[Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem s.56

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 23, 2012 2:19 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

A ja mam Inspektora TOZ pod bokiem to znaczy na parterze w mojej klatce schodowej.
Ma ponoć alergię na koty.
I nie zauważyłam, aby mi szczególnie sprzyjała.
Jej - to znaczy Pani Inspektor - los zwierząt jest zapewne OBOJĘTNY. A ma ogródek i duży balkon.
Ot, "...dokarmia Pani" - rzeknie i idzie przed siebie.
Reakcje ludzi są diametralnie różne.
Chyba ludzie boją się pokazywać z dobrej strony.
Ale za to MY - KOCIARZE - starajmy się wspierać siebie nawzajem.
Idzie zimno i nieco CIEPEŁKA -przymajmniej w słowach - warto okazywać!
Przy okazji bardzo dziękuję Kochanym FORUMOWICZOM, którzy skierowali do mnie wiele słów współczucia po śmierci KLARCI i CZARNEGO LESIA.
"Tak wiele ubyło...." czuję za Janem Kochanowskim /"Treny"/.

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Nie wrz 23, 2012 7:37 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

MalgorzataJ pisze:Aga&2 - o nie!!!!. Kotka, która odziedziczyłam po mojej mamie wygląda zupełnie podobnie, też bengalka i do tego....... ma na imię także Zuzia.Jest niesamowicie wprost wredna w stosunku do mojej Matyldy. Miałam nadzieję, że to się zmieni, a tu proszę - słyszę,że te kotki tak mają. Niewesoła informacja :(

moja tymczaska - kulka bengalka - byla milusia i przyjacielska :wink:
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Nie wrz 23, 2012 8:27 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Motylek - dzięki, pocieszyłaś mnie :D
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Nie wrz 23, 2012 8:50 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

Janiu zgadzam się z Tobą, tylko u nas do tej pory zwierzęta były bite, szczute itd dziadkom pokładano różne świństwa, miski wyrzucane, ale odkąd kilka razy wezwałam straż miejską i policję jak szczuli psami albo inne rzeczy się działy, to się uspokoiło i to nie do poznania, i tylko słyszałam, że kojarzą mnie z urzędnikiem z prozwierzecej organizacji, a z drugiej strony być taka policja dla zwierząt jak w innych krajach, ludzie zatrudnieni na etacie i egzekwujacy w świetle prawa praw zwierząt
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie wrz 23, 2012 10:03 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Witam wszystkich :) Mam pytanie. Czy na ul. Zielonogórskiej dalej są przeprowadzane bezpłatne sterylizacje kotów?
Sąsiadka mojej mamy chce wysterylizować kotkę ale z kasą u niej krucho. Z góry dzięki za odpowiedż

Vil46

Od: Nie kwi 20, 2008 16:27

Post » Nie wrz 23, 2012 15:36 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Wiem ,że kotków dużo ale zapytam czy nie znalazłoby sie miejsce dla dwumiesięcznego malucha.Koleżanka córki gdzies znalazła i może przetrzymac tylko do jutra (mieszka na stancji).Jutro ma wypuscic kociaka spowrotem na podwórko.Obdzwoniłam znajomych i rodzine ale nikt nie chce albo nie może.Nie znam płci ani koloru kotka.
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Nie wrz 23, 2012 15:49 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Vil46 pisze:Witam wszystkich :) Mam pytanie. Czy na ul. Zielonogórskiej dalej są przeprowadzane bezpłatne sterylizacje kotów?
Sąsiadka mojej mamy chce wysterylizować kotkę ale z kasą u niej krucho. Z góry dzięki za odpowiedż

Są. Ale pierwszego dnia miesiąca trzeba stanąć w kolejce i kota zapisać. Telefonicznie nie zapisują niestety. Eh, ja chyba będę stała od rana, żeby zapisać kotkę kuzynki, u której też krucho z kasą.

A co do dokarmiania kotów, muszę powiedzieć, że odkąd zaczęłyśmy z mamą dokarmiać to i inne sąsiadki czasem coś podrzucają. :ok: Niestety są to tylko posiadaczki kotów.
Całe szczęście poza okropnym sprzątaczem osiedlowym nikt mi uwagi nie zwrócił. A miseczki wciąż stoją z boku klatki.
Obrazek Obrazek

agni3szka1

Od: Nie wrz 26, 2010 15:16

Post » Nie wrz 23, 2012 15:57 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

A na jakimż to osiedlu miseczki stoją pod klatką?
Gdzież mieszkają tacy wspaniali LUDZIE?

jania

Post » Nie wrz 23, 2012 21:24 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

jania pisze:A na jakimż to osiedlu miseczki stoją pod klatką?
Gdzież mieszkają tacy wspaniali LUDZIE?

