Czarne Diabły Tasmańskie II, Trawis w DS, dobre wieści!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 07, 2011 9:52 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

odłowić - w klatkę łapkę. dowiedz się od kogo można u Was pożyczyć

od razu wysterylizować

a pani musi wiedzieć, że ta kotka w mieszkaniu początkowo będzie albo szaleć albo zaszyje się gdzieś przerażona. musi zabezpieczyć okna i wszelkie dziury gdzie kotka mogłaby wejść i się zaklinować (piecyk, szafki kuchenne!)

a potem po prostu dać jej czas.

przez pierwsze dni pewnie będzie pościć, to normalne w stresie. najlepiej zostawić miskę blisko miejsca gdzie się schowa - pewnie będzie jeść w nocy.

warto głośno czytać, żeby się przywyczajała do głosu człowieka

moja Migotka 3 miesiące mieszkała za łóżkiem, a że żyje wiedziałam tylko po miskach i kuwecie :twisted: w tym okresie się w zasadzie nie widziałyśmy :twisted:

teraz jest pieszczoch monstre, ale nie każda historia ma taki happy end ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon mar 07, 2011 10:14 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

Dzięki Jopop :1luvu: :1luvu:

Z grubsza tak właśnie kombinowałam.
Lecznice mam przyjazną, gotowi przetrzymać np. dzień, żeby sprawdzic stan ogólny.
Została rozmowa z domkiem - miała całe lata suczkę bardzo fajną i wiem, że o nią badzo dbała.
Zobaczymy - czas sie kurczy, sezon w pełni :?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon mar 07, 2011 10:15 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

Siostro AYO :oops: - to nie moja zasługa, tylko desperacja :twisted: . Jak widzę, informacje już dostałaś. Skontaktuj się z evalla albo kimś z Pomorskiego Kocie Domu Tymczasowego - oni chyba mają łapkę i może pomogą w łapance. Co do kociej paniki popieram rękami i nogami, dziś w nocy wyciągałam gnoja z agregatu lodówki :strach: , więc trzeba przewidzieć wszystko i jeszcze trochę.
Smarkacze zwiały w nocy, udoskonaliły system ukrywania się (pod lodówką!) a teraz piłują pyszcze :twisted: . Klatka jest omotana jak Beduin a ja i tak w nocy nie spałam, tylko nasłuchiwałam, czy nie wyłażą. Próbowały, a jakże ...
Kotkę z piwnicy trzeba będzie zaszczepić i odrobaczyć, vet pewnie sam to zaleci. Z testami na FIV/FeLV dajcie spokój, jak ma być jedynaczką, bo to większy wydatek - takie jest moje zdanie :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon mar 07, 2011 10:45 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

alix76 pisze:Kotkę z piwnicy trzeba będzie zaszczepić i odrobaczyć, vet pewnie sam to zaleci. Z testami na FIV/FeLV dajcie spokój, jak ma być jedynaczką, bo to większy wydatek - takie jest moje zdanie :wink:

biorąc pod uwagę sezon i to że ma być sama w domu zaczęłabym od kastracji :roll: inaczej babka może mieć potem nagle sporo kociątek :twisted:

co do testów - popieram alix, jesli kotka jest ogólnie w formie to na razie olać ;)

jak się trochę przyzwyczai to wtedy warto zrobić badania krwi, ale to spokojnie, może poczekać jeśli zdrowa
Obrazek

jopop

Post » Pon mar 07, 2011 10:56 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

jopop pisze:
alix76 pisze:Kotkę z piwnicy trzeba będzie zaszczepić i odrobaczyć, vet pewnie sam to zaleci. Z testami na FIV/FeLV dajcie spokój, jak ma być jedynaczką, bo to większy wydatek - takie jest moje zdanie :wink:

biorąc pod uwagę sezon i to że ma być sama w domu zaczęłabym od kastracji :roll: inaczej babka może mieć potem nagle sporo kociątek :twisted:

co do testów - popieram alix, jesli kotka jest ogólnie w formie to na razie olać ;)

jak się trochę przyzwyczai to wtedy warto zrobić badania krwi, ale to spokojnie, może poczekać jeśli zdrowa

Najbardziej oczywiste pominęłam :lol: A badania krwi profilaktyczne jak najbardziej popieram, szczególnie przy mało znanej przeszłości :wink:

alix76

Post » Pon mar 07, 2011 20:04 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

Lubię czytać wpisy na tym forum. Można się fajnych rzeczy dowiedzieć. Stary już jestem, jedna nogą nad grobem ale się uczę. Jednak koty są w obsłudze bardziej skomplikowane niż pieseczki.

