SchronWro

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2009 6:20 Re: SchronWro

A u mnie maluchy i rezydenci podjadają surowe mięso ( z reguły kurczaka - zwłaszcza pierś bo to obie z corką preferujemy). Tak ,że chyba zdrowo :P :P
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pt paź 30, 2009 7:49 Re: SchronWro

Figaro52 pisze:A u mnie maluchy i rezydenci podjadają surowe mięso ( z reguły kurczaka - zwłaszcza pierś bo to obie z corką preferujemy). Tak ,że chyba zdrowo :P :P

u NAS TEZ UWIELBIAJA SUROWE, ALE JAK CHOROWAŁY I MIAŁY RZADSZE KUPOLE TO WET NIE KAZAŁ DAWAC, MÓWIŁ ,ZE BEZPIECZNIEJ SPARZYC...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt paź 30, 2009 8:17 Re: SchronWro

Śniadanka obiadki i kolacyjki owszem :) Ale też nie zawsze. Jak akurat coś się dla kociastych nadaje to dostają :) Jak wspomniano wcześniej kurczak, rybka. My bardzo często jemy mięsko i stąd kociom się zawsze coś odkroi i przygotuje :) Natomiast jogurtu im nie odmówię ... Oczywiście w racjonalnych ilościach (czytaj oblizanie wieczka:P) Lala Royala mokrego je, ale np. Dżordżo nie ruszy :/ Jedyną karmą którą je jest mieszanka suchego royala, wiadomo mięsko i... whiskasy saszetkowe. Próbowałam mu różne przysmaki kupować, bo ten whiskasik to mu chyba na dobre nie wyjdzie, ale nic z tego.

munabrava

Od: Śro kwi 15, 2009 10:09

Post » Pt paź 30, 2009 10:52 Re: SchronWro

Dla Gibutka surowe mięsko jest bleah! :roll:

Rysiek się przypomina - sprawa zaczyna się robić BARDZO PILNA!

Gibutkowa pisze:Bo wszystkie Ryśki to fajne chłopaki!

Niespełna roczny Złamasek zwany Ryśkiem (który okazał się być pełnojajecznym kotem a nie kotką 8O ) ze złamaną kością biodrową został w ostatnią sobotę wyciągnięty ze schroniska i przewieziony do hoteliku. Złamasek vel Rysiek ma złożoną łapkę i założony gips, co wcale mu nie przeszkadza we wskakiwaniu na łóżko 8O Za niecałe 1,5 miesiąca będzie można zdjąć Złamaskowi gips. Pan doktor powiedział, że będzie miał jedną nóżkę bardziej ;) ale to mu nie będzie przeszkadzało. Złamasek też został odpchlony przez Pana Doktora - tak na wszelki wypadek żeby mu żadne żyjątka pod gipsem nie imprezowały :D Pan Doktor za wizytę i odpchlenie nie wziął od nas ani grosza, a w dodatku wymiział Złamaska coby mu się w tym nowym życiu poszczęściło :)
Złamasek dzięki wsparciu Kocich Aniołów przebywa w bezpiecznym i ciepłym hoteliku dla zwierząt. Ale nie może tam przebywać zbyt długo (doba w hoteliku bez wyżywienia to koszt 20zł :| a nasze fundusze są już prawie żadne). Dlatego szukamy dla Złamaska DT lub DS. Złamasek jest przemiziastym chudziną o wspaniałej barwie traktora :D Złamasek był odrobaczony i zaszczepiony (ale będzie trzeba to powtórzyć - oczywiście po zdjęciu gipsu). Kiciuch jest pełnojajeczny, a co za tym idzie trzeba będzie go też odjajczyć. Ale myślę że Złamasek po kastracji nie zmieni swojego charakteru, bo przejawia cechy typowe dla kotka z ADHD :) Przygarniając Złamaska przygarniesz całą radość i wdzięczność tego świata :kotek:

Obrazek
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt paź 30, 2009 13:03 Re: SchronWro

JEŚLI SĄ JAKIEŚ PILNE ADOPCJE TO PROSZĘ ZGŁASZAĆ SIĘ ZE ZDJĘCIAMI I OPISEM KOTA NA ADRES kotywroclaw@o2.pl
JEST MOŻLIWOŚĆ WYDRUKU OGŁOSZENIA (przygotuję wtedy takie ogłoszenie i wydrukuję) I WYWIESZENIE W SKLEPIE ZOOLOGICZNYM W ARKADACH WROCŁAWSKICH

Ryśka chwilowo tak nie ogłaszam bo są szanse na DS :) Kciuki za Ryśka pilnie potrzebne :ok:
Dziś wieczorem się rozstrzygnie. Nawet jeśli nie Rysiek to może jakiś inny kotek od nas :) :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt paź 30, 2009 13:11 Re: SchronWro

to ja z całej siły zaciskam kciuki :ok: :ok: :ok: za domek dla Ryśka

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt paź 30, 2009 14:02 Re: SchronWro

