Szczęśliwa jedenastka tymczasy GŁUCHY CHIHUAHUA SZUKA DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 06, 2011 12:28 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

Nie wiem, co będzie, ale chyba musisz ją oddać z tym szarym czymś, co się do niej przyczepiło ;)
I wiadrem węgla... :roll: :roll: :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto gru 06, 2011 13:09 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

oj ,chyba Kulikuli nie była by zachwycona określeniem szarym czymś :lol:
Luśka potrzebuje się ciągle tulić :roll: i te moje frędzle tak ją dopieszczają ,ona nadal cyca doi u Dżagi :?
\Torbę wywaliłam ,nie ma siusiania :evil:

jutro to dopiero będzie dzień ,dwie histeryczki na pobraniu krwi ,dobrze że ja jezdem tffarda :twisted:

jak myślicie ,można tą tabletkę ciśnieniową podzielić na pół :?: ciśnienie mam za niskie ,czuje się źle ,boli mnie głowa tej nocy może spałam ze dwie godziny :cry:

Limku ,a co ma katar do apetytu :twisted: ona kocha jeść ,jeść ,jeść ,wydaje mi się że już z tego nie wyrośnie :mrgreen:
urosła ?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto gru 06, 2011 14:19 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

Trochę późno, ale chciałabym wyrazić radość z powodu PRZYJśCIA NA śWIAT AMELKI - mam nadzieję, że powiększy się nam dzięki NIEJ nasza kotolubna rodzinka :piwa: :1luvu: .
Dorotko wg mojej wiedzy od lat praktykowanej kwestia leków ciśnieniowych jest bardzo indywidualna i powinna być dobierana każdemu pacjentowi osobno, a że lekarze nie są w stanie tego zrobić trzeba być samemu sobie takim domorosłym wetem, już b. dawno temu od lekarza kardio usłyszałam, że nie ma leków, których nie można podzielić, nie można ich tylko odstawić (zwłaszcza betablokerów), ponieważ może to doprowadzić do zawału, zmniejszam dawki w zależności od ciśn. pogody samopoczucia itp czasami pomijam jedną z dwóch dawek/ dziennych, ale zawsze pod kontrolą ciśn.Po prostu sama powinnaś sobie to uregulować biorąc pod uwagę, ze na początku (pierwsze 2 tyg co najmniej) organizm dopiero się przyzwyczaja do nowego leku i trudno jest wyczuć "o co chodzi".
Przepraszam za zbyt długi może wykład, ale od dłuższego czasu działam wg tej zasady i jakoś się w domu "toczymy" - zaznaczam, że jest to działanie za wiedzą i aprobatą kardiologa.
A tak w ogóle to masz cudowny zwierzyniec - Lusia jest po prostu powalającym przytulakiem no i oczywiście proszę wymiziać "mojego " tłuścioszka. :s4:
ic

IrenaIka

Od: Pon gru 15, 2008 13:07

Post » Wto gru 06, 2011 16:11 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

bardzo ci dziękuję ,bardzo .
Ja troszkę zagubiona się czuję w tym temacie :oops:
Nigdy zbyt chętnie nie chodziłam do lekarzy ,mam fobię proszkową ,czyli każdy nowy lek odbieram jako potencjalne zagrożenie :oops:
będąc w sanatorium miałam wstrząs po penicylynie ,na Banacha podali mi dwie dawki leku który uśpił mnie na dobę ,eufilinę bez rozcięczenia przy której dostałam zapaści :oops: nowe leki to wielka trauma.
Lek na ciśnienie łyknęłam pierwszy raz w pracy ,bo tam nie byłam sama :oops:

no i widzicie jaki ze mnie tchórz. :oops:

łyknęłam ćwiartkę mniej ,ciśnienie 121 na 88.

przespałam się z Luśką na głowie :wink: która znów mi się cofnęła :? to znów małe kociątku które będzie lało nie tam co trzeba :?

Poncie znów ostrzygłam ,nareszcie odżyła ,przestała wygryzać się ,wymiotować ,chować ,straszny z niej dziwoląg.powinna urodzić się sfinksem :lol:

nikt się nie chwali czy u kogoś był Mikołaj ? 8)
Obrazek

dorcia44

Post » Wto gru 06, 2011 16:24 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

masz co zrobić z ta rosyjska kotką.Miałabym fajny domek ale wychodzacy. Szukają takiego. Dom wydaje się ok.Jest wg mnie ok.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto gru 06, 2011 16:46 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

zamiast Mikołaja sama sobie strzeliłam czekoladowego aniołka i zeżarłam ze smakiem, mniam, mniam
jak dziecko w przedszkolu było, bo młoda jest alergiczką

zasadzkas

Od: Czw gru 21, 2006 23:50

Post » Wto gru 06, 2011 16:52 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

zasadzkas pisze:zamiast Mikołaja sama sobie strzeliłam czekoladowego aniołka i zeżarłam ze smakiem, mniam, mniam
jak dziecko w przedszkolu było, bo młoda jest alergiczką

trzeba się podopieszczać :smokin:
ja to pewnie kupię sobie kiwi ,normalnie naszło mnie i codziennie jem kiwi :mrgreen:
a słodyczy mam duużo z paczki pracowej

