Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 31, 2012 5:48 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

iwoo1 pisze:Powiem Wam co ja robię dla kotów "dworskich", aby żarcie mokre wychodziło tanio i było wysokomięsne.

Kupuję w Zooplusie Animondę 800 gramową
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... 800/285989

Karma kosztuje 84,80 - 12 puszek po 800 gr. o zawartości mięsa ok 70 %. Gotuję ryż, mieszam pół na pół z karmą, wychodzi zawartość mięsa ok 35%.
Ryż jest tani, a wtedy 400 gramów mojej mieszanki wychodzi za 1,77 zł.

Troszkę z tym zabawy, ale koty mają dobrą jakościowo karmę, chętnie zjadają i jest tanio.
Puszki Winson pewnie mają 4 % mięsa i nie umywają się do mieszanki Animondy z ryżem i są jeszcze w dodatku tańsze.
To tylko moja sugestia a w Zooplusie wystarczy kupić za 99 zł i przesyłka jest gratis, jedynie trzeba poczekać ze 3 dni, bo to z Niemiec idzie.

taka opcja jest możliwa ale chyba jak się zrobi chłodniej żeby móc na przedsionek wystawiać to co zostało zmieszane a niewykorzystane z jednej puszki- chyba że teraz gdy jest dużo kotów to by zjadły całość czyli 1,6 kg mieszanki
ja jestem za, jakby koty teraz miały dostawać rzadziej mokre to zawsze by się znalazł ktoś kto dzień wcześniej ugotuje ryż i przyniesie go na dyżur- przynajmniej ja bym się mogla w to pobawić a jeśli ktoś nie miałby czasu to dokupimy zwykłe puszki i dostawałyby raz takie żarcie a raz takie

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Pt sie 31, 2012 5:56 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:hmm ok, jak jest napisane na kartce który to lek to ok, może dam jej pół, bo to takie małe kicioleństwo, chyba że ktoś się wybiera do weta niedługo, i może spytać? Ja na grilu będę... dobry pomysł co do węgla, a sam gril nie mam pojęcia, jam nie jest zmotoryzowana :?

ja przyniosłam trilac jako osłonę - było kilka kapsułek (ok 9 bodajże więc jeśli dajemy po pół to na 9 dni od środy licząć ma starczyć)
Evik pisała że może przynieść resztke multilacu więc trzeba sprawdzić na kociarni
i tak wpadnę dziś wieczorem albo jutro żeby dowieźc podzielony dalacin i ketokonazol więc sprawdze i wyliczę jak to wygląda a potem poszperam w promocjach bo można kupić 30 kaps za 12 zł jak się dobrze trafi więc nie jest tak źle
jeśli ten grill jest jakiś wielgachny i nie da się go ponieść od kociarni na dzialki ( a nie jest to znów aż tak daleko) to mogę przyjechać autem i go zabrać razem z węglem ale nie wiem jak ja wtedy zniosę Wasze towarzystwo na trzeźwo :ryk: ( to tylko żart bez paniki :P)

aange

Post » Pt sie 31, 2012 6:21 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:Pierwsza strona uaktualniona.

na 1szej stronier źle rozpisałaś leki dla józi :twisted:
R: przemywanie+maść robiona z pudelka + dlacin C + ketokonazol + probiotyk
W:przemywanie+maść robiona z pudelka + dlacin C + probiotyk

w sumie probiotyk możnaby podawać raz dziennie ale co do tego to już vet powinnien się wypowiedzieć albo Mikuś i/lub Mar_tika

aange

Post » Pt sie 31, 2012 6:26 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dziewczyny, zaniosłam Multilac na kociarnię. Dzisiaj z rana zrobię dyżur. Ostatni tydzień wolności, mam czas.
Probiotyk to nie można chyba podac razem z antybiotykiem? Przynajmniej tak radzą u dzieci.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt sie 31, 2012 6:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Widzę, że Ty się Basiu wpisałaś na dzisiejszy dyżur, daj znać, czy mam przychodzić, czy nie.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Pt sie 31, 2012 6:43 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:Dziewczyny, zaniosłam Multilac na kociarnię. Dzisiaj z rana zrobię dyżur. Ostatni tydzień wolności, mam czas.
Probiotyk to nie można chyba podac razem z antybiotykiem? Przynajmniej tak radzą u dzieci.

