WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 14, 2013 11:40 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Dziewczyny takie małe cudo podrzucono kilka dni temu Pani Jadwidze... Śliczna, kochana, mrucząca, tuląca szylkretka. Nie mogłam jej zrobić normalnego zdjęcia, bo ciągle pchała się do mojej ręki ;)

Piszę tutaj, ponieważ nie chciałabym, by mała zagrzała tam długo miejsce. Na razie jest na kwarantannie w klateczce. Z takim umaszczeniem powinna znaleźć domek w mig. I tu moje pytanie... Czy któraś z Was po kwarantannie, mniej więcej od 1 października mogłaby wziąć ją jako DT? LUB czy jeśli dodam jej ogłoszenia i zgłosi się ktoś, kto sensownie będzie gadał przez telefon, to czy któraś z Was będzie mogła pojechać na wizytę przedadopcyjną we Wrocławiu?

Mała jest naprawdę rozkoszna. Widać, że była w domu, bo jest absolutnie oswojona i 100% kuwetkowa. Jest już po odrobaczeniu i odpchleniu, ale ani robaków ani pcheł nie było.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A dla tych co nie mają fb, to jeszcze kilka wieści od małego rudaska z dziurką w głowie:
Kotek jest już po pierwszym zabiegu (ale nie wiadomo czy ostatnim) usuwania martwych fragmentów kostnych i zamknięciu uroczej dziurki. W załączniku corpus delicti - usunięte fragmenty - na małego kotka całkiem spore. Trochę się zapadł nosek, ale odetchnęliśmy z ulgą, bo na razie po zabiegu oddycha swobodnie jakby nigdy nic. Potem może pojawić się obrzęk i będzie gorzej, ale to że teraz jest całkiem nieźle, oznacza, że po zejściu obrzęku będzie dobrze. Niestety po przeciwnej stronie też zapowiada się, że będzie trzeba interweniować, bo ranki zamiast goić się zaczęły się powiększać - też był tam jeden fragment i został usunięty, ale nie wiadomo czy to wszystko, głębiej bez rozgrzebania nic nie dało się znaleźć, ale tyle grzebania na raz to trochę za dużo... Teraz czas pokaże, czy zacznie się goić samo, czy też będzie trzeba kroić. Ale to już jest mniejszy problem, to już jest w dolnej części noska, więc można zostawić na później, niech się najpierw ta góra wygoi, o ile zostały usunięte wszystkie martwe fragmenty. Krew pod oczami nie wygląda najlepiej, ale nie chcemy mu tam grzebać teraz przy pyszczku, bo jest cały obolały.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Nie wrz 15, 2013 15:55 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

nasza wiadomość z FB , może tutaj na forum ktoś mógłby pomóc Kochani aż strach byśmy ruszały się z domów... Dziś najnowsze znalezisko Pani Eli to 2 maleńkie, ok. 7-mio tygodniowe kociaki, żyjące pod gołym niebem. Ich mama okociła się u jakiejś Pani, odkarmiła już brzdące i zostanie wysterylizowana, a następnie oddana pod opiekę kobiety. Niestety nie mamy co zrobić z kociętami, ponieważ nasze domy tymczasowe były dotknięte panleukopenią i jeszcze przez kilka... miesięcy pobyt takich maluszków w tych domach, to jak skazanie ich na śmierć (wirus w otoczeniu potrafi utrzymać się nawet przez rok).

Po raz kolejny jesteśmy bezsilne i pozostaje nam tylko zwrócić się z prośbą o pomoc do Państwa. Szukamy dla maleństw domu tymczasowego choćby na kilka dni. To da nam czas by poszukać dla nich miejsca na dłuższy okres. Czy ktoś z Was pomoże nam uratować te kociaki?

Jeżeli jesteście Państwo w stanie dać kotkom choćby ciepły kąt w swojej łazience, zastanówcie się nad losem tych brzdąców...

Gdyby ktoś z Państwa mógł zaoferować choćby na krótki czas dom tymczasowy dla kociaków, bardzo prosimy o kontakt drogą mailową (info@wroclawskiekoty.com) lub przez prywatną wiadomość na fb. Na dworze malce nie mają szans, zwłaszcza, że noce są już naprawdę zimne...

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon wrz 16, 2013 8:52 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

W czwartek 12-09-2013 Beata znalazła takie kocię biegnąca za nią na rogu Borowskiej/Glinianej.
Kotka, wysterylizowana, wiek ok 6 miesięcy, zadbana, zdrowa. Jest obecnie w DT.
Szukamy właściciela lub nowego domku.
Proszę rozglądajcie sie czy w tym rejonie ktos nie szuka takiej kotki :!:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pon wrz 16, 2013 9:19 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Jakie wąsiki! :1luvu:
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Pon wrz 16, 2013 17:47 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Gibutkowa pisze:Już jest ankieta konkursowa także się przypominamy - NEKO poz. 3
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16978
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 18, 2013 20:45 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

zagłosowane!! :)

AsiaAmelka

Od: Czw sie 29, 2013 18:03

Post » Czw wrz 19, 2013 1:51 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -523230463

Na moim osiedlu błąka się śliczny kotek. Jest bardzo ufny i lgnie do ludzi.
Można go spotkać na ul. Wilanowskiej 67b (salon fryzjerski Wilanówek), tam sobie upatrzył miejsce wypoczynku :)
Może będzie ktoś chętny go przygarnąć.
Wszelkie informacje pod nr 71 740 53 38 (nr do salonu fryzjerskiego)
Pomóżmy mu znaleźć kochający i ciepły dom.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -523189308 535 - 106 - 476