ASK@na razie nikt nie zaproponował ds ani dt.
jeżeli tylko skontaktuje się z właścicielami wywiem się wszystkiego dam znać.
Nie wiem tylko czy domek wychodzący wchodzi w grę.

ale wielkie dzięki ,przekażę.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto gru 06, 2011 17:08 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

Z tego co mi dom mówił to w bezpiecznej okolicy, siedlisko, maja kilak zwierząt wszystko znajdy pociachane,dają DS.Godza się na wizyty pa i po. Jakby co to dam namiary.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto gru 06, 2011 22:28 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

Dorciu, pewnie, że urosła. Wazy 3200g.

Dostala leki, oby jak najszybciej pomogły. Teraz spi wtulona w rudego.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto gru 06, 2011 23:38 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

a Luśka zdecydowanie się cofa :roll: cofa się do wieku malutkiego kociaka :cry: mam nadzieje że to minie jak zdejmę jej kubraczek.
dobrej nocki.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro gru 07, 2011 8:05 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

wyczytałam wszytsko :D i życzę milego dzionka :D Mikołaj u mnie się pojawił :D

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Śro gru 07, 2011 8:18 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

Doracia ja mam takie leki na ciśnienie, że spokojnie od lat biorę pól tabletki. Zresztą to sam lekarz zaproponował, żeby zacząć od połowy i mierzyć ciśnienie. Więc połowę biorę, a ciśnienie mierzę jak mi się przypomni tzn. bardzo rzadko :oops:

Ja chyba byłam niegrzeczna, bo u mnie Mikołaja nie było Obrazek
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro gru 07, 2011 16:08 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

witam kochani.

AgaPap popraw się dziewczyno oj popraw :twisted: a nie było samej sobie zrobić Mikołaja :?: 8)

ja miałam pracowego , a wieczorem koleżanka przyniosła dopracy lodowy torcik :mrgreen:
fuj jaki niedobry ,a nie wypadało kawałka nie zjeść

Kaja888 ,szczęściaro :wink:

Amanda i Surykatka już po pobraniu krwi.
Amanda ,histeryczka okropna ,aż wstyd :twisted: a surykatka duma dla przyszłego właściciela pięknie zniosła wszystko ,stojąc oczywiście na dwóch łapkach :lol:
Od tych wyników zależy kiedy i jak czyścimy i rwiemy niestety ząbki
upodobnią się do mnie :crying: :oops:

ja co tydzień bywam u dentysty ,coś chyba się ruszyło i może i ja błysnę uśmiechem :mrgreen:
jutro też będę .
dziś też zapadła decyzja o robieniu CO.
Boje się ,ale tak trwać dalej nie można.
Długo z Gadziną rozmawialiśmy na ten temat ,będzie spłacał ze mną ale też uważa że przede wszystkim trzeba mi pomóc ,ulżyć.
Teraz tylko zostaje modlić się ,aby nic po drodze się nie wydarzyło.

Był też miły akcent ,prawnik z Frontexu powiedział że są niepocieszeni że przegraliśmy przetarg.
Znają nam ,ufają ,są bardzo zadowoleni itp.
ale nam było miło ,tym bardziej że mówił to tak szczerze .

mi też jest bardzo przykro ,pamiętam jak przez wiele miesięcy widziałam tylko kosze :oops: potem biurka :oops: ludzi dojrzałam najpóźniej :wink:

Luśka znów ma 2-3 miesiące :roll:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro gru 07, 2011 16:28 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

przyszedł do mnie Mikołaj :dance: :dance2:
IrenaIka :1luvu:
aż się poryczałam :oops:

stare baby tak mają :oops:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro gru 07, 2011 16:41 Re: Minęły Dwa Lata Bez Mojego tż ROSYJSKA KOTKA SZUKA DS /DT!!!

dorcia44 pisze:przyszedł do mnie Mikołaj :dance: :dance2:
IrenaIka :1luvu:
aż się poryczałam :oops:

stare baby tak mają :oops:

Jakie stare jak dopiero zęby rosną :mrgreen: :ryk: :piwa: Do mnie nie przyszedł :( :oops:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

[poprzednia][następna]