PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 10:29 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Agn - foty będą na pocz. sierpnia ze Szwecji i z Norwegii póki co.

Z Krymu to jeszcze nie wiem kiedy - ale kiedyś na pewno :mrgreen:
soso - dzięki - zaraz obejrzę, Krym mi się marzy na pewno będzie którymś kolejnym celem wycieczki.

Ehh, dziś jakiś kiepski dzień, deszcz pada prawie cały czas, rano wiozłam do koleżanki Czernego Smoka i Paluszki (ostatnią z przedszkolanek) - będą tam na czas mojego wyjazdu, oba kociaki darły ryje przeraźliwie całą drogę jeden przez drugiego (a to prawie godzina przy porannych korkach), Smoku się z nerwów zes**ł , no i przez to wszystko wjechałam jakiemuś kolesiowi w dupę, znaczy w tył samochodu, całe szczęście, że u niego szkody żadnej nie było, a u mnie tylko tablica rejestracyjna się wygła i ta ramka ją mocująca pękła...
Smoku zaraz po przyjeździe musiał zaliczyć mycie tyłka, bo się trochę umazał, no i taki właśnie miałąm dziś poranek :x
Dopiero sobie kawę zrobiłam i mam chwilę aby odsapnąć, ale tylko chwilę, bo jeszcze duuużo pracy dzisiaj :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw lip 07, 2011 10:53 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

A faktycznie, przypomniałam sobie - w tym roku kraje nordyckie. 8)
Poczekam cierpliwie, delektując się Karpatami na różnych `odcinkach`. :wink:

Odpoczywaj dobrze - należy Ci się. :1luvu:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw lip 07, 2011 12:27 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

mpacz78 pisze:Agn - foty będą na pocz. sierpnia ze Szwecji i z Norwegii póki co.

Z Krymu to jeszcze nie wiem kiedy - ale kiedyś na pewno :mrgreen:
soso - dzięki - zaraz obejrzę, Krym mi się marzy na pewno będzie którymś kolejnym celem wycieczki.

Ehh, dziś jakiś kiepski dzień, deszcz pada prawie cały czas, rano wiozłam do koleżanki Czernego Smoka i Paluszki (ostatnią z przedszkolanek) - będą tam na czas mojego wyjazdu, oba kociaki darły ryje przeraźliwie całą drogę jeden przez drugiego (a to prawie godzina przy porannych korkach), Smoku się z nerwów zes**ł , no i przez to wszystko wjechałam jakiemuś kolesiowi w dupę, znaczy w tył samochodu, całe szczęście, że u niego szkody żadnej nie było, a u mnie tylko tablica rejestracyjna się wygła i ta ramka ją mocująca pękła...
Smoku zaraz po przyjeździe musiał zaliczyć mycie tyłka, bo się trochę umazał, no i taki właśnie miałąm dziś poranek :x
Dopiero sobie kawę zrobiłam i mam chwilę aby odsapnąć, ale tylko chwilę, bo jeszcze duuużo pracy dzisiaj :roll:

No to się Smoku nie popisał i nie załapie się na wycieczkę :roll:
A gdzie zniknął link do zdjęć z poprzednich wypraw?
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw lip 07, 2011 12:38 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

maria_z pisze:A gdzie zniknął link do zdjęć z poprzednich wypraw?

A w pewnym momencie miałam za dużo banerków i się nie mieściły, a potem nie chciało mi się od nowa wstawiać, ale jak ktoś chce pooglądać to proszę:
https://picasaweb.google.com/lysyzdenek ... umunia2010
https://picasaweb.google.com/lysyzdenek/Rumunia2009
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lip 07, 2011 13:05 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Namawiam Adama na Rumunię, dzięki Twoim zdjęciom jestem trochę bliżej :D

A na Norwegię on z kolei namawia mnie. Swoją drogą mam z wiedzy i życia obszerny przewodnik o Szwecji - może chcesz pożyczyć :mrgreen: ?
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Czw lip 07, 2011 13:34 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Rumunia jest super, ludzie są niesamowicie otwarci i gościnni, piękne dzikie góry, urokliwe miasteczka, naprawdę warto, tylko trzeba wiedzieć, że Transylwania a południe kraju są bardzo różne od siebie jeśli chodzi o infrastrukturę, czystość, ilość bezdomnych psów :? , im dalej na południe tym gorzej niestety.
Namówcie się nawzajem i dwie wycieczki będą :mrgreen:.

Kierunek tegorocznej wycieczki zaproponował Wojtek, gdy wracaliśmy w zeszłym roku z Bułgarii w niemiłosiernym skwarze, dziurawymi drogami, błądząc w każdym większym mieście bo oczywiście oznaczenia dróg w Bułgarii w miastach to tragedia... zaczął marudzić: jedźmy do jakiegoś bardziej cywilizowanego kraju, z normalnymi drogami, informacjami ... no to teraz jedziemy, jednak nie wiem czy tam znów nie będzie za porządnie jak dla nas - najwyżej wprowadzimy tam trochę polskiego chaosu :mrgreen: :piwa:
No ale mnie w tej Norwegii najbardziej pociąga piękno natury, ja nie przepadam za zwiedzaniem dużych miast, lubię kontakt z naturą, biwakowanie, spanie w namiocie, ogniska, wędrówki... takie tam.

