ADOPCJE PUCHATKOWA.. jak pomagac puchatym - dylematy s. 93

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 13, 2008 13:07

orchidka pisze:Ruach - ogromne dzięki:)
Teraz tylko czekamy, aż się kociak da złapać.

Anuk, jak Ci sie uda to zdobądź nr z tego ogłoszenia. Będę tamtędy dzis wracała to jak znajdę ogłoszenie to sobie spiszę...
To w sumie niedaleko. Niewykluczone, że kociak przeszedł taki dystans.
i co dalej?????co z kiciem????
Serniczek

Post » Wto paź 14, 2008 14:03

Już nie pamietam, gdzie pisałam - na allegro ciagle jest 8 letnia czarna persiczka z Sosnowca ...
Za 1zł ...
Dalia pisała do pani, ale chyba nie ma odpowiedzi.
Może ktoś na miejscu może sprawdzić, jak jej pomóc????
nr aukcji 455449511
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob paź 18, 2008 17:54

Serniczek pisze:
orchidka pisze:Ruach - ogromne dzięki:)
Teraz tylko czekamy, aż się kociak da złapać.

Anuk, jak Ci sie uda to zdobądź nr z tego ogłoszenia. Będę tamtędy dzis wracała to jak znajdę ogłoszenie to sobie spiszę...
To w sumie niedaleko. Niewykluczone, że kociak przeszedł taki dystans.
i co dalej?????co z kiciem????

Kicio przestał się pokazywać..
Być może ktoś go przygarnął..

A tu zobaczcie: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=82777

Mała1 pisze:Maciej i Lolek
Obrazek

:!: Dziadzio, dziadzio-gdzie jesteśmy???czemu tu tak głosno, czemu tak duzo kotów???gdzie jest nasza Pani? :(
ObrazekObrazek

:!: Echhhh, smyku, echhhhh
w schronisku jestesmy
nasza Pani jest bardzo chora, juz do niej nie wrócimy :(

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

:!: Dziadzio, nie smuc sie ,czemu masz taka zwieszona głowę, czemu jestes taki smutnyyy???Ja sie dziadzio boję
ObrazekObrazek

:!: Wiem Lolus, wiem, ja tez sie boję.
Schowaj sie za mną, sprobuj sie uspokoić.

ObrazekObrazek
Dziadzio, Dziadzio Macieju, ale Ty jestes taki smutny.Chcesz umyję Ci uszka, chcesz?
ObrazekObrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek

:!: Tak bardzo Cie kocham Dziadziu, powiedz ,ze bedzie dobrze
ObrazekObrazek ObrazekObrazek

:!: Wiem, wiem co zrobie
pojde klrzyczeć, niech nas ktos uratuje
Halooo, haloooo, pomocy.Moj dziadzio jest stary, on tutaj nie moze być, pomocyyyyyyyy

ObrazekObrazek

:!: Ja będę grzeczny, obiecuję, tylko pomożcie dziadziowi Maciejowi
ObrazekObrazek ObrazekObrazek

:!: Smyku mój kochany, ja to juz długo żyje na tym swiecie, ale ty...Ty jestes taaaki młody, przed tobą mogłaby byc przyszłość...echhhh
ObrazekObrazek :!:

Mała1 pisze:Maciej i Lolek w jednym byli domu....dotychczas

trafili w czwartek do katowickiego schroniska, ponieważ ich starsza opiekunka trafiła do szpitala.
Pani o decyzjii oddania kotów wie, ale sama na nia sie zgodziła, nie liczy chyba na to,ze wróci :(

Maciej-pers(choc w/g mnie mieszaniec z innym jakims wiekszym długowłosym) ma juz wiele, wiele lat.
Ma bardzo zółte juz zeby, widac,ze to koci dziadzio.
Jest niewykastrowany, a jego historia jest długa.
I życie go raczej nie oszczędzało.
Trafił do domu w Katowicach z Kielc.
Tam mieszkał z jakimś Panem, ktoremu sie znudził i ,,Pan,, łaskawie pozwolił mu mieszkac w kartonowym pudle pod balkonem :(
Nie wiem w jaki spodób dowiedziała sie o nim jego katowicka Pani, ale raczej przy pomocy..tzw poczty pantoflowej...rodzina, anajomi otd.
i Maciej trafił w koncu do domu, mieszkał w Katowicach i był kochany.

Pani niedawno znalazła Lolka na ulicy, jego tez uratowała.
Jak widać dzidzio Maciej zaopiekował sie Lolkiem.

