Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 04, 2011 20:27 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Gibutkowa pisze:A coś dodatkowo dostaje na niemanie pawików?

polprazol - na zmniejszenie produkcji kwasu żołądkowego ... probiotyk i gluta z siemienia ... Typowo przeciwwymiotnego nie dostaje - boję się, że za dużo tej atropiny...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw sie 04, 2011 20:54 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:
Gibutkowa pisze:A coś dodatkowo dostaje na niemanie pawików?

polprazol - na zmniejszenie produkcji kwasu żołądkowego ... probiotyk i gluta z siemienia ... Typowo przeciwwymiotnego nie dostaje - boję się, że za dużo tej atropiny...

Ale to w sumie lepiej że bez atropiny nie hafci.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sie 04, 2011 21:22 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Ja na odklaczanie polecam łuske psyllium - reguluje i biegunki i zaparcia, nie ma smaku, u ludzi zaleca sie w zespole jelita drazliwego, mozna podac z zarciem a mozna zmieszac z woda i jak nasiaknie podac strzykawka do dzioba. I w kwestii wymiotow, myslalas o tym, zeby chlopaka strzyc na krotko? na zaklaczenie by pomoglo, mam na mysli tak naprawde tuz przy skorze.
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00

Post » Pt sie 05, 2011 6:51 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

również bardzo polecam łuskę babki płesznik (psylium) :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt sie 05, 2011 8:13 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Ziabolek jest strzyżony, niestety nie da się maszynką bo ma zbyt luźną skórę i zbyt gęste futro - nie tnie się, muszę nożyczkami (jest w "schodki"). Poza tym potwornie boi się hałasu maszynki, na suszarkę, jak jeszcze miał długie futerko zareagował prawie zawałem serca, a ja przy nim :roll:; dziwne, bo odkurzacza się nie boi ...Obserwując Paryska zaczyna się zastanawiać, czy długie futro nie jest lepsze - trudniej koty połknąć długiego kłaka, a poza tym przy długim futrze widzę, że prawie całkowicie odpuszcza sobie mycie (bo i tak wiadomo, że nie da rady :mrgreen: ). Zapytam o tę łuskę wetki ... a gdzie to się "zanabywa"?
Obrazek

katarzyna1207

Post » Pt sie 05, 2011 8:40 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:Ziabolek jest strzyżony, niestety nie da się maszynką bo ma zbyt luźną skórę i zbyt gęste futro - nie tnie się, muszę nożyczkami (jest w "schodki"). Poza tym potwornie boi się hałasu maszynki, na suszarkę, jak jeszcze miał długie futerko zareagował prawie zawałem serca, a ja przy nim :roll:; dziwne, bo odkurzacza się nie boi ...Obserwując Paryska zaczyna się zastanawiać, czy długie futro nie jest lepsze - trudniej koty połknąć długiego kłaka, a poza tym przy długim futrze widzę, że prawie całkowicie odpuszcza sobie mycie (bo i tak wiadomo, że nie da rady :mrgreen: ). Zapytam o tę łuskę wetki ... a gdzie to się "zanabywa"?

Płesznik nie dawaj na podrażnioną dwunastnicę bo on puchnie w żołądku i strasznie rozpiera,wiem Kasia po sobie i Bejbi też dałam to masakra była.To w każdej aptece jest,w niektórych karmach Royala jest.Ja wziełam próbkę tej karmy to byłam załamana.Weci powinni mieć próbki to jest na zaparcia,tak pisze.Płesznik czy psyllium to to samo można powiedzieć.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon sie 08, 2011 6:25 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Co słychać u Was? Co z Ziabolkiem, Miszczem i resztą ferajny? :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 08, 2011 7:28 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

:?:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sie 08, 2011 8:00 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Żyjemy .... :mrgreen: Ziabolek w miarę dobrze ... wczoraj udało się bez pawika... Jako trzeci kot w domu nauczył się wskakiwać na parapet w kuchni (potrafi jeszcze Bubuś i Kropencjusz) i był z tego taki "dumny" że pod rząd chyba z pięć razy wskakiwał i zeskakiwał... :ryk: Komicznie to wygląda, bo tak naprawdę to wskakuje tylko przód Ziabolka, a druga połowa z tylnymi łapami majta się na wysokości kaloryfera i dopiero jak załapie kaloryfer, to podciąga resztę... Ale i tak sukces, bo Bąblińska też próbuje, ale kończy się to smętnym zwisem na kaloryferze i wrzaskiem "ratunku, zabierz/odczep mnie stąd ..." :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Pon sie 08, 2011 8:47 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon sie 08, 2011 9:08 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Cudnie :love:
U mnie tak Ptysiek na szafę wskakuje i czasami tylnymi łapaki przebiera, bo on ma trochę krótsze łapki, niż pozostałe kociaste.
Ale uparty Wiking jest, próbuje do skutku :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sie 08, 2011 10:49 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

:ryk: :ryk: :ryk: Kolejna poza do pachnienia :mrgreen:

Vailet dojszło?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sie 08, 2011 11:24 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Gibutkowa pisze::ryk: :ryk: :ryk: Kolejna poza do pachnienia :mrgreen:

Vailet dojszło?

Koło 11 był listonosz :ok: Właśnie napisałam do Ciebie PW.Ślicznie dziękuję :D
Obrazek ,

vailet

Post » Pon sie 08, 2011 11:26 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Dzielny Ziabolek :ok: tak mu się spodobało skakanie :lol: Te parapety to chyba wysoko są?
Obrazek ,

vailet

Post » Pon sie 08, 2011 18:42 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

vailet pisze:Dzielny Ziabolek :ok: tak mu się spodobało skakanie :lol: Te parapety to chyba wysoko są?

Parapety są na normalnej wysokości .... tylko że moje koty takie bardziej "przypodłogowe" .... :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

[poprzednia][następna]