KOTY PANA STANISŁAWA - WSZYSTKIE ZWIERZAKI U SIEBIE:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 20, 2012 21:38 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Mi się wydaje, że jest jeden ważny news.

Był dom zainteresowany Broniem, wydawał się fajny, były tam dwie suczki, uspokoiłam, że Bronek świetnie się z nimi dogadywał. Po telefonie do hoteliku okazało się jednak, że Bronek niedawno pogryzł - bez powodu - spokojną sukę.
Wydaje mi się, że on już po prostu ma dość tej psiej gromady :(
Ale to oznacza, że szuka domu albo jako jedynak, albo naprawdę doświadczonego w łączeniu z innymi psami.
Wiem, nie jest to pokrzepiające.

Pytałam moją ciotkę mieszkającą pod Warszawą, czy nikt tam nie szuka psa do strzeżenia domu. Ale to albo "ekskluzywne" domy, gdzie kupują sobie "rodowodowe" szczeniaki, albo takie typowo wiejskie, pies na łańcuch.
Pytam wśród znajomych, powoli przestaję wierzyć w ogłoszenia, które ciągle odnawiam.
Ale zrobię nową partię od poniedziałku/wtorku.

Zajrzę też na konto i mam nadzieję, że coś prześlę :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw cze 21, 2012 18:21 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Ech Bronek... Jemu też musi się udać w końcu! :kotek:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Nie cze 24, 2012 9:59 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

No to ja może sprostuję to, co napisała Martyna (no chyba, że stało się coś jeszcze ale chyba wiedziałabym o tym rozmawiając z Joanną ostatnio kilkukrotnie..........?):
domek nie był ds a dt z opcją zostania o ile Psiak: nie będzie uciekał (tego w nowym miejscu nie wiemy), nie będzie obsikiwał krzaczków (j.w.) oraz dobrze dogada się z 2 Suniami. Co do ostatniego - Bronio NIE pogryzł Suni w hoteliku, ale złapał ją za obrożę i odmówił puszczenia, wszystko działo się nie ostatnio ale krótko po przyjeździe Bronka do hoteliku, w jego poddenerwowaniu i stresie, a sytuacja była pod kontrolą Joasi, Sunia jej własna - miało to na celu sprawdzenie jak Bronek na nieznane Psiaki.
Żadnemu Psiastemu nic się nie stało.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon cze 25, 2012 12:16 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Zobaczyłam nowe wpisy i zaglądnęłam z nadzieją na DS Bronia :(

_ogonek_

Post » Pon cze 25, 2012 15:51 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

_ogonek_ pisze:Zobaczyłam nowe wpisy i zaglądnęłam z nadzieją na DS Bronia :(

i to powód do smutku jest?

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Pon cze 25, 2012 17:18 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Magis pisze:

wiesz, myślałam że jakieś wakacyjne przebudzenie ludzi i ujrzeli w koncu doskonałego psiaka jakim jest Bronek :mrgreen: a smutno, bo nic się nie dzieje w kwestii DS dla niego .

_ogonek_

Post » Wto cze 26, 2012 17:19 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

_ogonek_ pisze:
Magis pisze:

wiesz, myślałam że jakieś wakacyjne przebudzenie ludzi i ujrzeli w koncu doskonałego psiaka jakim jest Bronek :mrgreen: a smutno, bo nic się nie dzieje w kwestii DS dla niego .

w wakacyjne przebudzenie raczej bym nie wierzyła, bo zazwyczaj to czas kiedy ludzie się zwierząt pozbywają niestety.
Natomiast co do całości to rzeczywiście kwestia podejścia, szklanka zawsze może być do połowy pełna albo do połowy pusta ;) Ja jestem bardzo szczęśliwa, że z 41 zwierzaków zostały dwa psy. I wierzę, że zarówno Klusek jak i Bronik znajdą domy - a jak już się ludzie odnajdą to będą to najwspanialsze domy pod słońcem. A że trzeba poczekać... no trudno. Psom się krzywda nie dzieje w czasie oczekiwania.

