Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 20, 2010 22:11 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze:
gosiakot pisze:BASIU ,kotusia ma oczy tragiczne , trzeba iść natychmiast z nią do okulisty. A może nie łazić gdzie indziej tylko trzeba jechać z nią od razu do dobrego dr-a we wrocławiu ??? SKONTAKTUJ SIĘ PROSZĘ ze mną w tej sprawie bo to jest chyba super pilne. Trzeba by ustalić jak się dostać do wrocka z kotkiem ,coś czuję że ta kicia nie może czekać. Coś się wymyśli -wrocław nie jest na końcu świata.
Kciuki za biedactwo :ok: :ok: :ok:

Byłam dziś na dyżurze w kociarni faktycznie kicia ma oczy w tragicznym stanie, zdjęcia nawet tego nie oddają jak to wygląda :( nie wiem mam wrażenie, że kotka nie widzi, reaguje na dzwięk, jak ją dotknęłam to strasznie drżała, boi się bo chyba nie wie gdzie jest :( całe oczy praktycznie są przesłonięte trzecią powieką :( nie wygląda to wszystko dobrze kotka jest wystraszona i totalnie zdezorientowana, Basia skontaktuj się z Gosią, ja uważam że jutro trzeba koniecznie jechać z nią na pierwsze oględziny do weta, i już myśleć co dalej.

Niestety nie mogę zaoferować samochodu, ale sprawdzałam w internecie - jest intercity "odra" z sosnowca po 9- tej a potem powrót też odrą z wrocławia po 17 30 , więc przed 21-szą jest się w s-cu - sama podróż w z jedną stronę bez żądnych przesiadek trwa niespełna 3 godziny, a bilet 2 kl. jedną stronę kosztuje 86 zł więc nie jest to tragedia . Sprawdzałam - koty nie muszą mieć biletu ale muszą jechać w transporsterku. Powyższe informacje sprawdzę jutro na miejscu (PKP ) i dam znać. Oczywiście trzeba też ustalić koszt wizyty u doktora ,ale nie sądzę żebym z tego powodu musiała ogłosić upadłość konsumencką oraz ustalić dojazd z dworca we wrocku do doktora i z powrotem . Pewnie trzeba najpierw się porozumieć z lecznicą , umówić na godzinę itp. Ludzie -Widok kotki nie daje mi spokoju .
I najważniejsze - czy ktoś w najbliższym terminie jest w stanie podjęć się tej podróży -bo zajmie ona cały dzień 12 godzin jak nic- to pewne. :?: :?: :?: Niestety ja kompletnie nie mam takiej możliwości -świadczę pracę omalże ruchu ciągłym.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon cze 21, 2010 1:11 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Ja jestem nadal na L-4 jakby co to mam czas, chęci, ale kompletny brak kasy :roll:
Wyobraźcie sobie że z powodu mojego przewodniczącego w Komisji siedzę nadal w UM Sosnowiec i czekam aż ten wróci. Pojechał gdzie i go wcięło :roll: Przepraszam, ale nerwicy się wkrótce nabawię z tego tytułu.
MIKUŚ

Post » Pon cze 21, 2010 6:21 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

MIKUŚ pisze:Ja jestem nadal na L-4 jakby co to mam czas, chęci, ale kompletny brak kasy :roll:
Wyobraźcie sobie że z powodu mojego przewodniczącego w Komisji siedzę nadal w UM Sosnowiec i czekam aż ten wróci. Pojechał gdzie i go wcięło :roll: Przepraszam, ale nerwicy się wkrótce nabawię z tego tytułu.

Basiu musimy się zdzwonić w tej sprawie. Gdybyś Ty miała jechać , to proszę żebyś TY ustaliła porę wizyty -pociąg "ODRA" jest ze sosnowca o godz. 9 44 sosnowca , więc o 12 30 byłabyś we wrocławiu. Potem powrót z wrocławia też ODRĄ jest o 17 45 - o 2o 25 byłabyś w s-cu .
Umawiając wizytę bardzo proszę ustal koszt wizyty i zapytaj od razu jaki jest dojazd z dworca pkp we wrocławiu do zalesia gdzie jest lecznica , bo może trzeba będzie brać taksówkę . Jeśli tak to poproś żeby ci podali jakiś namiar firmy taxi we wrocławiu żeby się zorientować w kosztach , nie możesz przecież pałętać się po wrocławiu z chorym kotem- ja nie mam pojęcia , nie znam wrocławia. To są wszystko koszty które muszę znać żeby Cię szczęśliwie do wrocławia wyprawić z biedną kicią. To jest kontakt który podała Iweta (na innym wątku) do tego doktora- dr Zdzisław Kiełbowicz, Wrocław
Lecznica ul. Karłowicza 36, Zalesie, Wrocław;
tel. (0-71) 348-39-58 jak będziesz miała informacje przedzwoń albo napisz mi sms jak wolisz .czekam na info.