:ok:

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Pon mar 07, 2011 21:37 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

Wysoka komisja w osobie Cioci Jopop zakwalifikowała scury do oswojenia. Podjęła nawet kroki wstępne :lol: Obecnie ząs udała się z resztą zacnego grona łowić dalej :ok:

alix76

Post » Wto mar 08, 2011 0:39 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

trochę mnie palce bolą po tym egzaminie ;)

ale dzieciaki do przekabacenia, choć trochę zachodu będą wymagały ;)
Obrazek

jopop

Post » Wto mar 08, 2011 10:20 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

to ci sie dzicz rozmnożyla :lol: u moich bezdomniaków tez jakaś rozmnożona dzicz, nie wiadomo skąd :cry: wszystko czarne i nie do odróznienia :x

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Wto mar 08, 2011 10:42 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

Mario, a czy Ty myślisz, że ja te bure pomioty McGywera i Nikity odróżniam??
Po wczorajszym uszczelnieniu klatki nie dały rady wyjść, więc w zamian rozpirzyły wszystko, co mogły, mokre, suche, wodę i żwirek - w artystycznym rzuciku w klatce i dookoła :twisted: . Trochę pożałowałam, że nie użyłyśmy tej taśmy klejącej inaczej :twisted: Musiały się zmęczyć, biedactwa, bo nawet zjadły mokre, jak im wstawiłam :wink:
Jopop wczoraj profesjonalnie je wymiętosiła 8) , ponosząc przy tym uszczerbek na zdrowiu :mrgreen: Ja się nie podejmuję - nie moja liga :mrgreen: . Ograniczę się do karmienia, sprzątania i powstrzymania się od owinięcia taśmą klejącą :twisted: .
Salvadore, myślę, że i o pieskach można znaleźć różne ciekawe rzeczy :mrgreen:

alix76

Post » Wto mar 08, 2011 12:22 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

Twoje nie do odróżnienia chociaż w zamkniętym terenie, moje biegają wolno i daj tu takiemu Proverę :ryk:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Wto mar 08, 2011 14:52 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

No, to na osłodę: Pingwin w słońcu, Gołąbka czuwająca i zagadka: kto ma futrzany penis?

Obrazek Obrazek Obrazek

alix76

Post » Wto mar 08, 2011 15:26 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

Jedyny poza moimi własnymi penisami który mi się jako tako podoba. Alix. kiedy go wychodowałaś?

A z drugiej strony zgadnij do kogo od dziś bede mówił : " Ty Penisie"

:ok: :ok: :ok: :ok:

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Wto mar 08, 2011 17:21 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

salvadoredali67 pisze:Jedyny poza moimi własnymi penisami który mi się jako tako podoba. Alix. kiedy go wychodowałaś?

A z drugiej strony zgadnij do kogo od dziś bede mówił : " Ty Penisie"

:ok: :ok: :ok: :ok:

ta liczba mnoga mnie lekko wybiła z tropu... :roll:
Obrazek

jopop

Post » Wto mar 08, 2011 17:29 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, the magnificent seven!

jakaś wizualizacja byłaby potrzebna, też jestem w sumie ciekaw :roll: :roll: człowiek całe życie doświadcza czegoś nowego ...

Edit: a tak OT, Asiu, Ty o której miałabyś ewentualnie zahaczyć o Śnieżną? Bo nie wiem czy zdążę tam przed Tobą :roll: Przepraszam za koci offtopic :mrgreen:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]