DT Matahari-kiepskie finanse.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 24, 2010 19:24 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

Czarownica jesteś a nie jakiś mięczak :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie wrz 26, 2010 13:12 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

Podczytuję ofkors.
Z nosa leci mi od piątku, więc łączę się w bólu.
I trzymam kciuki :ok:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pt paź 01, 2010 22:16 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

Dziewczyny zalatane,a życie pomalutku toczy się dalej.

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Sob paź 09, 2010 18:36 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

Dziewczyny zalatane i bez netu przez dwa tygodnie:)
Dopiero teraz zaczynamy ogarniać brak netu, bo teraz praktycznie wszystko przez net.

Pieniążków ubyło, rozliczenie zara zrobię w pierwszym poście.

Więc jakby coś, to już jesteśmy :)

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Pon paź 11, 2010 6:37 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

net odzyskany, a jego brak to zasługa sierściuchów... niestety... router to przecież świetne miejsce na znaczenie... o pawikach nie wspomnę...
wyniki Raty są lepsze - mocznik ze 194 zjechał do 113... bardzo się cieszę... apetyt pannie dopisuje, namolna się zrobiła jeszcze bardziej, a od dziś kroplówkujemy pannę ponownie...
z Melisą coś nie halo, osowiała się zrobiła, jakiś pawik był wczoraj i w zasadzie nic więcej... w zeszłym tygodniu na antybiotyku była, więc trzeba jej badania krwi zrobić... ale to jutro...
dziś do weta jedzie zestaw trojga - Diuna (gluty z nosa), Frędzel (różowe gluty z nosa) i Skuter (pełno strupów na tylnym końcu grzbietu)...
Skuter to jeden z nowych, drugi ma na imię Maciej... miały wylądować w schronie, a to domowe wychodzące koty były... Maciej już całkiem zintegrowany ze stadkiem, natomiast Skuter to indywidualista... gorzej znosi zamknięcie... oba mają po jakieś 5-6 lat... Skuter do tego najprawdopodobniej alergię na pchły...
zaczęło się grzanie, więc do kaloryferów kolejki się ustawiają... w pokoju pół biedy - zmieści się kilka kotów, gorzej z kuchnią... tak kto pierwszy ten lepszy...
miałam w międzyczasie jakiś początek zapalenia płuc, katar trzyma się i nie chce spadać...
o reszcie postaram się zapisać potem...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pt paź 15, 2010 13:31 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

no i nie napisałam potem... strasznie dużo się działo w tym tygodniu u nas... Kasia po sterylce, Fifi także i oczko też zrobione, w dodatku tak, że panna nie musi nosić kołnierza... Diuna i Glucior ( Frędzel) chore i na antybiotyku... Skuter w trakcie leczenia i już widać efekty, szczególnie po wczorajszej kąpieli, która dla mnie skończyła się pogryzioną górną wargą... wyniki Raty poprawiły się - kreatynina ze 194 zjechała do 113...
a w poniedziałek znalazłam kotkę - wychodziłam do banku i siedziała na schodach kamienicy obok... postanowiłam zająć się nią wracając... na moje kici kici, otworzyła pyszczek i bezgłośnie zamiałczała... podeszłam, pogłaskałam i natychmiast z kotem zasuwałam do siebie... koszmarnie wycieńczona, masakratycznie chuda - skóra i kości, kosmicznie odwodniona, potworny zapach... po prostu koszmar... nawet nie bardzo miała siłę jeść, tylko piła, więc conva dostała i zadzwoniłam do weta... nawodniłam podskórnie po konsultacji i umówiłam ją na wtorek... wet jak ją zobaczył, to się lekko wystraszył... założył wenflon, pobrał krew i kazał czekać na wyniki... tak więc wątroba i nerki w porządku - mocznica (200, norma 70) wynika najprawdopodobniej z odwodnienia, białych ciałek panna ma 89 tys. przy 15 tys. normie ... panna miała temperaturę 35,7, waży 1,9 kg i wygląda jak koszmar... ale walczy... jest na antybiotyku, chętnie już zjada wszystko, dwa razy dziennie kroplówka trwająca ponad godzinę - bo wolno trzeba... codziennie wożę ją do weta... już tak brzydko nie pachnie, korzysta z kuwety, zaczęła wyrażać swoje niezadowolenie... normalnie boję się ją brać na ręce, żeby jej czegoś nie uszkodzić... wet ocenia ją na 11-14 lat, brakuje jej zębów, zaglucona... ale mam wrażenie, że jest coraz silniejsza...
a oto Niunia ObrazekObrazekObrazek
zdjęcia nie oddają w pełni jej wyglądu, a wierzcie jest przerażający...

Matahari

Post » Pt paź 15, 2010 14:15 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

Mnie tam fotki wystarczą. nie trzeba wiecej. Biedna kotka.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt paź 15, 2010 14:20 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

:ok: :ok: :ok: Dla Niuni i ogólnie.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon paź 18, 2010 7:39 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

od wczoraj jakby gorzej z Niunią... nie bardzo ma apetyt, robi pod siebie... jestem z lekko przerażona, a wizyta u weta dopiero o 15... ważyłam ją i już ma 2 kg...
panny posterylkowe bez żadnych problemów, dziś kontrola...
nie podoba mi się Fuksja i Gabryś, ale niestety, dziś nie mam możłiwości zabrania ich do weta... moje zdolności kończą się na trzech kotach... jutro...
Bazylek okazuje się moim najwięszym sprzymierzeńcem w kwestii pilnowania porządku... przyuważyłam w kuchni, jak Chudini znaczy. więc chłopaka pogoniłam... Bazyl siedział na krześle kuchennym i jak Chudini uciekał, to go jeszcze pogonił, żeby szybciej uciekał... prywatny strażnik...

Matahari

Post » Pon paź 18, 2010 18:32 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

Biedna Niunia. Napisz coś, jak wrócicie od weta.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon paź 18, 2010 19:45 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

Jak się czuje Niunia ? :(

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Wto paź 19, 2010 10:26 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

Niunia bryka za tęczowym mostem...niestety nie udało się. [']
W tych ostatnich dniach miała chociaz pełny brzuszek i ciepło pod łapkami.
:(

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Wto paź 19, 2010 10:31 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

Oj smutno...
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Wto paź 19, 2010 10:35 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Po loterii: wet spłacony :D

Szkoda, że Niuni nie udało się :( :( :(

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Wto paź 19, 2010 12:42 Re: DT Matahari- nowe zdjęcia. Niunia [']

Bardzo przykro :(
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]