gosiakot

Post » Pon cze 21, 2010 6:50 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

witam się poniedziałkowo
z transportem do wrocka niestety nie pomogę :(
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon cze 21, 2010 7:41 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Ewuś to wyniki Tani
WBC 17.9
RBC 8.45
HGB 12.6
HCT 42.6
PLT 253
MCV 50
MCH 14.9
MCHC 29.6
RDW 17.8
MPV 9.6
Jest jeszcze jakaś druga część ale chyba tu są najważniejsze rzeczy, proszę skonsultuj te wyniki z Twoją wetką.
Tania wygląda fajnie , ładnie je nic się nie dzieje, jakiegoś strasznego, dalej taka lekko wycofana, ale myślę że w domku to byłoby całkiem inaczej, Tania szuka i szuka domku.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon cze 21, 2010 7:45 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Nie wiem czy się coś nie zmieniło ale jak ja byłam ze Stefką u dr Kiełbowicza to on przyjmował od 17.00 bo do południa pracuje na uczelni. Za wizytę bierze różnie. Przede mną był pan to skasował 150 zł/ słychać było przez drzwi/ natomiast jak ja powiedziałam ze przyjechałam specjalnie do Niego aż z moich terenów to wziął tylko 50 i potem kazał się kontaktować telefonicznie żeby nie meczyć kotka podróżą
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon cze 21, 2010 8:01 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

majencja pisze:Nie wiem czy się coś nie zmieniło ale jak ja byłam ze Stefką u dr Kiełbowicza to on przyjmował od 17.00 bo do południa pracuje na uczelni. Za wizytę bierze różnie. Przede mną był pan to skasował 150 zł/ słychać było przez drzwi/ natomiast jak ja powiedziałam ze przyjechałam specjalnie do Niego aż z moich terenów to wziął tylko 50 i potem kazał się kontaktować telefonicznie żeby nie meczyć kotka podróżą

Ja niestety też nie powiem ile kosztuje wizyta, bo po pierwsze wczesniej rozmawiał z Nim mój wet, z którym sie znaja i pojechałam z "polecenia" a po drugie mojemu Bogdanowi już nie był w stanie pomóc więc nie robił żadnych "wielkich" badań :roll: Wiec pewnie trzeba sie przygotowac na jakieś 150 zł ale dobrze by było miec cos wiecej.
Basiu zadzwoń i spróbuj się umówic, choc z tego co zauwazyłam nie koniecznie wejdziesz o godz. na którą sie umówisz. Dodzwonic sie jest baaaardzo trudno, wręcz mnie nie udało sie w ogóle dodzwonic w dniu kiedy jechałam i z powodu ogromnego korka , wiedziałam, ze nie zdążę dojechac i chciałam zapytac czy przyjmie mnie jak sie spóźnie. Dzwon moze zaraz o 17 lub troche przed, potem może miec badanie lub zabieg i nikt nie odbierze.

Edit: Tak sie teraz zastanawiam, że chyba jest czynne od 16 nie 17
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon cze 21, 2010 9:06 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Iweta pisze:
majencja pisze:Nie wiem czy się coś nie zmieniło ale jak ja byłam ze Stefką u dr Kiełbowicza to on przyjmował od 17.00 bo do południa pracuje na uczelni. Za wizytę bierze różnie. Przede mną był pan to skasował 150 zł/ słychać było przez drzwi/ natomiast jak ja powiedziałam ze przyjechałam specjalnie do Niego aż z moich terenów to wziął tylko 50 i potem kazał się kontaktować telefonicznie żeby nie meczyć kotka podróżą

Ja niestety też nie powiem ile kosztuje wizyta, bo po pierwsze wczesniej rozmawiał z Nim mój wet, z którym sie znaja i pojechałam z "polecenia" a po drugie mojemu Bogdanowi już nie był w stanie pomóc więc nie robił żadnych "wielkich" badań :roll: Wiec pewnie trzeba sie przygotowac na jakieś 150 zł ale dobrze by było miec cos wiecej.
Basiu zadzwoń i spróbuj się umówic, choc z tego co zauwazyłam nie koniecznie wejdziesz o godz. na którą sie umówisz. Dodzwonic sie jest baaaardzo trudno, wręcz mnie nie udało sie w ogóle dodzwonic w dniu kiedy jechałam i z powodu ogromnego korka , wiedziałam, ze nie zdążę dojechac i chciałam zapytac czy przyjmie mnie jak sie spóźnie. Dzwon moze zaraz o 17 lub troche przed, potem może miec badanie lub zabieg i nikt nie odbierze.

