S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 07, 2010 19:04 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

terenia1 pisze:
Kleo pisze:A co za nowi lokatorzy trafili do nas ze schronu?

Asiu zapraszamy :lol: można kociaki obejrzeć na własne oczy :D nie wiem czy Marta da radę zrobić im zdjęcia, niestety dziewczyny musimy Martę całkowicie zwolnić z dyżurów dziewczyna jest i tak dzielna, że do tej pory to robi, ale niestety jest jej już ciężko - tak więc proszę o deklaracje może ktoś jeszcze zaczął by pomagać w kociarni chodzi oczywiście o dyzury sprzątające :?: :?: :?:

Asia klucze masz dorobione do kociarni więc zapraszamy na dyżurki :wink: A tak na serio to zaraz przedstawię nowych przybyszów tylko zdjęcia zmniejszę.

Jeżeli chodzi o dyżury to do niedzieli wszystko obstawione.Ja niestety wypadam z dyżurów dopadła mnie jakaś rwa kulszowa,dna, czy nerwoból niech to się zwie, jak zwie ale chodzić nie mogę :(
W piatek wstawię na forum grafik dyżurów i zobaczymy jaki komu dzień pasuje.Nie opuszczam kociarni ale raczej zajmę sie stroną organizacyjną i ogłoszeniami :? Przynajmniej na pewnien czas zanim pijawka się wykluje .

Dyzury na kociarni mamy 2Xdziennie rano i wieczorem.Kazdy przyjeżdża na dyżur jak mu czas na to pozwala byleby kociaki były nakarmione,kuwetki posprzątane i ewentualnie podane leki.
Bona ,Martyna dajcie znać czy na serio chcecie nam pomóc bo kluczyki trzeba dorobić :mrgreen:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro kwi 07, 2010 20:00 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

dlatego ja pytałam o dni i godziny dyzurow bo...bardzo chcialabym pomoc tylko ze tak w tygodniu ciezko rano wyjezdzam do pracy wracam roznie raz o 12 raz o 20,weekendy mam cale wolne wiec niewiem czy was to ratuje ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro kwi 07, 2010 20:44 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Kazda para łapek nam sie przyda jednak najbardziej zalezy nam na obstawianiu dyżurów w tyg rano.Zobaczymy jak dyzury sa obstawione na nastepny tydzień.W piątek postaram się wkleić grafik.

A to nowi nasi przybysze:)
LENA -kotka domowa ,po sterylizacji powód oddania .Niby nie zgadza się z drugim kotem.Koteczka to chodzaca lagodnośc .Spokojna ,przytulasta.Narazie chyba tęskni bo niestety odmawia jedzenia
Obrazek
TRISZA koteczka ok 8 mies.Przyjechała w najgorszej kondycji.Ponieważ jest chudziutka i ma zapalenie dziąseł.Trisza kot przylepa,o najczarniejszych oczach jakie widziałam:0)
Obrazek
CHłOPAKI to dwa kocurki,chyba bracia .Kociaki około 8-9 mies.Ogień i woda,to ich charaktery.jeden nieśmiały strachliwy ,drugi odważny bardzo kontaktowy .W boksie niemiłosiernie miauczy
Obrazek
Obrazek

Z dobrych wieści .Do adopcji pojechała Michasia.Bedzie mieszkała w rodzinie która adoptowała od nas Fabię i Felicję.
Obrazek
Michasia na dowidzenia przysoliła w pisk :mrgreen: naszej wetce i Teresie .Taka kota z ostrym pazurkiem z niej jest.Zobaczymy co bedzie w nowym domku :ok:

mar_tika

Post » Śro kwi 07, 2010 20:54 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Ja na serio serio proponuje swoją pomoc tylko w te dni kiedy mam dyżur w Sosnowcu bo mogę wpaść po pracy rano po 7 i wieczorem po 19.

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Śro kwi 07, 2010 21:17 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Cześć
pamiętam o swojej podkładce....Na razie niestety nie mam funduszy na zakup czegokolwiek dla was.... Obiecuję się poprawić!!

Mam za to kilka rzeczy do oddania, ale jeszcze się wstrzymam bo może jeszcze się coś znajdzie to hurtem. Koleżanki też poinformowałam, że jakby robiły selekcję w szafach to mają mi wszystko oddać.

Jeżeli nie będzie nikogo na dyżury popołudniowe (sporadyczne) to Basia ma do mnie nr telefonu i jak będę dostępna to zawszę mogę podskoczyć... Niestety nadaję się tylko jako sprzątając-karmiąca, bo do podawania tabletek nie mam talentu ( nie mówiąc o podawaniu zastrzyków). Mogę czasem jako pomoc- ktoś sprawy zdrowotne, ja sprawy pokarmowe-sprzątające.

Zastanawiam się też na DS, ale niestety na razie mam zaplanowane remonty i muszę się mojego kota pozbyć na kilka dni.

I na zakończenie- jakbyście potrzebowali miejsca na przechowanie rzeczy- mogę udostępnić miejsce ( jak skończy się remont oczywiście).