Z 9 na 10 sierpnia w okolicach dworca PKP ( ul. Małachowskiego ) zaginęła kotka czarna długowłosa,oczka żółte.Kotka jest strachliwa jest drobnej budowy.Wabi się Mimi. Jeśli ktoś widział kotkę bardzo proszę o kontakt.Czeka nagroda.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -524495479 530502373

Wczoraj 16.09 na Wojszycach zaginą szaro bury kocurek.
Jest pręgowany, ma bardzo długi ogonek i jest chudy. Ma 5 miesięcy.
W domu czeka na niego jego towarzyszka kotka oraz stęskniona rodzina. Jeżeli ktokolwiek wie co sie z nim dzieje prosze o kontakt

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -524659388 884 975 200

We Wrocławiu na terenie Maślic,zaginęła suczka amstaffa Vena.Za odnalezienie psa,wskazanie miejsca pobytu płace 1500 zł! Pies był widziany w okolicach Maślic, Pracz Odrzańskich, a potem Wilkszyna. Pies jest łagodny, młody, wysterylizowany.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -523179003 535297931

witam pilnie sprzedam biala sliczna persiczke z powodu wyjazdu prosze o kontakt
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw wrz 19, 2013 3:43 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

na gumtree we wroc na lubinskiej chlopak chce sprzedac NIESTERYLIZOWANA RASOWA!!

konefka

Od: Śro wrz 11, 2013 14:24

Post » Czw wrz 19, 2013 21:19 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

pan któremu nie dałam Kesi i Gapy ciągle szuka kota , bądźcie ostrożni, bo nie zamierza on osiatkować balkonu, a mieszka na III piętrze :roll: początkowo mówił że osiatkuje, ale potem dyskretnie podpytywał czy ja będę to sprawdzała :roll: a może osłabić czujność, bo ma naprawdę fajne podejście do zwierząt, leczenia, karmienia...
pan mieszka na Krzykach , wraz z żoną córeczką i swoją babcią

jessi74

Post » Pt wrz 20, 2013 10:33 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

jessi74 pisze:pan któremu nie dałam Kesi i Gapy ciągle szuka kota , bądźcie ostrożni, bo nie zamierza on osiatkować balkonu, a mieszka na III piętrze :roll: początkowo mówił że osiatkuje, ale potem dyskretnie podpytywał czy ja będę to sprawdzała :roll: a może osłabić czujność, bo ma naprawdę fajne podejście do zwierząt, leczenia, karmienia...
pan mieszka na Krzykach , wraz z żoną córeczką i swoją babcią

mimo że fajne podejście do leczenia i do żywienia kotów, radzę mocno się zastanowić nad oddaniem kota do takiego domu

jessi74

Post » Pt wrz 20, 2013 13:05 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

najgorsze jest to, że mi Pan powiedział, że jeśli uzna to za stosowne, to osiatkuje balkon, czyli pewnie, jak kot już wypadnie... a do tego czasu KATEGORYCZNIE NIE, bo nie chce mieć w oknach krat. to jego słowa. szkoda, bo na prawdę wydawało się wszystko fajnie :(

AsiaAmelka

Od: Czw sie 29, 2013 18:03

Post » Pt wrz 20, 2013 22:57 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

hej! Moja Pani weterynarz zadzwoniła do mnie wczoraj, że mają kobietę chętną do adopcji kocurka burego Pani wydaje się być fajna i konkretna, kocurek nie musi być "maluszkiem", jeśli macie takiego kociaka na DT to podajcie mi kontakt na pw - podam do lecznicy, a nuż uszczęśliwimy jakiegoś kociaczka (choć wiadomo to włąśnie Pani musi pogadać z DT), w razie czego transport z wrocka do kłodzka się znajdzie :) ale wstępne rozmowy telefoniczne to musi ktoś zrobić, bo ja już się nie nadaję stwierdzam, bo brak mi cierpliwości do ludzi :roll:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Sob wrz 21, 2013 13:50 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Mańcia zaprasza do swojej księgarni - KsięgoMania dla wrokotków viewtopic.php?f=20&t=156867
Pako

Post » Sob wrz 21, 2013 22:45 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

gdyby Stasinka [*] była na pewno by wygrała, Ona to umiała cieszyć się wszystkim, mija własnie rok jak odeszła....
KITA - RZESZÓW pisze:KANDYDATKI:

POZA KONKURSEM, KU PAMIĘCI:
MJETA od jessi74
"mieć swój własny drapak to Wielkie szczęście "
tak mawiała współmieszkanka Mjeta, kotka Stasia , niestety odeszła [*] w październiku 2012roku w wieku 13 lat, po wielu przebytych chorobach, w tym nowotworowej
Obrazek Obrazek Obrazek

a Mjeto się odważył i stanął w szranki viewtopic.php?f=20&t=156343
kandydat nr 8

jessi74

Post » Nie wrz 22, 2013 9:16 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

kilka miesiecy temu podobna z wyglądu kotka zaginęła na ul. Wesołej, kojarzycie może gdzies jakieś ogłoszenie? swego czasu w schronisku wisiało też
Kamienna to dość blisko http://tablica.pl/oferta/na-wapiennej-k ... 08188ebd2e

jessi74

[poprzednia][następna]