Edit: Tak sie teraz zastanawiam, że chyba jest czynne od 16 nie 17

Jakakolwiek by nie była godzina -16 czy 17 - to jest jeszcze możliwość wyjechania z katowic ( nie z sosnowca ) np. 11:30 ( wr.14:23) albo 13:30( wr. 16:31) albo 14:17( wr. 17:30 ) - to zależy od pory, kiedy doktor wyznaczy wizytę. Z powrotem też Basia o 17 45 nie może z wrocka wyjechać "odrą" więc następne pociagi intercity , ale już nie do sosnowca ale do katowic są o 19: 08 (K. 21: 47), 20: 08 ( K.22 50) i ostatni o 22:35 ( K.01:21) - w takim przypadku Basiu pozostawałaby ci taxi z katowic żeby bezpiecznie wrócić do domu , bo po nocy katowice są obleśne :twisted: jak diabli, ale taxi to nie jest żaden problem . W ogóle widzę tylko problemy techniczne , a Ty ?
Myślę ze jakoś damy radę ,skontaktuj się jak już wstaniesz :kotek:

gosiakot

Post » Pon cze 21, 2010 13:21 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Wstałam. Do domu dotarłam o 4 :twisted: Byliśmy ostatnią Komisją :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

W sprawie Mokkuni do Wrocławia mogę z Nią pojechać. Problemów technicznych to ja jako tako nie widzę :) Tylko ten pociąg. :roll: No jak trzeba będzie to pojadę i pociągiem. Ja lubię jeździć pociągami tyle że nie wiem jak zareaguje Mokka.
Może wystarczyło by zapłacić za benzynę. Nie ukrywam że samochodem będzie o wiele, wiele lepiej.
CZY KTOŚ MÓGŁBY JECHAĆ ZE MNĄ I Z MOKKUNIĄ DO WROCŁAWIA ZA OPŁATĄ BENZYNY :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
MIKUŚ

Post » Pon cze 21, 2010 13:30 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

bryyy popołudniowo
kurcze, mnie się też wydaje, że lepiej ją autkiem wieź niż pociągiem
Obrazek

Madziula

Post » Pon cze 21, 2010 13:35 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

MIKUŚ pisze:Wstałam. Do domu dotarłam o 4 :twisted: Byliśmy ostatnią Komisją :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

W sprawie Mokkuni do Wrocławia mogę z Nią pojechać. Problemów technicznych to ja jako tako nie widzę :) Tylko ten pociąg. :roll: No jak trzeba będzie to pojadę i pociągiem. Ja lubię jeździć pociągami tyle że nie wiem jak zareaguje Mokka.
Może wystarczyło by zapłacić za benzynę. Nie ukrywam że samochodem będzie o wiele, wiele lepiej.
CZY KTOŚ MÓGŁBY JECHAĆ ZE MNĄ I Z MOKKUNIĄ DO WROCŁAWIA ZA OPŁATĄ BENZYNY :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Basia zacznijcie po bożemu - zróbcie jej testy na białaczke, biochemię i morfologie. każdy lekarz bedzie chcial to zobaczyc. Proponuje na poczatek Eweline, jak sie nie uda to Wrocław.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon cze 21, 2010 13:41 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Filomen pisze:Basia zacznijcie po bożemu - zróbcie jej testy na białaczke, biochemię i morfologie. każdy lekarz bedzie chcial to zobaczyc. Proponuje na poczatek Eweline, jak sie nie uda to Wrocław.

Kiedy możemy jechać :mrgreen:
Jestem za testem, morfologią i wizytą u Pani DR.
Może obędzie się bez Wrocka, bo to jednak jakby nie było wyczerpująca podróż dla Wszystkich :|
Czekam na info :)
MIKUŚ

Post » Pon cze 21, 2010 14:56 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Witam , znalazłam na stronach SOS wklejone dokumenty dot. wolontariatu
http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/w ... u,353.html
Narazie brak info o spotkaniu
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon cze 21, 2010 15:16 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze:Wiesiu słonko dzięki wielkie zobaczymy jutro co z tego wyniknie :) dobrze by było jutro przetaszczyć grzejnik do woliery, podłaczyć go żeby ogrzał to miejsce gdzie jest grzyb

zgodnie z zaleceniem grzejnik wstawiony do woliery,podłączony i zaprogramowany na grzanie
w godz. 22 - 6 drugim stopniem :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pon cze 21, 2010 17:22 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

witam się przed wieczornie ...
Obrazek

Madziula

[poprzednia][następna]