Smoczek zaginęła:Kraków 10.1.07cz.3 NowaNiespodzianka! s.111

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 23, 2008 9:49

a już myślałam, że lokalny net zbieścił sie całkowicie :evil: ale w końu po dwóch dniach ujawinił sie na nowo ...

faktycznie ten okres u kociastych to głównie jedzenie i demolka na zmianę z ...demolką i jedzeniem :wink:

Ziucinek pewnie jest już duży i nie przypomina małej, srebrnej kuleczki na krótkich, krzywych nóżkach. A panny pieknieją (o ile to jeszcze możliwe) z dnia na dzień

Zosieńko, mnóstwo gorących i pozytywnych myśli.
Skontaktowałam się z p. Małgosią, będzie mieć oko na taką kociczkę i będzie dawać Ci znać w razie czego.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob sie 23, 2008 14:59

Dzieki za odwiedziny.,. :)
dzis od rana sprzatanie (oczywiscie najpierw trzeba bylo uratowac umierajace z glodu stworzonka ... :wink: ). Cztery tony klakow wygabkowane z roznych powierzchni i wyczesane z 4,5 futrula. Bunia wyglada jak kawalek czarnego aksamitu, i sama siebie nie poznaje.
Inne futra musze dopiero zlapac. Krowka kicha jak karabin maszynowy i schowala sie, wiec pewnie jednak troche chora .. :(

Kandydatka do Ziutka dzis dzwonila, chyba jednak bede musiala go oddac, bo stopien zdecydowania jeszcze wzrosl. :( Moze w srode.
Ziutek rzeczywiscie urosl, proporcje mu sie poprawiaja, nozki prostsze,
oczka zielenieja pieknie .. Zjada wszystko pieknie, zdrowy jest, tylko uszka czasem musze czyscic. Dostaje witaminy i scanomune, czasem krople na siersc. Walczy ze wszystkimi starszymi, skacze na nie z takim impetem, ze sie przewracaja. Tylko Rysia nie chce, packa go lapa i ucieka. Podfruwajki nadal chude, i nadal zjadaja mi palce przy karmieniu.

Dzieki Tweety ze rozmawialas z ta Pania ze schronu o Smoczku, mnie juz slow brakuje ani nie wiem co robic, sprzatam zeby sie czyms zajac.

pozdrawiam, dobrej niedzieli
zoO+

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Sob sie 23, 2008 21:32

Zosieńko, będziesz miła z minutkę czasu, żeby mi go nagrać, tak na ostatek? To mój pierwszy kot, którego oddaję poza Kraków, więc szanse na odwiedziny są znacznie mniejsze :( Co prawda Sońka była pod Warszawą ale ona uparcie chciała być moim kotem i mieszkać w Krakowie. Mam nadzieję, że |Ziutek nie wywinie takiego numeru i nie da nogi w pierwszy dzień (ani w żaden inny!!!)

Kciuki za całokształt :ok:

Tweety

Post » Sob sie 23, 2008 22:07

Tweety, filmik akcji wlasnie swiezo zrobiony, plus cala masa fot ...
dzis spedzilam dzien na lataniu z aparatem za maluchem, chcialam zlapac kolor oczek :) postaram sie zaraz cos powiesic.

Powiedzialam kandydatce, ze jak by co, to zaraz niech go odwozi, ze tu zawsze bedzie mial miejsce(a) :) Ale tam juz przygotowania w pelni, pozamawiane sprzety dla kocurra, transport omowiony, i w ogole, slowo sie rzeklo, Ziutek prawie w drzwiach ..... :((

Ale macie samochod to kiedys przeciez tam bedziesz mogla pojechac ??No i ja oczywiscie poprosze tych panstwa o przesylanie wiadomosci i
zdjec, moze od razu na Twoj adres e-mail.

