Wawa- JEEP - wyrok-czekam na odpis. Warto walczyć!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 29, 2014 1:02 Re: Wawa-1 kociak czeka ..TOYOTKA w ds!!! DRAMAT NISSANKA :(

Wcisnięty w kąt z tyłu pawlacza. Kot w totalnej depresji. Oczy przerażone, uszy plasko, sztywny, zero ruchu, jedynie zwolniony ruch gałek ocznych. W ogole mnie nie poznał.
Jak z procy wystrzelilam do lecznicy po feliwaya. Zuzyłam pół butelki, gadałam, dałam spokoj, pokazałam, ze jest "po staremu" itp...
Po 5 godzinach zaczął załapywac, ze ja to ja. Zszedł z pawlacza, przemieszczał się z jednego pokoju do drugiego. Troszkę odpuszcza stres, ale ciągle nie je.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto kwi 29, 2014 1:44 Re: Wawa-1 kociak czeka ..TOYOTKA w ds!!! DRAMAT NISSANKA :(

asia2 pisze:albo Ktoś go przygarnął na DT zeby nie był sam.

ale czy w tym przypadku to właściwe rozwiązanie ?
dla takiego wycofanego kotka tymczas nie jest chyba wskazany, plus że nie byłby sam ale tymczasowość jeszcze bardziej może go "zdziczeć"
a poza tym ile czasu miałby trwać ten "tymczas" ?

i gdzie on teraz fizycznie jest... i dlaczego sam ?
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Od: Czw cze 27, 2013 11:52

Post » Wto kwi 29, 2014 6:02 Re: Wawa-1 kociak czeka .."Nie chcę już zyć" - Nissanek :(

Jest w Warszawie (o to pytasz?) i sam dlatego, że trojka jego rodzeństwa juz znalazła domy.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto kwi 29, 2014 13:23 Re: Wawa-1 kociak czeka .."Nie chcę już zyć" - Nissanek :(

może zamówię ogłoszenia u CatAngel?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto kwi 29, 2014 13:50 Re: Wawa-1 kociak czeka .."Nie chcę już zyć" - Nissanek :(

Marzenia11 pisze:i sam dlatego, że trojka jego rodzeństwa juz znalazła domy.

to wiem, ale czemu sam, bez człowieka... chyba że czegoś nie doczytałem ?

p/s "męczy" mnie ten kotek, ale to moje stado...
Ostatnio edytowano Wto kwi 29, 2014 14:07 przez color1, łącznie edytowano 1 raz
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Post » Wto kwi 29, 2014 14:01 Re: Wawa-1 kociak czeka .."Nie chcę już zyć" - Nissanek :(

kociaki były same w użyczonym mieszkaniu, pustym
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto kwi 29, 2014 19:48 Re: Wawa-1 kociak czeka .."Nie chcę już zyć" - Nissanek :(

Jestem zdruzgotana i po prostu ryczę.
Skubnął chrupek kilkanascie przez caly dzień, wczoraj zjadł dosłownie 5 sztuk. Miauczy, szuka toyotki, zagląda za ono, szafki, pod stół i przeraźliwie miauczy.
Mój ojciec wymaga stalej opieki w szpitalu - rodzina wsciekła, ze mnie nie ma,musze jechać, znow zostanie sam przez dwa dni, bo Basia pracuje.
Nie wiem co zrobić.
Ma wyróznione dwa różne ogłoszenia na tablicy.
Ten kot postanowił umrzeć sam z głodu, a ja nie wiem jak mu pomóc, jak go przekonać do zycia.
Gdybym była w Warszawie to bym go wzięla do siebie, ale muszę wyjechać - co za wybor, do dupy, ratować kota lub ojca. W dwóch róznych miejscach oddalonych od siebie ponad 200km.
To jakiś koszmar.
Okropnie się boję. Rozpadlam się, po prostu.