Przewodnik o Szwecji by się przydał - ale czy będziemy miały okazję się spotkać dziś lub jutro, może jutro bym skądś odebrała? - napisz pw jak widzisz taką możliwość, będę jechała do i z pracy autem.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lip 07, 2011 14:29 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Jaką trasą jedziecie ?
Będziecie chyba przez Danię jechać? Do legolandu i djurs sommer landu wpadnijcie :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw lip 07, 2011 14:34 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Przez Danię będziemy wracać.
Teraz ruszamy Gdynia -Karlskrona i Szwecją na północ aż do Nordkapp potem powrót wybrzeżem Norwegii.
W Legolandzie byłam :mrgreen: - ale dawno - 14 lat miałam.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lip 07, 2011 16:56 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Wróciłam już z wizyty u Pchełki. Nowe imię kici to Mania. Kicia troszkę podrosła. Katarek już praktycznie zaleczony, nie ma śladów zasmarkania, jutro ostatni zastrzyk. Mania jest dzielna, nie bała się nas. Na początku była trochę niepewna ale szybko zaczęła zaczepiać do zabawy :)
Jest urocza, wszędzie włazi i ciągle plącze się pod nogami. Apetyt jej dopisuje, a miskę ma tak dużą, że mogłaby w niej spać.
Tylko ciężko zdjęcie zrobić, bo za dużo się rusza i mój aparat za nią nie nadążał.. Na większości zdjęć zamiast kota były białe smugi ;)

Oto i Mania, z pozdrowieniami i życzeniami miłego urlopu :)

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Czw lip 07, 2011 17:15 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Piszę tutaj, bo największe szanse, że przeczyta ktoś, kto może pomóc.

Na terenie parkingu mojej pracy (w Sopocie) błąka się kot. Chcę go złapać i wyleczyć jeśli się da, zapewne będzie wymagał posiedzenia kilku dni u weta . Źle wygląda uszy czarne, nie wiem, czy to krew zaschnięta w strupach po jakimś pogryzieniu czy grzyb jeszcze dodatkowo. Kot kiedyś był biały, teraz jest nieziemsko brudny. Mam wrażenie, że kuleje na lewą tylnią łapę. Płeć nieznana. Spojrzenie przytomne. Dwa razy próbowałam go łapać, ale nie udało się. Może głuchy od tych urazów ( raz zaszłam od tyłu, nie widział, nie uciekał), a może tak ma. Siedzi prawie cały czas na tym parkingu, w pracy już mówią, żeby uśpić, bo chory. No niefajnie się dzieje.
Zaraz jadę po klatę łapkę do Gdańska i jutro postaram się go złapać. Oby się udało, w weekend wyjeżdżam.
Może ktoś pomóc? Proszę. Głównie o transport mi chodzi, bo ja niezmotoryzowana jestem. I trochę zestrachana.

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Pt lip 08, 2011 8:50 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Uwaga ostrzeżenie!!!!!!!!!!!
Pani Aldona i Adam niby ok ale nie powinni mieć kota. Zamykają się przed kotkiem 2 miesięcznym w pokoju on płacze tęskni a oni czekają aż się nauczy, że nie zawsze może z nimi być kotek ma być jedynakiem więc dla niego straszna trauma. Smutno, że tacy ludzie myślą, że są odpowiednimi opiekunami.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt lip 08, 2011 9:18 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

RKa pisze:Wróciłam już z wizyty u Pchełki. Nowe imię kici to Mania. Kicia troszkę podrosła. Katarek już praktycznie zaleczony, nie ma śladów zasmarkania, jutro ostatni zastrzyk. Mania jest dzielna, nie bała się nas. Na początku była trochę niepewna ale szybko zaczęła zaczepiać do zabawy :)
Jest urocza, wszędzie włazi i ciągle plącze się pod nogami. Apetyt jej dopisuje, a miskę ma tak dużą, że mogłaby w niej spać.
Tylko ciężko zdjęcie zrobić, bo za dużo się rusza i mój aparat za nią nie nadążał.. Na większości zdjęć zamiast kota były białe smugi ;)

Oto i Mania, z pozdrowieniami i życzeniami miłego urlopu :)

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

:D RKa dziękuję Ci bardzo za informacje :1luvu:
Widać, że Pchełka - Mania świetnie się tam czuje, dobrze, że już zdrowieje.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt lip 08, 2011 11:10 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Ostrzegam!!!! przed kobieta spod nr 6638822.. ze sławna miedzy Słupskiem a Koszalinem chce kotkę, chce żeby urodziła jej małe kotki bo musi mieć jeden miot taka kotka...... :evil:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie lip 31, 2011 16:48 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Wróciłam :mrgreen:

Większość dzisiejszego dnia zajęło nam odgruzowywanie mieszkania po trzytygodniowej nieobecności i niepodzielnych rządach dziesiątki kotów - wstępnie już odgruzowane ale jeszcze trochę zostało, rozpakowywanie się, pranie - ech masa roboty, zmęczona jestem a jutro już do roboty na 9.00 :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lip 31, 2011 17:38 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

mpacz78 pisze:Wróciłam :mrgreen:

Większość dzisiejszego dnia zajęło nam odgruzowywanie mieszkania po trzytygodniowej nieobecności i niepodzielnych rządach dziesiątki kotów - wstępnie już odgruzowane ale jeszcze trochę zostało, rozpakowywanie się, pranie - ech masa roboty, zmęczona jestem a jutro już do roboty na 9.00 :roll:

3 tygodnie to strasznie dłuuugo :) się stęskniłam, nie było czego podczytywać :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

[poprzednia][następna]