mogę je zabrać do siebie do Huty i tam byłyby do odbioru.
W przyszłym tygodniu jedna koleżanka obiecała przejrzeć swoje rzeczy i dać trochę karmy i mogłaby te rzeczy gdzieś zawieźć, ale to chyba najlepiej będzie dogadać w przyszłym tygodniu.

OK, to ja mogę wziąć od Ciebie z Huty (w pt wieczorem?) i przechować u siebie w mieszkaniu.
Napisz mi szczegóły na priv, jak już będziesz wiedzieć kiedy.
Ostatnio edytowano Śro cze 09, 2010 12:26 przez _namida_, łącznie edytowano 1 raz

_namida_

Post » Śro cze 09, 2010 12:25 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

aassiiaa pisze:Czegoś takiego nie posiadam :roll:

No ja myślę ;)
To tylko z wypożyczalni sprzętu, chyba że ktoś ma firmę budowlaną.

_namida_

Post » Śro cze 09, 2010 12:25 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

Ja dzisiaj odebrałam trzy kołdry, BarbAnn spróbuje przerobić je na posłanka. Poza tym mam prawie całe pudło (70 x 70 cm) ręczników, powłoczek na pościel i podobnych szmatek. Wszystko czeka u mnie na reaktywację Kocimskiej. Jest też jeden koszyk do spania dla kotów i drapak.
Dzisiaj mam odebrać kuwety i karmę, trochę karmy już też mam.

Moim zdaniem najpilniejsze teraz osuszenie i odgrzybienie oraz wymalowanie Kocimskiej (a więc materiały/narzędzia typowo budowlane). Przede wszystkim Kärcher i dmuchawa.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro cze 09, 2010 12:28 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

_namida_ pisze:
katikot pisze:

OK, to ja mogę wziąć od Ciebie z Huty (w pt wieczorem?) i przechować u siebie w mieszkaniu.
Napisz mi szczegóły na priv, jak już będziesz wiedzieć kiedy.

Ok, w takim razie pozwożę to do siebie - dam Ci jutro znać jak sytuacja wygląda, ok?

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Śro cze 09, 2010 12:36 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

Tweety pisze:
lutra pisze:Fibi zrobiła grandę u dra Lisa, ma nacięte ucho. Leone się wypowiedzą, czy zatrzymywać czy puszczać.
Dziś na sterylkę jedzie Sabinka, odwożę ją wieczorem do Sol. W piątek na sterylkę ma trafić Agatka, a w sobotę kotka od p. Papież...
Nie wiem, gdzie one obie, bo u Lisa zostało pół kocurka... u Szp kocurek...
Ago?

liczysz, że sama ciachnę? :wink:
to może u któregoś z nich i się dopłaci za pół kotki albo za 3/4 kotki?

a co z tym ciachnięciem na Agatkę w schronie? Karola pisałaś do nich coś w tej sprawie? może zamienią na Komendę albo Szpeyera?
Lutro?

Dają tylko schronisko. Nie mam kiedy tam pójść!! Czy ktoś by mógł. Prosze dać mi znać gdzie mam zawieźć Agatkę, muszę wiedzieć do jutra

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Śro cze 09, 2010 12:43 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

Karola, ale dostałaś zgodę na sterylkę w schronisku?
dzwoniłaś do TOZu, czy zamienią na Szpeyera albo kogoś innego?
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

[poprzednia][następna]