probiotyk to uzupełnienie flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym którą zniszczy antybiotyk wieć podanie ich razem spowoduje że antybiotyk też zniszczy to co jest w probiotyku ( chyba że ktoś jest za teorią że jak damy antybiotykowi "na pożarcie" florę z tabletki to nie tknie naszej nturalnej )
jak bym sie trzymała teori ze dalacin (+ ketoknazol) z mała ilościa mokrego a na koniec dyżuru mokre w normalnej ilości i dodać tam probiotyk
chociaż ja i tak jestem trochę sceptyczna co do probiotyku bo koty mają inną florę niż ludzka a te wszystkie preparaty są dedykowane dla ludzi, ale jak ma już dostawać to w odstępie z antybiotykiem

aange

Post » Pt sie 31, 2012 7:04 Re: Cz VII

MIKUŚ pisze:Następny tydzień do obstawienia:
03.09 /pon/ Mikuś MARZENA
04.09 /wt/ ........ VICTOR
05.09 /śr/ ....... SYLWIA
06.09 /czw/ ........ HIDI
07.09 /pt/ ...... ..........
08.09 /sb/ wróbelek VICTOR
09.09 /ndz/ EVIK75 MARZENA

Czy wszystko się zgadza ze stałymi dyżurami? Ewa? Marzena? Marta? Krzysiu? Sylwia?

Marzena nie ma dostepu do neta- trzeba do niej zadzwonic, bo ona maiala jechac na urlop w sobote, ale moze ze wzgledu na grill przelozyla na niedziele (dlatego prosilam, czy mozesz sie znia skontaktowac, bo nikt poza Toba nie ma chyba jej numeru, przynajmniej te sooby, ktore pytalam). Mozliwe wiec, ze z poniedzialkowego i niedzielnego dyzuru tez wypadnie.

Marcisz- no wlasnie jak duzy jest ten grill? da sie go przeniesc?

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pt sie 31, 2012 7:11 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

co do sytuacji finansowej- mozemy wrocic i sie trzymac wplacania skladek - powiedzmy 10 zlotych miesięcznie- jest nas około 10 osób, więc zawsze to stałe 100 złotych...

hidi

Post » Pt sie 31, 2012 7:15 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Jestem jak najbardziej za :ok: jakąś puszkę mamy na kociarni żeby wrzucać?
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pt sie 31, 2012 8:38 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Są też probiotyki dla kotów, nie znałam http://animalia.pl/produkt,21022,39,vet ... letek.html
Ja dawałam Lakcid (ten w ampułkach), po połowie naraz. Tzn. resztę trzymałam w lodówce, bo to już rozpuszczone, inaczej chyba nie ma sensu. Typowo przeciwbiegunkowy jest też Enterol, ale to nie są bakterie, tylko specjalne prozdrowotne szczepy drożdży (jak wiadomo antybiotyk powoduje rozrost drożdżaków i grzybów chorobotwórczych).
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt sie 31, 2012 8:44 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

a propos Józi, to wczoraj zrobiła przy mnie kupke i była całkiem ok- żadna biegunka (na razie... odpukać)

hidi

Post » Pt sie 31, 2012 8:46 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

evik75 pisze:Widzę, że Ty się Basiu wpisałaś na dzisiejszy dyżur, daj znać, czy mam przychodzić, czy nie.

Dzwoniłam do Evy zrobiła już dyżurek za co bardzo dziękuje,bo ja jestem w proszku:( Józi podła leki ale zapomniała o probiotyku.Podjadę na kociarnię z jedzeniem więc podam go Józi.Myślę (ale się nie znam )że można małej podawać 1x dz florę

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt sie 31, 2012 9:01 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

hidi pisze:co do sytuacji finansowej- mozemy wrocic i sie trzymac wplacania skladek - powiedzmy 10 zlotych miesięcznie- jest nas około 10 osób, więc zawsze to stałe 100 złotych...

Dobry pomysł z tymi składkami zawsze to jakaś pomoc dla kociarni.Ludzie internetowi mogliby przelewać pieniązki a ci bez sieci wrzucać np do koperty.tego tez musialaby pilnować jedna osoba i np po pierwszym kazdego miesiąca wysyłać maile lub eski z przypomnieniem

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt sie 31, 2012 10:09 Re: Cz VII

hidi pisze:

Czy wszystko się zgadza ze stałymi dyżurami? Ewa? Marzena? Marta? Krzysiu? Sylwia?

Marzena nie ma dostepu do neta- trzeba do niej zadzwonic, bo ona maiala jechac na urlop w sobote, ale moze ze wzgledu na grill przelozyla na niedziele (dlatego prosilam, czy mozesz sie znia skontaktowac, bo nikt poza Toba nie ma chyba jej numeru, przynajmniej te sooby, ktore pytalam). Mozliwe wiec, ze z poniedzialkowego i niedzielnego dyzuru tez wypadnie.

Jakby Marzena wypadła z poniedziałku, to go biorę :)
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Pt sie 31, 2012 10:22 Re: Cz VII

Kasia89 pisze:
hidi pisze:

Jakby Marzena wypadła z poniedziałku, to go biorę :)

To jeśli tak, to ja niedzielę wieczór wezmę :)
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

[poprzednia][następna]