K-ów, walki popowodziowej ciąg dalszy :-[[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 08, 2010 21:58 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

kastapra pisze:Moje maluszki po szczepieniu, chyba je boli w miejscu ukłucia, bo strasznie płaczą jak się je dotyka, nawet jak mama myje. Daje cycka a one nie chcą :(

Zdarza się odczyn poszczepienny a nawet gorączka z brakiem apetytu. Pilnuj zeby sie nie odwodniły.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Wto cze 08, 2010 22:12 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

kastapra pisze:Moje maluszki po szczepieniu, chyba je boli w miejscu ukłucia, bo strasznie płaczą jak się je dotyka, nawet jak mama myje. Daje cycka a one nie chcą :(

A jak ten mały, którego brzuszek bolał?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Wto cze 08, 2010 22:16 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

Etiopia pisze:

Zdarza się odczyn poszczepienny a nawet gorączka z brakiem apetytu. Pilnuj zeby sie nie odwodniły.

No zdarza się, ale zazwyczaj miałam to u dorosłych. Maluchy chyba maja poprostu boleść w miejscu ukłucia.

Ten co go brzuszek bolał, to chyba udawał :P
Poprostu lubi spać w takiej pozycji :)
Nic jej nie jest.
Doktor powiedział dziś, że są w super formie, super zadbane i odchowane. Żadnych zastrzeżeń, okazy zdrówka. Okrągłe, puchate, oczy, uszy, nosy czyściutkie. :1luvu:

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Wto cze 08, 2010 22:17 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

No to gitara i oby tak dalej.
Fajne masz te krasnale.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro cze 09, 2010 7:02 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

karaluch pisze:Bio-Stalfris - aktualizacja listy chętnych:
1. Tosza - 1
2. Anna 09 - 0,5
3. Miuti - 1
4. aassiiaa - 1
5. queen_ink - 0,5
6. Tweety - 0,5 lub 2x0,5
7. milu - 0,5
8. solangelica - 1
9. Liwia - 1
10. Etiopia - 0,5
11. lutra - 1
12. BarbAnn - 0,5

Razem 9 - 9,5 litra czyli dwa kanistry. Może umówmy się, że zapisy do jutra (środa 9.06.10) do godz. 20 czasu forum. Potem zamawiam. OK?

Cyrylek miał dziś wizytę bardzo miłej pani Ani. Wdzięczył się do niej tak, że chyba nie zostawił jej wyboru :) Umówiłyśmy się, że przed adopcją zostanie zaszczepiony. Tweety, proszę o wskazówki gdzie i jak mam to załatwić, bo ja w kwestii szczepionek głupia jestem całkowicie.
Rozmawiałam też z dr Adamską na temat wyników badania krwi Dzidki - próby nerkowe, wątrobowe i morfologia ok, można sterylizować.

Jeszcze Cammi:

Cammi pisze:Ja poproszę - a można tym zlać kota? żeby nie lał?
1liter - albo cokolwiek
Odbiorę osobiście - jakoś tak - chyba, że ktoś mi do Rawicza podrzuci? A może we wrocławiu ktoś bedzie?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro cze 09, 2010 7:19 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

Karaluchu, a czy Cyryl już był w ogóle szczepiony?
Jeśli nie, to trzeba najpierw trójką, a potem 5. Najlepiej u Szpeyera, ktoś będzie się wybierał?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro cze 09, 2010 7:23 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

ze sie zacytuje!

kosma_shiva pisze:Flocke siedzi w piwnicy u mnie znaczy w komórce lokatorskiej.
Jest kochany - nie dam go do Libertowa 8O zakochałam się w tym kocurze - on tak pięknie mruczy i uprasza się o pieszczoty...

Fibi nie wraca, to znaczy gdzir idzie?
Niech mi ktoś odpowie czy ona jest dzika czy należy jej szukać domu?!

Co myślicie o tym kittenie?
Aga?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro cze 09, 2010 7:26 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

miszelina pisze:
karaluch pisze:Bio-Stalfris - aktualizacja listy chętnych:

Razem 9 - 9,5 litra czyli dwa kanistry. Może umówmy się, że zapisy do jutra (środa 9.06.10) do godz. 20 czasu forum. Potem zamawiam. OK?

.

Jeszcze Cammi:

Cammi pisze:Ja poproszę - a można tym zlać kota? żeby nie lał?
1liter - albo cokolwiek
Odbiorę osobiście - jakoś tak - chyba, że ktoś mi do Rawicza podrzuci? A może we wrocławiu ktoś bedzie?

WŁAŚNIE - POMINEŁA mnie Aga.
A w tym tak smutny czasie to podziele się moim "problemem"

Firek wczoraj zaatakował wszystko co sie rusza i ma futro. A najgorzej oberwał Metro. Ten koci bandyta rzucił mu się na głowę!!!
I gdyby to było raz! Metro histeryk i wrzask. Jak udało się śFira zrzucić/oderwać to kot się na któregoś innego kota rzucił a potem z półki znów na Metra i taka akcja się powtórzyła jeszcze raz.
Metro jest spokojny ale do czasu. Zamiast zwiać to próbował się z śFirkiem policzyć chyba.
W efekcie miałam kupę futra. Przy okazji w przerwach na Metra śFirek atakował każdego kota po kolei.
Metro kuleje. Na kotach nie ma widocznych śladów.
Po tym incydencie wszystko wróciło do normy. I oby tak zostało - bo nie chciałabym zastać któregoś zwierza w stanie uszkodzonym.