Gibutkowa pisze:JEŚLI SĄ JAKIEŚ PILNE ADOPCJE TO PROSZĘ ZGŁASZAĆ SIĘ ZE ZDJĘCIAMI I OPISEM KOTA NA ADRES kotywroclaw@o2.pl
JEST MOŻLIWOŚĆ WYDRUKU OGŁOSZENIA (przygotuję wtedy takie ogłoszenie i wydrukuję) I WYWIESZENIE W SKLEPIE ZOOLOGICZNYM W ARKADACH WROCŁAWSKICH

Ryśka chwilowo tak nie ogłaszam bo są szanse na DS :) Kciuki za Ryśka pilnie potrzebne :ok:
Dziś wieczorem się rozstrzygnie. Nawet jeśli nie Rysiek to może jakiś inny kotek od nas :) :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt paź 30, 2009 14:30 Re: SchronWro

:ok: :ok: :ok:

Dagma

Od: Nie lut 22, 2009 17:15

Post » Pt paź 30, 2009 15:10 Re: SchronWro

Gibutkowa pisze:JEŚLI SĄ JAKIEŚ PILNE ADOPCJE TO PROSZĘ ZGŁASZAĆ SIĘ ZE ZDJĘCIAMI I OPISEM KOTA NA ADRES kotywroclaw@o2.pl

pilny jest Wituś-sprawa zaczyna się robić gardłowa i jest na prawdę zagrożenie powrotu do schronu.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pt paź 30, 2009 15:20 Re: SchronWro

Mruczeńka1981 pisze:

pilny jest Wituś-sprawa zaczyna się robić gardłowa i jest na prawdę zagrożenie powrotu do schronu.

Oki :ok: zapisałam w kajeciku (założyłam sobie kajecik bo nie nadążam i mi ze łba wylatuje) :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt paź 30, 2009 21:49 Re: SchronWro

Dość pilna jest Kleo.
Ma u mnie wprawdzie kącik, ale leją sie z moja Anulką i to, po chwilowym uspokojeniu, chyba coraz bardziej :(
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Pt paź 30, 2009 23:56 Re: SchronWro

A ja informuje o moich (juz stałych0rezydentach....
-MILUS I Samantha-stan super-waga ładna-zostały zbadane, zmierzone :wink: i zaszczepione ponownie :ryk: Sa ludzie w zdumieniu,ze tak im się udało śmierci czmychnąć...
-Kizia zwana kiedys Oczkiem(mamka podrzutków)-stan dobry,oczywiscie zyje sobie szczesliwie...
-Antonio zwany Beksa..wyniki jeszcze nie za ciekawe...za duzo trebocytów...ale wet kazał spokojnie karmic i dbac, bo to z niedozywienia i choroby takie słabe wyniki(wynikirobione po kilku dniach pobytu-3,4)
-Peja(kocur z wyłamana łapka, dziura woku)-stan zapalny jest wedlug badań,ale juz ponad tydzień minał, mamy dobre nadzieje.
-Kitka-stan bardzo powazny-przez tydzień schudła 30dag,wpadła w taki szał,ze wszyscy :evil: widzieli na własne oczy...Prawdopodobieństwo nowotworu coraz bardziej prawdopodobne.Dostała kroplówke, żelazo, antybiotyk(bo troszke nazebnych kłopotów ma)Za tydzień jedziemy na ponowna morfologie...W drodze powrotnej jak mówie bestia sie w niej odezwała i w kontenerze maluszki tłukła...myslałam ,ze ja normalnie 'udusze'-zartowałam, ale mało ze strachu nie osiwiałam.Maluszkom sie od "wiedxmy" dostało,ale zadnych obrazeń nie znalazłam...
-Kaja-ostatnia burasia zyjaca z miotu przybrała na wadze 10dag przez tydzień-jak wiecie ma białaczke.Stan na dzisiaj dobry-R O Z P O C Z Ę T E LECZENIE VIBRAGENEM OMEGA JEDNAK...Lek został kupiony na 5 dawek 1 serii.

Dług spłacony w kwocie 1020zł..dzisiejsze leczenie 560zł(z zaszczepieniem 2 maluchów)..Za kazda pomoc finansowa, czy karme covalescence jaka MUSZE podawac dziekuje.Podziekowania składam tez Wszystkim Dobrym Ludzim, jacy :ok: trzymali i którzy pobłogosławili swoimi pieniazkami moja kopertke-zebrałam 860zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 31, 2009 13:10 Re: SchronWro

Zapraszam na bazarek

viewtopic.php?f=20&t=102699
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Nie lis 01, 2009 13:32 Re: SchronWro

Z racji święta zdjęcia będą dopiero za tydzień. Mam nadzieję, że nie ma jakiś pilnych przypadków, ponieważ ledwo dajemy radę z wyciągniętymi już kotkami...
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Pon lis 02, 2009 11:42 Re: SchronWro

Mama małe pytanko, jest jakaś opcja żeby zmniejszyć ilość qpali u kota? Takich ilości jak robią nasze obecne kociaste to jeszcze nie widziałam 8O Może jedzenie złe? No zgłupiałam totalnie, moje persy nawet tyle nie robią...

munabrava

Od: Śro kwi 15, 2009 10:09

[poprzednia][następna]