Dużo zdrówka dla wszystkich kociaków! :kotek:
I oczywiście dla was dziewczyny i chłopcy dużo siły na to wszytsko!
Obrazek

Kicia_Kluska

Od: Pt lut 26, 2010 18:58

Post » Śro kwi 07, 2010 21:18 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Zamiast DS miało być DT :oops:
Obrazek

Kicia_Kluska

Od: Pt lut 26, 2010 18:58

Post » Śro kwi 07, 2010 21:20 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

mar_tika pisze:
TRISZA koteczka ok 8 mies.Przyjechała w najgorszej kondycji.Ponieważ jest chudziutka i ma zapalenie dziąseł.Trisza kot przylepa,o najczarniejszych oczach jakie widziałam:0)
Obrazek

Marta czy te oczy na pewno widzą? :roll: Bo takie "czarne" oczy miał Bogdan gdy zaczełam z nim chodzic do weta :roll: Obrazek
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro kwi 07, 2010 23:35 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Iwonko Triszka na 100% widzi :) to jest słodka przekochana kicia, delikatna i spokojna dosłownie cud malina :D chłopaków dziś po wieczornym dyżurze zapakowałam do podwójnego boksu to chyba rodzeństwo, razem będzie im raźniej :D chociaż ostatnie kociaki zabrane ze schronu to same słodziaki :D
Jeśli chodzi o dyżury to jak Marta napisała bardzo nam są potzrebne osoby do dyżurów w Kociej Chatce - praktycznie to tak wygląda, że mamy kalendarz z rozpiską dziewczyny zapisują się w jaki dzień im pasuje - więc dla ułatwienia będziemy pisały na wątku rozkłąd dyżurów i wtedy mozna się dopisywać kto jest chętny na dyżur, bo to nie jest tak że jedna soba obsadza dyżyry w konkretny dzień - trzeba jakoś to wszytsko dogadać.
Na kociani w miarę spokojnie :) ale informacja dla wszystkich dyżuryjących Triszka zgodnie z zaleceniami weta ma dostawać 1 milimitr 2 razy dziennie Dalacni-u , więc dziewczyny kicia rano i wieczorem musi dostawać lekarstwo - wszysko jest napisane na kartce w kociarni, buteleczka z Dalacinem stoi na blacie - naciągnąć do strzykawki i wstrzyknąć do pyszczka - plisss
PROSZĘ CZYTAJCIE CO PISZEMY

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro kwi 07, 2010 23:56 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Wiesiu Słonko :1luvu: pragniemy tarnsportu na wtorek dla trzech kociczek na sterylki - Ewitka, Abi i malutka zaciązona Paulisia dzasz radę :?:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw kwi 08, 2010 6:47 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

terenia1 pisze:Wiesiu Słonko :1luvu: pragniemy tarnsportu na wtorek dla trzech kociczek na sterylki - Ewitka, Abi i malutka zaciązona Paulisia dzasz radę :?:

Mówisz - Masz :D transport jest :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw kwi 08, 2010 7:02 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

A teraz troszkę złych wieści:
wróciły z adopcji Filipek i Franuś (powód taki że chłopcy są okropnymi rozrabiakami) zdemolowały mieszkanie,zerwały firany i t.p. a to wszystko strach bo przecież jak się kota goni to kot ucieka i nie wie że po firanie nie można 8O bo się zerwie :) Chłopcy są z nami i czekają na adopcje i nic złego się nie dzieje mimo tego że oprócz nich jest jeszcze parę kotów w domu :twisted:
Filipek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Franiu
Obrazek Obrazek Obrazek
Filipek: http://www.youtube.com/watch?v=4WsHNwE5_Pc
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw kwi 08, 2010 9:33 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Bona44 pisze:Ja na serio serio proponuje swoją pomoc tylko w te dni kiedy mam dyżur w Sosnowcu bo mogę wpaść po pracy rano po 7 i wieczorem po 19.

Super .Sklikamy sie na gg .W piatek postaram się dorobic klucze na kociarnię ,w niedziele dam je Basi,ale będziesz musiała je odebrać u niej w sklepie

mar_tika

Post » Czw kwi 08, 2010 12:17 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Potwierdzam kociaki w Kociej Chatce wyjątkowo myziate i przytulaste.
Zawsze na dyżurze myziam i myziam, jednego odstawię myziam drugiego a ten pierwszy drze japę w boksie.
odstawię drugiego - myziam trzeciego to juz dwa drą japę w boksach :ryk:

Przekazuję również otrzymane dzisiaj wieści z domu Pysi.
Dla przypomnienia to ta kolorowa panienka Obrazek

Pysia zamieszkała w domku z dwoma szczeniakami i rodziną dużych oczywiście :wink:
Wspaniale dogaduje się z pieskami, wylizuja się nawzajem i wspaniale bawią. Pysia z zachowania czasami przejmuje psie i odwrotnie.
Ponadto Pysia zrobiła się kotem ogrodowym i w zasadzie do domu przychodzi tylko pojeść i pospać w dzień.
Znalazła na dworze i przyprowadziła kocia koleżankę, która po wizycie kontrolnej u weta też już zasiliła rodzinny zwierzyniec.
Prosiłam o zdjęcia i obiecane mam że sie pojawią.

A ja pozdrawiam wszystkich kociofili :lol: razem z moim księciem i księzną ciemności
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw kwi 08, 2010 13:49 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

witam się czwartkowo ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw kwi 08, 2010 16:58 Re: S-ec K.Chatka-przyszła wiosna... czas na duże zmiany???

Popołudniowe Kociochatkowe hoop :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]