Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 25, 2012 20:35 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

biedna staruszka :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie mar 25, 2012 21:10 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Staruszka, to ona nie jest
Ona jest strasznie, ale to strasznie smuta. Potrzebuje ciepłego kąta, miseczki i rączki - która ją pogłaszcze.
Czy ktoś nie ma odrobiny pustki w serduszku, którą ta ciepła i miła kotenia mogłaby zapełnić?
Badania, szczepienia - na koszt lecznicy!!!!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon mar 26, 2012 8:34 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

O rany! :( :( :(

Zgłosiłam dziewczynkę na wątek seniorków: viewtopic.php?p=8718333#p8718333
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon mar 26, 2012 8:48 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Dziękuję! :) Mam nadzieje, że z wiosną znajdzie nowy domek i nowe życie.
To strasznie fajna koteczka, ale bardzo przestraszona :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon mar 26, 2012 8:55 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Widać na zdjęciu to wystraszenie. :(
Jest też śliczna, ma śliczne umaszczenie, futerko. :1luvu:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pon mar 26, 2012 10:19 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Dziś dostałam zdjęcia koteni, zabranej spod Mostu jako późno-jesienny podrostek.

Oto Milusia ze swoim braciszkiem dziś :)

http://img841.imageshack.us/img841/57/p2180041.jpg
Ostatnio edytowano Wto mar 27, 2012 20:35 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zbyt duże zdjęcie zamieniłam na link
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon mar 26, 2012 11:41 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Ależ to piękne! Chciałoby się przytuli i zapaść sen... :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro mar 28, 2012 9:11 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

To kiedy łapiemy? :) pasuje wam sobota czy niedziela?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro mar 28, 2012 9:23 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Ojej, myślałem, że mamy zaklepaną niedzielę!
Ale Efcia1 nie potrzebuje mnie do łapanki w sobotę, więc mogę się dostosować. Tylko dobrze byłoby wiedzieć dziś-jutro, bo i Jana dostała zlecenie na załapanie ciężarnej kotki.
To kiedy łapiemy? :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro mar 28, 2012 9:33 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Może byc niedziela :)
Ada, będziesz? To połapiemy na dwa miejsca :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro mar 28, 2012 18:07 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

dzwoniła do mnie Lidka. PILNIE poszukujemy dt dla tych 2 młodziutkich koteczek. jutro zostaną wysterylizowane [ale będą miały ponacinane uszka]. rokowania na oswojenie są dobre, tylko potrzebują człowieka, który znajdzie czas i cierpliwość, żeby zrobić z nich miziaki !!
mają tydzień na znalezienie dt, jeśli się nie uda, będą wypuszczone :(

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro mar 28, 2012 18:49 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

W niedzielę jak najbardziej. W sobotę jadę do schroniska.
Gdyby się jednak coś zamieniło to mogłabym zamienić w schronisku. Żaden problem.

klauduska pisze:dzwoniła do mnie Lidka. PILNIE poszukujemy dt dla tych 2 młodziutkich koteczek. jutro zostaną wysterylizowane [ale będą miały ponacinane uszka]. rokowania na oswojenie są dobre, tylko potrzebują człowieka, który znajdzie czas i cierpliwość, żeby zrobić z nich miziaki !!
mają tydzień na znalezienie dt, jeśli się nie uda, będą wypuszczone :(

Rany, najpierw ta seniorka, teraz te dziewczynki. Idzie się zastrzelić :? A jak pomyślę, że to jest dopiero początek wiosny to najlepiej strzelić sobie z dubeltówki, żeby pewność skuteczności była. Ech :(
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro mar 28, 2012 20:04 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

klauduska pisze:dzwoniła do mnie Lidka. PILNIE poszukujemy dt dla tych 2 młodziutkich koteczek. jutro zostaną wysterylizowane [ale będą miały ponacinane uszka]. rokowania na oswojenie są dobre, tylko potrzebują człowieka, który znajdzie czas i cierpliwość, żeby zrobić z nich miziaki !!
mają tydzień na znalezienie dt, jeśli się nie uda, będą wypuszczone :(

Ale Lidka była w lecznicy? Miała je na rękach, ze tak prognozuje? Czy po prostu tak by chciała, tak uważa w ciemno?

Ja jestem przeciwna zapychaniu DT dzikimi kotami, które mają gdzie wrócić, a które mają tez małą szansę na oswojenie już.

No chyba, że już się dają brac na ręce, no to inna sprawa.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro mar 28, 2012 20:34 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Dziewczyny, błagam, ustalajmy ze sobą wszystko- zanim napiszemy coś podobnego - mamy swoje numery telefonów ;)

Na dzień dzisiejszy koteczki NIE SĄ OSWOJONE, reagują trochę mniej agresywnie przy zmianie podkładów i karmieniu.
Lekarze nie maja czasu oswajać kotów, więc wiadome było, że posiedzą na czas zabiegu i albo się oswoją, albo nie
Termin sterylki jest na jutro - lekarze poszli nam na rękę i pozwolili je przetrzymać chwilę przed zabiegiem.

Uważam - i podkreślam to jest moje zdanie, o którym Lidia wie, że na dzień dzisiejszy koteczki powinny być wypuszczone - bo za dużo bardziej oswojonych kotów potrzebuje pomocy.
Może się okazać, ze po sterylizacji sytuacja się dramatycznie zmieni i kocice będą proludzkie - obiecuję, że dam wtedy dokładnie znać, że szukamy DT dla OSWOJONYCH lub PRAWIE oswojonych kotów.
Jestem przekonana, że Lidia chciała właśnie o takiej sytuacji porozmawiać i mówiła o DT po sterylizacji jeżeli się oswoją.
Niestety nie mamy zasobów, ani ludzkich ani finansowych.
Przypominam, że Mafii już nie ma, a Lidia nie bierze tymczasów. Zostaje jeden dom, który aktualnie jest spłukany finansowo.
Tyle wyjaśnień, przepraszam za przydługi tekst i melodramat.

edit: rozmawiałam z Lidią, która mówi, że przekazała, że kociczki po sterylizacji, jeżeli wykażą chęć współpracy będą szukały cierpliwego DT, natomiast jeżeli nie wykażą chęci do współpracy to będzie trzeba je wypuścić.
Apel o szukanie DT miał się pojawić w momencie, gdy będziemy wiedziały na czym stoimy bo na dzień dzisiejszy kociczki po prostu są spokojniejsze.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro mar 28, 2012 20:43 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Nie w temacie, ale jakby w temacie. Zaklepałam klatkę na niedzielę. Ogólnie to cud, że ją wyrwałam. Jutro kolejna łapanka, z ostatniej na 3 kotki 1 była już ciężarna. W przyszłym tygodniu znowu łapanie. Także w niedzielę będę.
Gdyby się coś miało zmieniać to proszę o sms-ka chociaż. Bo mogabym w sobotę, ale wtedy niedziela na schronisko.
I jak stoimy z kontenerkami? Brać jakiś?
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]