Miniobchod zrobilam, zadnych kotow juz na ulicy nie widuje. Susza znow straszna, czekam i czekam na ten zapowiadany deszcz, a tu nici.
Pozdrawiam i ide wybierac foty
zo

Zowisia

Post » Sob sie 23, 2008 22:16

znaczy chłopak na walizkach? :( eh, taki ze mnie tymczas jak z koziego ogona waltornia :( najchętniej zostawiłabym je wszystkie u siebie :wink:

A deszcz ponoć miał padać, przynajmniej tak mówła mi dzisiaj rodzicielka przez telefon. U nas też żar okrutny, ze 30 stopni jest teraz najmarniej...
No i widziałam dzisiaj kota, czarniutki był, futerko błyszczące ale miał tylko kawałek ogonka :( Poza tym ogonów brak, i może i dobrze

Zosieńko, nie daj się ani upałowi, ani czarnym myślom ani tym nisko latającym potworom!

Tweety

Post » Sob sie 23, 2008 22:22

A u nas cały ranek lało, a i potem co chwilę przelotny deszcz, może i do Was to przyjdzie.
Tweety, ze mnie też tymczas pożal się Boże, Jerzyka wydaję od roku. Nie ma sił, muszę wznowić akcję poszukiwania domku chłopczykowi.
Zosiu, spokojnych snów, złe myśli precz.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Sob sie 23, 2008 22:42

tak, gdyby nie Zosia to podfruwajki nadal podfruwałyby pewnie u mnie :D
dobrej nocy wszystkim a Tobie Zosiu dodatkowo spokojnej i niepracującej

Tweety

Post » Sob sie 23, 2008 22:50

Dzieki za zyczenia, noc faktycznie niepracujaca (chyba jakies zlecenie mi przepadlo .. ale trudno)
ale nie idzcie spac, wieszam foty i filmiki ...
daweczka na weekend, dla podniesienia nastroju :)
zo

Zowisia

Post » Sob sie 23, 2008 23:06

Ziutek z Pola:
Obrazek Obrazek

The one and only ... Ziuteeeeeeeeeeeeeeeek: :roll:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek
to wielkie czarne to Misia ................... !!

Zowisia

Post » Sob sie 23, 2008 23:06

no to czekamy, mam nadzieję, że sieć nie zaginie i komary troche przystopują :twisted:

Tweety

Post » Sob sie 23, 2008 23:13

Kilka fot starszaczek:
Rysia i Fuma przez szybe ... i na sasiednich lezankach:
Obrazek Obrazek
Plamka-model:
Obrazek
Pola-Puchatek (chyba znow zmienie jej imie, bo na Pola tez nie odpowiada.. ?):
Obrazek

a teraz lece wieszac Gwiazdora na youtube
:)
zoO+

Zowisia

Post » Sob sie 23, 2008 23:18

obłędne są te kociuchy :1luvu: Polka ogon ma co raz bardziej jasny, czy to tylko u mnie na kompie tak widać? A Ziucinek i ta jego mina gdy śpi na Poli (?) w budce ... bezcenne :)
Pannice przez szybkę też wspaniałe :)
O reszcie gwiazdrostwa nie wspominając :)

Tweety

Post » Sob sie 23, 2008 23:24

Zowisia pisze:...Obrazek
Plamka-model:
Obrazek
...

Rysia z Fumą... :lol: to zdjęcie powala :D

A Plamka - faktycznie modelka :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob sie 23, 2008 23:39

mahob pisze:
Zowisia pisze:...Obrazek
Plamka-model:
Obrazek
...

Rysia z Fumą... :lol: to zdjęcie powala :D

A Plamka - faktycznie modelka :)

wystawy ma we krwi, może nie jest rasowa ale zachowuje się jak "hrabinia de Vollay" :wink:

Tweety

Post » Sob sie 23, 2008 23:56

I jeszcze ta obróżka różowa... :roll:

Prawdziwa miss obiektywu :D

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

[poprzednia][następna]