Marzenia11

Post » Wto kwi 29, 2014 21:38 Re: Wawa-1 kociak czeka .."Nie chcę już zyć" - Nissanek :(

dziekuję za propozycję przyjechania do Nissanka , gdy mnie nie ma - on się BARDZO boi obcych osob, teraz juz to wiemy, bo podejrzewamy, ze kryzys się pogłębił wlasnie przez moja nieobecność i pomoc (za ktorą bardzo, bardzo dziekuję) Iwonami. Nie mogłam tego w zaden sposób przewidzieć. Nie przyszloo mi to nawet do glowy, moze mam za małą wyobraxnię, ale teraz jest tak, ze Nissan każdą osobe wchodzącą reaguje zwiewaniem ile sil w łapach i chowaniem się pod szafkę (już dostęp jest zablokowany). wczesniej witał mnie w drzwiach bądx przybiegał na spotkanie.

Dziekuję tez za prpoozycje pomocy w postaci róznych preparatow - Nissan to kot nieobsługiwalny, nic mu nie podamy do pyska, a z mokrą karmą nie zje, bo jej nie je.

On cierpi z samotności - potrzebuje domu z człowiekiem i kotem bądx kota tu gdzie jest.

Marzenia11

Post » Wto kwi 29, 2014 21:54 Re: Wawa-1 kociak czeka .."Nie chcę już zyć" - Nissanek :(

Czy Nissanek ma wydarzenie na facebooku? Tam jest dużo łatwiej szukać DT niż tutaj, w każdym razie dzięki FB udało nam się dla dwóch fivków znaleźć domy, a na miau odzewu nie było żadnego.

Regina S.

Od: Śro paź 30, 2013 1:36

Post » Wto kwi 29, 2014 22:02 Re: Wawa-1 kociak czeka .."Nie chcę już zyć" - Nissanek :(

Regina S. pisze:Czy Nissanek ma wydarzenie na facebooku? Tam jest dużo łatwiej szukać DT niż tutaj, w każdym razie dzięki FB udało nam się dla dwóch fivków znaleźć domy, a na miau odzewu nie było żadnego.

ja mam odwrotne doswiadczenia z fb. Nissanek nie ma wydarzenia...

Marzenia11

Post » Wto kwi 29, 2014 22:04 Re: Wawa-1 kociak czeka .."Nie chcę już zyć" - Nissanek :(

Marzenia11 pisze:
Regina S. pisze:Czy Nissanek ma wydarzenie na facebooku? Tam jest dużo łatwiej szukać DT niż tutaj, w każdym razie dzięki FB udało nam się dla dwóch fivków znaleźć domy, a na miau odzewu nie było żadnego.

spróbujmy?
jeśli ogłoszenia nie działają to wrzućmy na fb, może się tym razem uda?
Thousands of years ago, cats were worshipped as gods. Cats have never forgotten this.

ewiczka

Od: Nie gru 30, 2012 23:05

Post » Wto kwi 29, 2014 22:05 Re: Wawa-1 kociak czeka .."Nie chcę już zyć" - Nissanek :(

ewiczka pisze:
Marzenia11 pisze:

spróbujmy?
jeśli ogłoszenia nie działają to wrzućmy na fb, może się tym razem uda?

nie ma nic przeciwko :wink:

Zjadł 20 chrupek royala. 5kg kot :roll:

Marzenia11

Post » Wto kwi 29, 2014 22:38 Re: Wawa-1 kociak czeka .."Nie chcę już zyć" - Nissanek :(

Napisz do mnie co z kotkiem. Szkoda mi go bardzo. W razie czego zamieszka u mnie. Napisz
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Wto kwi 29, 2014 22:48 Re: Wawa-1 kociak czeka .."Nie chcę już zyć" - Nissanek :(

wychodzi na to ze ten kotek potrzebuje po prostu docelowego stałego domu i żadne DT (no chyba ze z opcją pozostania na stałe) nie wchodzi w rachubę.
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Post » Wto kwi 29, 2014 22:54 Re: Wawa-1 kociak czeka .."Nie chcę już zyć" - Nissanek :(

Wiem. Szkoda mi bardzo tego kotka. Mówię. W razie czego postaram się pomóc.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

[poprzednia][następna]