A to najczęściej się zdarza, że pies atakuje kota...
U mnie nawet to musi być pokręcone.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Śro cze 09, 2010 8:26 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

Poprosiłam u siebie w pracy o jakieś rzeczy na posłania dla kotów i szmaty do sprzątania - powinny być jutro i pojutrze. Nie wiem, ile tego będzie i w związku z tym nie wiem, czy dam radę to zabrać - będę meldować co i jak.

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Śro cze 09, 2010 8:40 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

kosma_shiva pisze:ze sie zacytuje!

Jest kochany - nie dam go do Libertowa 8O zakochałam się w tym kocurze - on tak pięknie mruczy i uprasza się o pieszczoty...

Aga?

na razie karmy nie kupowałabym, bo nadciąga z różnych stron,
Co do Flocke - napisałaś do tej dziewczyny z dogo? Wypowiedziała się na wątku założonym przez Etiopię.
Fibi jest u leone

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro cze 09, 2010 8:43 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

Fibi zrobiła grandę u dra Lisa, ma nacięte ucho. Leone się wypowiedzą, czy zatrzymywać czy puszczać.
Dziś na sterylkę jedzie Sabinka, odwożę ją wieczorem do Sol. W piątek na sterylkę ma trafić Agatka, a w sobotę kotka od p. Papież...
Nie wiem, gdzie one obie, bo u Lisa zostało pół kocurka... u Szp kocurek...
Ago?
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro cze 09, 2010 8:49 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

lutra pisze:Fibi zrobiła grandę u dra Lisa, ma nacięte ucho. Leone się wypowiedzą, czy zatrzymywać czy puszczać.
Dziś na sterylkę jedzie Sabinka, odwożę ją wieczorem do Sol. W piątek na sterylkę ma trafić Agatka, a w sobotę kotka od p. Papież...
Nie wiem, gdzie one obie, bo u Lisa zostało pół kocurka... u Szp kocurek...
Ago?

liczysz, że sama ciachnę? :wink:
to może u któregoś z nich i się dopłaci za pół kotki albo za 3/4 kotki?

a co z tym ciachnięciem na Agatkę w schronie? Karola pisałaś do nich coś w tej sprawie? może zamienią na Komendę albo Szpeyera?
Lutro?
Ostatnio edytowano Śro cze 09, 2010 8:50 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Śro cze 09, 2010 8:49 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

To ja proponuję dra Szp, bo on tnie w piątek i sobotę, a u dra Lisa nie będzie łatwo, ok?
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro cze 09, 2010 9:41 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:ze sie zacytuje!

Aga?

na razie karmy nie kupowałabym, bo nadciąga z różnych stron,
Co do Flocke - napisałaś do tej dziewczyny z dogo? Wypowiedziała się na wątku założonym przez Etiopię.
Fibi jest u leone

Dzieki za wiecej czszegolow, wczoraj nie mialam pojecia o co ci chodzi.
Chodzi o ta wypowiedz? :
Jestem z Wolbromia tylko problem z transportem...mogę zabrać kotke/kota do dt - jeżeli to będzie kotka po sterylizacji kot po kastracji to zwiększą się szanse aby kot został u mnie na stałe. Oczywiście może to być też jakieś maleństwo, nie mam wymagań co do wieku, wyglądu itd itd. Jedyne moje wymaganie : musi akceptować inne koty..
Rozmawiałam też wczoraj z ciocią mojego Pawła, szuka ona kocura dla swojego teścia<--- straszy Pan, mieszkający samotnie na wsi, daleko od ulicy i innych sąsiadów. Ja mam młodego kocurka, ale niestety musiałam odmówić ponieważ był bardzo długo leczony, każdego dnia walczyliśmy o niego i teraz gdy już wygraliśmy... kota nikomu nie oddamy Zostanie z nami więc obiecałam, że poszukam i dla niego kota.

Wieczorem sie zarejestruje na dogomanii i napisze!

Z kittenem, to jak uwazacie, moze przyjdzie z tych "roznych stron" akurat maluchowe jedzenie.
Ja jestem zdania, ze kittena nie bedzie a tak tanio to jeszcze nie bylo.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Śro cze 09, 2010 11:02 Re: K-ów, Roma odeszła ....[']['][']

kosma_shiva pisze:
Dzieki za wiecej czszegolow, wczoraj nie mialam pojecia o co ci chodzi.
Chodzi o ta wypowiedz? :
Jestem z Wolbromia tylko problem z transportem...mogę zabrać kotke/kota do dt - jeżeli to będzie kotka po sterylizacji kot po kastracji to zwiększą się szanse aby kot został u mnie na stałe. Oczywiście może to być też jakieś maleństwo, nie mam wymagań co do wieku, wyglądu itd itd. Jedyne moje wymaganie : musi akceptować inne koty..
Rozmawiałam też wczoraj z ciocią mojego Pawła, szuka ona kocura dla swojego teścia<--- straszy Pan, mieszkający samotnie na wsi, daleko od ulicy i innych sąsiadów. Ja mam młodego kocurka, ale niestety musiałam odmówić ponieważ był bardzo długo leczony, każdego dnia walczyliśmy o niego i teraz gdy już wygraliśmy... kota nikomu nie oddamy Zostanie z nami więc obiecałam, że poszukam i dla niego kota.

Wieczorem sie zarejestruje na dogomanii i napisze!

Z kittenem, to jak uwazacie, moze przyjdzie z tych "roznych stron" akurat maluchowe jedzenie.
Ja jestem zdania, ze kittena nie bedzie a tak tanio to jeszcze nie bylo
.

a kasiorę złociutka masz? :wink: na ten moment będą na innej karmie maluchowej, kołderka ciągle za mała mimo, że naciągam ją w prawo i lewo :(

Tweety

[poprzednia][następna]