Niestety, tych wspaniałych inaczej jest więcej. Dziś zabrałam dwie koteczki spod bloku, które babka wyrzuciała, bo....pewnie się znudziły. Kicie oswojone, do tej pory mieszkały w domu, a od jakiegoś czasu koczowały pod blokiem niesamowicie wystraszone i zestresowane. Jedna lgnęła do ludzi i o mało co nie przypłaciła tego życiem, bo wspaniali młodzi ludzie rzucali w nią kamieniami. Druga bardziej nieśmiała, chowała się w krzaczkach. Obie chyba są wysterylizowane, niestety w mega niechodliwym czarnym futerku. Nóż się w kieszeni otwiera.
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Nie wrz 23, 2012 22:48 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

agni3szka1 pisze:
Vil46 pisze:Witam wszystkich :) Mam pytanie. Czy na ul. Zielonogórskiej dalej są przeprowadzane bezpłatne sterylizacje kotów?

Skoro nie ma kasy na sterylizacje to co dopiero mowiac o kosztach utrzymania kota... szczepienia, odrobaczenia, jedzenie. na to rozumiem jest juz kasa tak? niby za sterylke ponad 100 zl ale liczac wyzywienie, zwirki, kuwete, wizyty u weta to juz sie nie liczy tak? a jak kot zachoruje to co? to cos w stylu ogloszen na bialystokonline. dziecko marzy o yorku ale nie mamy pieniedzy na kupno rasowego psa...najlepiej niech ktos odda za darmo a potem pies bedzie jadl resztki ze stolu... nie masz kasy, warunkow, mozliwosci... nie adoptuj, nie kupuj, nie wyludzaj. oprocz milosci do zwierzecia musisz zapewnic mu jesczcze godny byt, bo powietrzem nikt sie jeszcze nie nakarmil....

tymczas

Od: Nie wrz 23, 2012 22:36

Post » Pon wrz 24, 2012 2:02 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

http://podlaskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki ... Z415118529 może dadzą się przekonać do skorzystania z możliwości bezpłatnych zabiegów?

oddam kocieta, 6 sztuk, małe, czarne, rude, brazowe. Pochodza od przygarnietej kotki. Białystok

http://podlaskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki ... Z415245301 tel: 607930771

19.09.2012 w okolicach osiedla Wysoki Stoczek w Białymstoku znaleziono teriera rosyjskiego. Właściciela prosimy o kontakt.

http://podlaskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki ... Z415680956 791-597-202

W dniu 27.08.2012 spadł z okna przy ulicy Wierzbowa 29A. Ma 3 lata, samiec po kastracji. Nazywa się KLAKIER. Rasa europejski (dachowiec), szary w czarne pasy, dół pyszczka biały. Był trochę gruby. Reaguje na słowo "chodź". Na znalazcę czeka nagroda.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon wrz 24, 2012 2:03 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Kasiu,
jak mogę odebrać plakaty?

jania

Post » Pon wrz 24, 2012 7:09 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

marzena68 pisze o problemie kociaka nie wiem czy jest kolejka chętnych ale skoro już został zgarnięty to szkoda by znów został na ulicy mogę przyjąć bo przy tej ilości to jeden w tą czy w tą to bez różnicy w dodatku że mam 3 w podobnym wieku ale WARUNEK zapewnienie jedzonka na cały czas pobytu i fotografa
całkowicie zgadzam się z tymczasem ale z doświadczenia wiem że przeważnie ludzie zamożni proszą o pomoc w sterylkach

jagoda48

Od: Czw lip 01, 2010 21:23

Post » Pon wrz 24, 2012 7:09 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

marzena68 pisze o problemie kociaka nie wiem czy jest kolejka chętnych ale skoro już został zgarnięty to szkoda by znów został na ulicy mogę przyjąć bo przy tej ilości to jeden w tą czy w tą to bez różnicy w dodatku że mam 3 w podobnym wieku ale WARUNEK zapewnienie jedzonka na cały czas pobytu i fotografa z uprawnieniami co by mógł umieścić fotki w rubryce przygarnij
całkowicie zgadzam się z tymczasem ale z doświadczenia wiem że przeważnie ludzie zamożni proszą o pomoc w sterylkach

jagoda48

Post » Pon wrz 24, 2012 7:17 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

robiłam zmień a wyszło 2 posty właśnie cyganeczka pomaga mi pisać i pierwszy został wysłany za wcześnie przepraszam że tak wyszło najlepiej jak pomocnicy siedzą w bezpiecznej odległości

jagoda48

[poprzednia][następna]