Niestety jak juz pisałam ich Pani jest bardzo powaznie chora.

a dla kotów potrzebne sa domy :(

Może ktoś da dom tym dwom przyjaciołom..
ich nie można rozdzielić..
proszę.. :crying:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob paź 18, 2008 18:47

napisałam,że pomożemy w utrzymaniu...a ja w transporcie...pojadę pomogę..... :? :cry: byle ktoś dał dom....
Serniczek

Post » Sob paź 18, 2008 19:00

Tego Maćka to ja miałam adoptować, znam jego historię: Znudził się ludziom w mieszkaniu, więc wystawili kota w kartonowym pudełku pod balkonem, ale przyszła zima.... Kot z niby długim włosem, ale co tu mówić o sierści, jak był nieczesany, zachorował na drogi oddechowe. Byłam zainteresowana tym kotem, ale ktoś go wysłał do Katowic. Potem słyszałam, że miał wrócić, bo zawadzał tam innemu kotu rezydentowi i miała go adoptować pani z Krakowa. Jednak on nie wrócił z tych Katowic. To smutne, że tak się stało. Nie był długo w Katowicach, żal serce ściska, że będzie tak przenoszony jak pudło kartonowe z kąta w kąt. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

alina_b25

Od: Nie paź 12, 2008 16:18

Post » Sob paź 18, 2008 19:02

alina_b25 pisze:Tego Maćka to ja miałam adoptować, znam jego historię: Znudził się ludziom w mieszkaniu, więc wystawili kota w kartonowym pudełku pod balkonem, ale przyszła zima.... Kot z niby długim włosem, ale co tu mówić o sierści, jak był nieczesany, zachorował na drogi oddechowe. Byłam zainteresowana tym kotem, ale ktoś go wysłał do Katowic. Potem słyszałam, że miał wrócić, bo zawadzał tam innemu kotu rezydentowi i miała go adoptować pani z Krakowa. Jednak on nie wrócił z tych Katowic. To smutne, że tak się stało. Nie był długo w Katowicach, żal serce ściska, że będzie tak przenoszony jak pudło kartonowe z kąta w kąt. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

:crying:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob paź 18, 2008 19:05

Tak mi przykro że nie mogę ich przygarnąć, nawet na tymczas :((( ale rodzina...... sami rozumiecie. Juz za Zużkę się miesiąc nie odzywali. Trzymam kciuki żeby znalazł sie najlepszy domek dla chłopaków.

Nemeziss

Od: Pon kwi 21, 2008 10:52

Post » Sob paź 18, 2008 19:08

Boże gdzie jesteś????? :cry:
Serniczek

Post » Sob paź 18, 2008 19:12

Poryczalam sie :cry: .
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Sob paź 18, 2008 19:41

dziekuje,ze o nich tu napisałyscie
moze tutaj ktos je wypatrzy
ja na razie mam pustke w głowie, nie mam zadnego pomysłu niestety.

Maciej teraz ma zadbana dość sierść, tzn kołtuni mu sie tylko troche na tylnich łapach i jest taki jakby skurzony.

bardzo chciałabym ,zeby znalazł sie wspolny domek, ale jakby był osobny to chyba nie mozna wybrzydzać :(
a oni tak sie kochają :(

(jakby tak zdazył sie jakis forumowy cud-to zgłaszam ,że ze wzgledu na prace jutro całe popołudnie i wieczór bede poza netem i bede miała wyłaczony telefon. W zasadzie nie sądzę,zebym była potrzebna, ale cóż, nadzieja matką...itd)

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie paź 19, 2008 9:20

Kochani dodam, bo zapomniałam napisać, że jak Maciek siedział w pudle pod balkonem, to pogryzły go psy i miał ranę gdzieś w okolicy szyi, tak przynajmniej się dowiedziałam. Wtedy gdy ja byłam nim zainteresowana, Maciek miał leczoną ranę, bo sączyła się z niej ropa. :cry: :cry: :cry: :placz:

alina_b25

Post » Nie paź 19, 2008 9:31

Nie moglam spac. Ciagle widzialam dziadzia Macieja z tym malcem :crying:
Gdybym tylko byla blizej to juz by do mnie jechaly. TZ sie wruszyl jak mu opowiedzialam ich historie i zdjecia pokazalam...
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Post » Nie paź 19, 2008 9:42

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3610250#3610250 Takie cudo czeka juz 2 lata na dom :roll: .

kiwi

Post » Nie paź 19, 2008 9:57

Jest teraz na allegro, może go ktoś przygarnie!

alina_b25

Post » Nie paź 19, 2008 10:06

ale błagam sprawdzić!!!!!Kot niekastrowany..... :cry: żeby nie trafił w złe łapy..... :?
Serniczek

[poprzednia][następna]