Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo (filmik s. 82) & Mysz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 12, 2010 13:28 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

OKI pisze:Są dwie szkoły - falenicka i otwocka :ryk:
Ja uskuteczniam jednorazowe wymiąchanie wszystkiego, podzielenie na porcje i zamrożenie, tak mi najłatwiej. Niektórzy dodają do pojedyńczych porcji przed podaniem. Miarka dołączona do FC jest na jedną porcję, a w zasadzie na całodzienną porcję (0,8g), na kg trzeba 12,5 g. Kupuję np. łącznie kg mięcha, sypię FC i mam z głowy - do tego waga mi niepotrzebna. ]

aha i wtedy mozna im dac tyle ile sie chce miecha, bo proporcje i tak beda dobre? nie jestem dobra z matematyki :oops:

OKI pisze:Z tego, co czytałam, to i chirurg, i lecznica polecane. A stan, w jakim odebrałaś kotki wołał o pomstę do nieba

ja duzo czytalam o roznych wetach, szukalam informacji, te dwie polecone lecznice sprawdzilam - sowicie o nich poczytalam - o tej lecznicy, do ktorej oddalam kotki do sterylki byly opinie dobre i zle, o Canfelisie - same dobre - nie znalazlam nawet jednej zlej na necie (nie tylko na miau) - ale sterylka odbyla sie w tej innej lecznicy, bo w Canfelisie nie bylo akurat chirurga, nam zalezalo na czasie, a do tego w tej wlasnie lecznicy pracuje naprawde polecany chirurg (podobno super) - mam teraz do siebie pretensje, ze tak wyszlo (choc skad moglam wiedziec) :( Zorka ma jakas traume posterylkową, chodzi i placze, w sobote jedziemy na sciagniecie szwow juz do naszej wetki do Canfelisa (ulzy mi jak ona ja obejrzy)

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt lut 12, 2010 13:31 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

OKI pisze:A dzisiaj rano już się we trzy bawiły w berka :ryk:
I Mysz wczoraj podeszła do mnie sama!
no dobra, do kawałka kabanoska, ale to i tak dużo jak na nią :lol:

nie ma nic piekniejszego jak urzedujace razem kotecki - wlasnie dlatego warto miec wiecej niz jeden - no i jest wiecej futra do kochania :mrgreen: :1luvu:

za dalsze postepy socjalizacyjne Myszy :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt lut 12, 2010 13:36 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

tillibulek pisze:
OKI pisze:Są dwie szkoły - falenicka i otwocka :ryk:
Ja uskuteczniam jednorazowe wymiąchanie wszystkiego, podzielenie na porcje i zamrożenie, tak mi najłatwiej. Niektórzy dodają do pojedyńczych porcji przed podaniem. Miarka dołączona do FC jest na jedną porcję, a w zasadzie na całodzienną porcję (0,8g), na kg trzeba 12,5 g. Kupuję np. łącznie kg mięcha, sypię FC i mam z głowy - do tego waga mi niepotrzebna. ]

aha i wtedy mozna im dac tyle ile sie chce miecha, bo proporcje i tak beda dobre? nie jestem dobra z matematyki :oops:

Dokładnie tak, proporcje są dobre i o to chodzi. Mięchem się nie przeje - widziałam to po Szelmie, po prostu w pewnym momencie ma opór, którego często jej brak przy kupnej karmie :wink:

tillibulek pisze:
OKI pisze:Z tego, co czytałam, to i chirurg, i lecznica polecane. A stan, w jakim odebrałaś kotki wołał o pomstę do nieba

ja duzo czytalam o roznych wetach, szukalam informacji, te dwie polecone lecznice sprawdzilam - sowicie o nich poczytalam - o tej lecznicy, do ktorej oddalam kotki do sterylki byly opinie dobre i zle, o Canfelisie - same dobre - nie znalazlam nawet jednej zlej na necie (nie tylko na miau) - ale sterylka odbyla sie w tej innej lecznicy, bo w Canfelisie nie bylo akurat chirurga, nam zalezalo na czasie, a do tego w tej wlasnie lecznicy pracuje naprawde polecany chirurg (podobno super) - mam teraz do siebie pretensje, ze tak wyszlo (choc skad moglam wiedziec) :( Zorka ma jakas traume posterylkową, chodzi i placze, w sobote jedziemy na sciagniecie szwow juz do naszej wetki do Canfelisa (ulzy mi jak ona ja obejrzy)

Nie mogłaś wiedzieć :? Przykre tylko, że kocice cierpią :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lut 12, 2010 13:58 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

OKI, stosujesz BARF?
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lut 12, 2010 14:09 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

Na razie się przymierzam :roll:
Trochę mnie choróbsko młodej wytrąciło, bo brak czasu był na latanie po sklepach i krojenie tego wszystkiego. Ale zaraz wracam :wink:
Na pewno nie będzie to taki bardzo ścisły BARF, ale na pewno chcę maksymalnie odejść od kupnej mokrej karmy i ograniczyć suchą do minimum. Ciekawe, gdzie Taci to minimum wypadnie :roll: Na początek będę mieszać, dopóki ja i kociaste nie dojdziemy do wprawy :roll:

OKI

Post » Pt lut 12, 2010 14:16 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

To na pewno czytasz wątek barfowy. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 12, 2010 14:19 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

Na pewno 8)

OKI

Post » Pt lut 12, 2010 15:39 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

:mrgreen: :mrgreen:
Eeee..
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 12, 2010 15:40 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

Co - eeee? :mrgreen:

OKI

Post » Pt lut 12, 2010 15:50 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

Chciałam pomóc. :twisted:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 12, 2010 15:52 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

Aaaaa, dzięki :lol:

OKI

Post » Pt lut 12, 2010 15:55 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

Hy hy, a Waćpanna co myślałaś? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 12, 2010 15:58 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

No właśnie nie wiedziałam, co mam myśleć :ryk:

OKI

Post » Pt lut 12, 2010 16:03 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

No nieee!! :ryk: :ryk: :ryk:
OKI, zwątpiłaś we mnie! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 12, 2010 16:12 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

Raczej bym powiedziała, że podejrzliwa jestem :lol:

OKI

[poprzednia][następna]