Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 27, 2012 11:52 Re: Cment Wolski . Domowe kociaki. Dt. pilnie potrzebny!

Fleur pisze:w gorsze - na przykład na Smyczkową, pod zabite dechą okienka.

w tym tygodniu okazało się, że jest tu nowa kotka z czterema maleństwami. chyba se w łeb strzelę.

Potrzebne domki?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw lis 29, 2012 17:04 Re: Cment Wolski . Domowe kociaki. Dt. pilnie potrzebny!

meggi 2 pisze:Pokazała się na cmentarzu domowa czarna nieduża koteńka i przyprowadziła 2 maluszki czarne , które już same jedzą. Kotka mamuśka daje się głaskać, przychodzi do ręki i jest obawa, żeby maluchom nie stała się krzywda, mieszkają w starym grobie.
Może ktoś by znalazł kącik dla kociej rodzinki, robi się coraz zimniej, a one mieszkają w starym grobie. Bardzo prosimy o dt.

:!:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw lis 29, 2012 17:46 Re: Cment Wolski . Domowe kociaki. Dt. pilnie potrzebny!

Czy paczka z karmą doszła?
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Pt lis 30, 2012 21:19 Re: Cment Wolski . Domowe kociaki. Dt. pilnie potrzebny!

Roulett pisze:Czy paczka z karmą doszła?
nic nie wiem w temacie paczki.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob gru 01, 2012 22:39 Re: Cment Wolski . Domowe kociaki. Dt. pilnie potrzebny!

podniosę.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Nie gru 02, 2012 11:08 Re: Cment Wolski . Domowe kociaki. Dt. pilnie potrzebny!

Jak sie okazało wczoraj maluchów jest 6 sztuk, ludzie narzekają, że znowu koty latają po pomnikach. Była rozłożysta tuja przy alei gdzie koty się chowały i było dobre miejsce do karmienia, zostało w tym tygodniu dokumentnie wycięte. Dziś zorganizowałam transport i budka drewniana będzie zawieziona na cmentarz.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie gru 02, 2012 19:18 Re: Cment Wolski . Domowe kociaki. Dt. pilnie potrzebny!

O matko, skąd te kociaki? :( Pewnie ktoś podrzucił :(
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Nie gru 02, 2012 19:31 Re: Cment Wolski . Domowe kociaki. Dt. pilnie potrzebny!

Ludzie skumali, że jakaś tam opieka jest nad kotami cmentarnymi i uważają, że bardziej "humanitarnie" tam wywalić niż na ulicę. Ciekawe, kiedy psy się zaczną pojawiać :evil:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie gru 02, 2012 22:47 Re: Cment Wolski . Domowe kociaki. Dt. pilnie potrzebny!

meggi 2 pisze:
Roulett pisze:Czy paczka z karmą doszła?
nic nie wiem w temacie paczki.

Dziś rozmawiałam w temacie, paczki nic nie dotarło.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie gru 02, 2012 23:06 Re: Cment Wolski . Domowe kociaki. Dt. pilnie potrzebny!

Pewno będzie w tygodniu. Wysłane poleconym, więc nie powinna zginąć.
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Nie gru 02, 2012 23:31 Re: Cment Wolski . Domowe kociaki. Dt. pilnie potrzebny!

Zawiozłam dziś z p. Wiesią bude drewanianą ocieploną w środku styropianem, ledwo włożylysmy ją do samochodu. Wiekie dzięki dla syna p. Bożeny za pomoc w zataszczeniu jej aż na koniec cmentarza. :1luvu: :1luvu: Maluszki są bure i czarnuszki i jest następna wywalona kotka przepiękna srebrzysta z dużym brzuchem, lada moment urodzi. Pani Wiesia dziś plakała, że się już poddaje nie ma siły już walczyc z ludzmi i problemami kocimi.
Zrobiłam zakupy świąteczne u pani Bożeny, żeby wpomóc w zakupie karmy, w pudełku było niewiele.

Obrazek
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon gru 03, 2012 0:39 Re: Cment Wolski . Domowe kociaki. Dt. pilnie potrzebny!Nowe

ta nowa kotka to oswojona, domowa? w której części? odp. może na PW...

Fleur

Post » Pon gru 03, 2012 11:50 Re: Święto Zmarłych jest okazja wspomóc karmą Wolskie Koty.

Wolszczaki serdecznie dziękująObrazek darczyńcom; Kotydwa12, Key_west, Ewaw, Patkazal, Agacia7, Tajemniczy Wujek Z. za pomoc w zakupie karmy.
rozliczenie na 1 stronie wątku.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pon gru 03, 2012 16:58 Re: Cment Wolski . Domowe kociaki. Dt. pilnie potrzebny!Nowe

A ja ponawiam moją proźbę w sprawie odbioru miseczek dla p.Wiesi a szkoda mi ich teraz wyrzucić Mariusz ktory do tej pory odbierał ostatnio kiepsko stoi z czasem i juz nie ma sumienia go nagabywać .
Ja mieszkam w Śródmieściu k.m Politechnika. moj tel 663-439-628.
Miseczek sa ok 4 małe worki plastikowe.

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Pon gru 03, 2012 18:36 Re: Cment. Wolski .Bezdomne koty proszą o pomoc w zakupie ka

Fleur pisze:przez 6 godzin robiłam zdjęcia i przygotowywałam bazarek (teraz padam), zapraszam: viewtopic.php?f=20&t=148230

Obrazek Obrazek
podkładki:
Obrazek Obrazek Obrazek
cażki: Obrazek
długopisy: Obrazek Obrazek i dużo, dużo innych. oczywiście dla wolszczaków i na wolszczakowe bazarki.

przypominam o bazarku, który kończy się za ok. 1 godzinę!

Fleur

[poprzednia][następna]