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Wto cze 26, 2012 18:11 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Magis pisze:
_ogonek_ pisze:
Magis pisze:

w wakacyjne przebudzenie raczej bym nie wierzyła, bo zazwyczaj to czas kiedy ludzie się zwierząt pozbywają niestety.
Natomiast co do całości to rzeczywiście kwestia podejścia, szklanka zawsze może być do połowy pełna albo do połowy pusta ;) Ja jestem bardzo szczęśliwa, że z 41 zwierzaków zostały dwa psy. I wierzę, że zarówno Klusek jak i Bronik znajdą domy - a jak już się ludzie odnajdą to będą to najwspanialsze domy pod słońcem. A że trzeba poczekać... no trudno. Psom się krzywda nie dzieje w czasie oczekiwania.

Nawet nie mam obaw co do tego że jest z nimi dobrze i krzywda im się nie dzieje :kotek: . Wiem, że kiedyś znajdą, ale ja nie lubię długiego oczekiwania :twisted:

_ogonek_

Post » Sob lip 07, 2012 20:16 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

witam,
mogę oddać na bazarek kosz na rower dla kota Trixi - nowy, taki jak na http://www.ceneo.pl/;0157740961-10.htm

Benjamin

Od: Pt wrz 02, 2011 17:03

Post » Sob lip 07, 2012 20:18 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Benjamin pisze:witam,
mogę oddać na bazarek kosz na rower dla kota Trixi - nowy, taki jak na http://www.ceneo.pl/;0157740961-10.htm

A jest jakaś opcja dostarczenia go komuś z miau? ;)

_ogonek_

Post » Nie lip 08, 2012 19:26 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Mogę wysłać, ale nie wiem komu. Ewentualnie wiem, że itaka (czyli chyba Weronika?) studiuje w Lublinie, także jeśli będzie dostępna, to jej zawiozę.

Benjamin

Od: Pt wrz 02, 2011 17:03

Post » Nie lip 08, 2012 21:41 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

W Lublinie będę dopiero we wrześniu.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie lip 08, 2012 21:41 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

a tak właściwie po co go wysyłać? nie lepiej zrobić bazarek, a wysłać go już do nowego Właściciela?
ja jestem z Lublina jakby coś
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Nie lip 08, 2012 22:20 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

No więc tak, żeby nie było, że mnie nie ma i nie czytam:
Benjaminie/ Agnieszko (jak Hobbicia?), wielkie dziękuję za chęć pomocy! Sama bym kupiła ten koszyk gdybym się tak nie bała, że mnie ktoś jadącą na rowerze rozsmaruje po asfalcie.. W każdym razie: Bronio znajduje się obecnie pod finansową opieką Fundacji a fizycznie - w hoteliku u Joasi także jest under control kwestia finansowa. Ogłaszać oczywiście go będziemy, podobnie jak Kluska, natomiast intensywnie myślę, że po wakacjach. Na które wyjeżdżam jutro z rana choć nie wiem jak to zrobię bo sajgon w mieszkaniu, nic nie spakowane, Koty nieprzytomne z upału i nie wiem, czy się 4 zmieszczą do samochodu.. Nic to, najwyżej TŻ nie pojedzie jak się nie zmieści :)

Akcja skończy się oczywiście dopiero wtedy, kiedy oba Psiaki pojadą do domów i oczywiście o tym napiszę, natomiast już teraz chciałabym bardzo, bardzo wszystkim podziękować. Wszystkim czytającym, wspierającym, doradzającym, wpłacającym kasę, adoptującym Zwierzaki Pani Basi (bardzo, bardzo :))), ogłaszającym, wożącym, robiącym bazarki......... To wspaniałe czuć taką siłę, od takiej ilości ludzi..........Ja ją czułam, myślę, że Pani Basia też.
Myślę, że mogę to napisać za Panią Basię: jej życie się zmieniło, na lepsze. Dzięki Wam wszystkim.
I podziękowania szczególne: Ewa, ministrze finansów, do kogo będę dzwonić z wanny i relacjonować?:) Martyna - mistrzu ogłoszeń! I Jolu, siło spokoju i opanowania :)
Tak na prawdę ta lista powinna być bardzo długa (Arcana, itaka, Asia_Krufka, zabers, Natalia, Kaja i Jarek z Fundacji, Annskr i ekipa z Łodzi poszukująca Rysia, Beata i Marcin, Łukasz, Kinia, CatAngel i w sumie koło setki ludzi).......

Dziękuję. Bez Was nic by się nie udało.
I idę się pakować :twisted:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

[poprzednia][następna]