Orzeszki. Wkrótce startujemy z kociarnią.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 08, 2008 22:15

Modjeska dobry list, ja go oczywiscie też podpisuję wszystkimi czterema łapami(+ TŻ) :P
Podpisanie to proponuję, żeby, każdy kto chce podał po prostu, swoje dane osobowe na PW :roll: tak się np. podpisuje petycje internetowe, bo fizyczne podpisy pozbierać to dość trudne, aczkolwiek możliwe...
Chyba, ze jeszcze taka opcja, że każdy osobno wydrukuje podpisze i wyśle list indywidualnie, może to i dobre, zasypać ich listami :roll:

Natomiast w dalszym ciągu brakuje takiego listu, reportażu do mediów, Alysiu, może ty byś spróbowała :roll:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw maja 08, 2008 22:23

Ruru,
mysle, ze nie mozna liczyc na to, ze kazdy wydrukuje i wysle. Moze lepiej tutaj zebrac pozbierac podpisy i wyslac, ale poczta, poleconym.
Jak to technicznie wyglada?
Oczywiscie kto chce, niech wydrukuje i tez wysle, im wiecej , tym lepiej.
Napisac moge, ale musze miec informacje niezbedne , wiarygodne i konkretne, o samym schronisku, od kiedy Sara itd.

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Czw maja 08, 2008 22:37

Alysio, wielokrotnie przypominasz o psach, dlaczego nie próbujesz uskrzydlić do działania dogomaniaczek z orzechowskiego wątku?
Życzę Ci powodzenia we wszelkich działaniach, ale ton Twoich postów jest dla mnie absolutnie niestrawny. I nic na to nie poradzę. Czuję sie przez Ciebie bezwzględnie poganiana.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Pt maja 09, 2008 5:07

ja też sie podpiszę "dwiema łapkami"a do mediów można faktycznie napisac dłuższa informację, ze zdjęciami, mozna to wysłac w formie elektronicznej, np na płycie , albo w formie tradycyjnej tzn listu plus zdjęcia, opis histori orzeszków które uratowane jednak nie nacieszyły się długo życiem w domu....
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pt maja 09, 2008 8:32

Podpiszę ten list,ale do mediów musi być inny.Sugerowałabym bardzo wyważony ton i koniecznie zdjęcia.Wczoraj nawet ułożyłam go sobie w głowie,ale ja nie znam szczegółów,nigdy tam nie byłam,opierałam się na informacjach z forum.

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt maja 09, 2008 9:42

Ja będę starała się namówić lecznicę na wystawienie opinii o stanie zdrowia kotów z Orzechowców, którymi ja się opiekuję. Pozostałym domo tymczasowym radzę zrobić to samo. Zbierzemy w ten sposób pokaźną dokumentację.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pt maja 09, 2008 10:11

ewar pisze:Podpiszę ten list,ale do mediów musi być inny.Sugerowałabym bardzo wyważony ton i koniecznie zdjęcia.Wczoraj nawet ułożyłam go sobie w głowie,ale ja nie znam szczegółów,nigdy tam nie byłam,opierałam się na informacjach z forum.

Ewar, a może spróbuj napisać kanwę z miejscem na opisy, a szczegóły się uzupełni, tym co napiszą "praktykantki"
to powinno być bardzo skondensowane, ale mocne i jednoznaczne - media muszą poczuć temat (no niestety, sensację), trudne zadanie...
zbliza się sezon ogórkowy, bardzo na to liczę że chwyci

No i bardzo, bardzo dobrze z tą dokumentacją, może lekarz Mietka napisałby że na kocie było testowane...
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pt maja 09, 2008 12:24

Bardzo chętnie napisałabym,ale nie znając realiów łatwo o przekłamanie.Mogę spróbować.Czy mogłabym wysłać ci go,Ruru mailem?

ewar

Post » Sob maja 10, 2008 8:18

właśnie, sezon ogórkowy, to jest szansa że temat będzie poruszony w mediach :D
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Sob maja 10, 2008 11:20

Napisałam,Wania powinna już go mieć na swoim koncie,sprawdzi ewentualnie.Może jeszcze ktoś inny napisze? Do innej gazety na przykład?

ewar

Post » Sob maja 10, 2008 11:24

ewar pisze:Bardzo chętnie napisałabym,ale nie znając realiów łatwo o przekłamanie.Mogę spróbować.Czy mogłabym wysłać ci go,Ruru mailem?

Przepraszam, Ewar, dopiero teraz przeczytałam, cieszę się, że napisałaś juz wysyłam adres mailowy
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Nie maja 11, 2008 6:28

będziemy wysyłać indywidualnie?jeśli tak to ja tez napiszę i wyśle pocztą tradycyjną, bo do GW już maile pisałam jeśli chodzi o prasę, może poleconym faktycznie bardziej się zainteresują.
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Nie maja 11, 2008 9:34

Chyba nie ma sensu pisać indywidualnie,jeden list,ale z podpisami i zdjęciami,dokumentacją..itd.List ,który napisałam czytała Ruru i Wania,ale Wania go trochę zmieniła.Nie mam pojęcia jak to technicznie rozwiązać,chodzi mi o podpisy,ale mam nadzieję,że są tacy,którzy wiedzą.Dostałam maila od p.Muchy,tej posłanki,która obiecała zająć się sprawami zwierząt.Z maila wynika,że wywiąże się z obietnic.Byłoby super,prawda?

ewar

Post » Nie maja 11, 2008 10:12

Pozmieniałam i strasznie mi głupio, bo najpierw informuję, że nie umiem napisać takiego listu, a potem mieszam, w tym, który ewar mi przysłała. :oops:
Nie wiem, jak to zrobić technicznie, aby taki list podpisało, jak najwięcej osób? Jest ta strona petycje http://www.petycje.pl/, ale może ktoś ma lepszy pomysł.
Poza tym, czekam na list alysii. Pewnie brzmi dużo mocniej :twisted: może będzie lepszy. Poważnie.

Uważam, że wysyłanie poleconych do władz miasta, indywidualnie, np. z tym króciutkim tekstem, który w swoim poście zamieściła Modjeska, ma sens. Ale tych listów musiałoby być naprawdę duuuużo.

Jest zresztą taka ustawa, nie mogę tylko znaleźć, że Urząd Miasta ma obowiązek odpowiedzieć na pismo od obywatela, w ciągu , bodajże trzech tygodni. Nikt oczywiście nie przestrzega tych terminów, ale to narusza ustawę. Tylko nie wiem, jaki to musi być list - może ktoś z Was się orientuje?
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Nie maja 11, 2008 10:38

Weźcie tylko pod uwagę to,że odbiorca tego listu może nie orientować się w ogóle w sprawach zwierząt.Dla niego sterylka może znaczyć coś innego niż dla forumowiczów,dlatego pisałam swój z tego punktu widzenia i dlatego dałam do przeczytania rodzinie i znajomym,nie bardzo orientującym się w temacie.Ma ich zainteresować.Temat chwyci-wtedy sami będą go drążyć.Wysyłajmy,nie ma co czekać.Alysia napisze to wyślemy do innych gazet.Szkoda czasu.

ewar

[poprzednia][następna]