Niewidoma Dominika.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 25, 2012 9:31 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

6 mniej. No i cieszę się, że klatka jakoś łapie.

Link podrzucę, dzięki.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt kwi 27, 2012 13:26 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

Dziś u weta usłyszałam: kawki, herbatki?
Bo jestem prawie codziennie. A jak jednego dnia mnie nie ma, to odpracowuję innego - i bywam 2 razy. Dziś zaniosłam łaciatego spod szpitala, a zabrałam białą dzikuskę. Jak przyjemnie było widzieć, jak wypuszczona śmignęła leciutko. Gdy ją łapałam, łaziła z przelewającym się na boki brzuszyskiem.
Wieczorem lezę po łaciatego.

Bernardynka już zarezerwowana. Będzie miała dom z dużym ogrodem.

jaaana

Post » Sob kwi 28, 2012 17:01 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

Słodkie niewiniątko na pozór. Nic, tylko głaskać.
W rzeczywistości dzika dzicz, nie podchodzi do jedzenia, gdy ma człowieka w zasięgu wzroku.
To ta złapana z brzuszkiem.

Obrazek

jaaana

Post » Pt maja 04, 2012 8:06 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

Ale ładną kocinkę złapałaś. Słodką ma buźkę.
Widzę, że klatka działa, gratuluję i powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok:
A jak już wszystkie koty u siebie wyłapiesz, to co będziesz robić? :wink:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt maja 04, 2012 11:47 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

U siebie, to znaczy gdzie? W mieście? :wink:
W tym roku więcej jak stado z zaprzyjaźnionej stodoły nie dam rady.
Tym bardziej, że jedna już chyba urodziła i będziemy mieć słodkie maluszki :evil:
Tak się niekorzystnie zbiegło - długi weekend, wet na zwolnieniu (jedyny, który zrobiłby sterylkę w wysokiej ciąży).

A już jest piątka do adopcji :(

jaaana

Post » Pt maja 04, 2012 18:23 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

Długi weekend - masz rację - ma też minusy.
My w domu mamy powiedzenie, że koty chorują, albo coś sobie robią albo w niedzielę, albo w święta albo - jak teraz - w długi weekend. :roll: W środę byliśmy u weta z Miśką-Gumą. Na szczęście nic poważnego, ale mieliśmy poważnego stracha o jej dawny uraz szczęki.

Nieustająco więc zaciskam :ok: :ok: :ok: za kolejne kastracje. Wiem, że może zaraz zagrozisz batami, ale naprawdę uważam, że jesteś :king:

A jak Domisia? Pytam, bo u nas 28 kwietnia minął rok bez ataków Tasi 8O Oczywiście będziemy robić badania i konsultacje u naszej doc. Nie skaczę z euforii, żeby się nie rozczarowywać, ale iskierkę nadziei zaciskam w dłoni i nie puszczam :wink:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt maja 04, 2012 19:35 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

No tak. U nas w październiku byłby rok bez ataków. Ale tuż przed tą magiczną datą znów zaczęły się pojawiać. Rzadko. Ostatni 18 kwietnia, wcześniej 8 marca. Właśnie z taką częstotliwością - rzadziej niż co miesiąc. Wetka mówi, że to normalne i że nie należy niczego zmieniać, że gdyby były częściej niż co miesiąc, to rozważałaby jakąś zmianę leków.

A Tasi gratulujemy i trzymamy :ok: - oby tak dalej.

jaaana

Post » Nie maja 06, 2012 14:02 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

Moja Dosieńka kochana.
Mieliśmy gości. Goście tylko głaskali Dosię i zachwycali się Dosią. Dosia była przeszczęśliwa i co noc z radości skakała po ścianach.
Nie pozwoliłam zabrać, choć nieśmiało to proponowali.

Dosia w ogóle jest najcwańsza i zawsze pierwsza pojawia się tam, gdzie coś się je :lol:

jaaana

Post » Wto maja 15, 2012 19:37 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

Domisia nauczyła właśnie Pompona jeść owies. Bo Domisia uwielbia owies. Niestety, na poprzednie edycje nie załapywała się, bo Pomponidło uważało owies za super zabawkę i rozwalało źdźbła i ziemię po wszystkich kątach. Na jakiś czas zrezygnowałam.
Ale w końcu myślę - tak być nie może, żeby jedno łaciate futro pozbawiało Dosię radości pasienia się.
Wsiałam. Wyrosło - ukryte przed kotami.
Gdy Pompon spał, postawiłam zboże przed Dosią. Pogryzła. Schowałam.
Dziś powtórka. Dosia skubie. Nagle na horyzoncie pojawia sie Pompon. Podchodzi, przygląda się. Patrzy, patrzy...i zaczyna Dosię naśladować.

Pięknie się razem pasły :mrgreen:
Oczywiście, pilnować muszę, bo roślinki to jednak super zabawa. Ale smakowało mu bardzo.

jaaana

Post » Czw maja 17, 2012 9:18 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

:lol:
Świeży owies jest słodziutki. U mnie długo nie pożył. Potem wyrastała młoda trawka na balkonie - o! ile było ucztowania na pędach ledwo wyrosłych :twisted:
Na szczęście trawa na balkonie się trzyma, nie wiem jak inne rośliny. W nocy były 3 st. na plusie :roll:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Śro maja 23, 2012 21:59 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

jaaana pisze:Domisia nauczyła właśnie Pompona jeść owies.
Szybko się nauczył, jeszcze szybciej zapomniał.

Mamo! Już zjadłem!

Obrazek

jaaana

Post » Czw maja 24, 2012 9:19 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

:ryk:
Nawet nie wiem, co napisać. Cały czas się śmieję :ryk:

(wredota ze mnie :mrgreen: )
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pon maja 28, 2012 16:17 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

Się załamałam.

Mam dwa kociaki we własnej kuchni. Mamę zawiozłam rano na sterylkę. Kociaki trzeba trochę oswoić. W zaprzyjaźnionym DT kolejne dwa. U weta w klatce trzy śliczne - mają ze dwa miesiące. Ktoś przywiózł do uśpienia. Wet się wściekł i kazał się facetowi samemu uśpić. I piękna łagodna czarna kocica - też do uśpienia :evil:

I czekam, aż głupia-biała-nie-dająca-się-złapać wyprowadzi swoje kociaki. Na razie nikt jej nie widział.

I udało mi się złapać wściekłą dzikuskę z gospodarstwa. Kolejna - to już czwarty egzemplarz stamtąd. Ciekawie się łapie, bo nikt nie wie, jakie tam są koty i ile. Gospodarz twierdzi, że ze 20. Stawiam klatkę w oborze i jak jest gospodarz, to on zagląda, jak go nie ma, to ja chodzę ciągle i podglądam, czy coś się złapało.

jaaana

Post » Pon maja 28, 2012 16:44 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

Sezon kociakowy sie zaczal- nie potrafie sie do konca cieszyc wiosna,wlasnie z tego wzgledu :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon maja 28, 2012 16:47 Re: Niewidoma Dominika.Jej dom jest w Pucku. To już TRZY lat

Jesienią i zimą też nie da się cieszyć, jak się patrzy na te zziębnięte futerka :(

jaaana

[poprzednia][następna]